Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2022
Θερμοκρασίες που θα θυμίζουν καλοκαίρι θα επικρατούν το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για βόλτες και στους πιο τολμηρούς, την ευκαιρία για μπάνιο στη θάλασσα.
Την περιοχή επηρεάζει ασθενής ψηλή πίεση, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή άνοδο το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα το Σάββατο.
Όπως ανέφερε στο SigmaLive o Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Παναγιώτης Λίγγης, η θερμοκρασία το Σάββατο αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.
Ωστόσο, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Λίγγης, το πρώτο τετραήμερο του Απριλίου, η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να αγγίξει μέχρι και τους 35 βαθμούς κελσίου.
Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας πιθανό κατά διαστήματα να είναι αυξημένες, ιδιαίτερα την Παρασκευή.
Αναλυτικά ο καιρός
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν θαλάσσιοι ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ τις πρώτες αυγινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ψηλότερα ορεινά, γύρω στους 10 βαθμούς στα νοτιοανατολικά, ανατολικά και δυτικά παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια.
Αύριο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, και το απόγευμα θαλάσσιοι, ασθενείς 3 και αργότερα παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Το Σάββατο αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, για να καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο μέχρι το Σάββατο και πτώση την Κυριακή, για να κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 27 εκατοστά.
Σχετικά
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές
Η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να περάσει κανείς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με το Time Out
Η γιορτινή Λεμεσός, σε ρυθμούς NYX
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου επιλογές που συνδυάζουν φαγητό, ποτό και ατμόσφαιρα
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για ταξίδια σε 17 προορισμούς, με τιμές από €14.99 (μόνο για σήμερα)
Χειμερινές αποδράσεις από Πάφο με τιμές από €14.99
Ηγετική διάκριση για τη Louis Hotels!
Business Leader 2024 ο CEO της Louis Hotels, κος. Ιάσων Περδίος, στην κατηγορία «Τουρισμός – Αναψυχή - Εστίαση»
Οι 25 καλύτερες ταινίες για να δείτε στο Netflix πριν φύγει το 2025
Συγκεντρώσαμε τις 25 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στην πλατφόρμα του Netflix.
Η περιοχή που κλέβει τις εντυπώσεις φέτος με τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμό της
Συναρπαστικός ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας
Συννεφιασμένο σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Αναλυτικά η πρόγνωση
Σήμερα, Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Unwrap the season στο Aphrodite Hills Resort
Αξέχαστες διακοπές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς