Δημοσιεύτηκε στις 06 Απριλίου 2022
Το μπαλέτο «Η Ωραία Κοιμωμένη» με την πιο ωραία μουσική μπαλέτου, παρουσιάζεται στην Κύπρο.
"Το μπαλέτο ""Η Ωραία Κοιμωμένη" θεωρείται μια εγκυκλοπαίδεια του κλασικού χορού. Είναι μια μαγική ιστορία, βασισμένη στο παραμύθι του Σαρλ Περώ για την πριγκίπισσα Αυγή, την κακιά νεράιδα Καραμπός, την καλή νεράιδα Πασχαλιά και τον όμορφο πρίγκιπα Ντεζιρέ.
Με κομμένη την ανάσα οι θεατές σε όλο τον κόσμο συμπάσχουν με τους ήρωες αυτής της παραμυθένιας ιστορίας, απολαμβάνοντας τη μεγαλοφυή μουσική και τη αριστοτεχνική χορογραφία.
Το μπαλέτο «Η Ωραία Κοιμωμένη» είναι σκηνοθετημένο σε κλασικό στυλ. Η χορογραφία βασίζεται στη μεγαλοφυή διασκευή του Μάριου Πετιπά.
Η μεγαλοφυής μουσική του Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι περιγράφει το πώς το καλό νικάει το κακό, ενώ τα πολύχρωμα σκηνικά συμπληρώνουν τις θεατρικές μορφές, μεταφέροντας έναν υπέροχο κόσμο παραμυθιού στην πραγματικότητα.
"Η Ωραία Κοιμωμένη" με μορφή παραμυθιού, συνδυάζει μια άψογη δραματουργία, πλούσια μουσική παρτιτούρα, ποικιλία θεατρικών και χορευτικών μορφών, περίπλοκη σκηνογραφία, καθώς και ιστορικούς υπαινιγμούς και πολυπολιτισμικά στρώματα.
30% έκπτωση για παιδιά κάτω των 12 ετών
Tickets: https://bit.ly/3tNsfqQ
Σχετικά


Πάσχα στην Γαλάτα με μουσική, χορό και παιχνίδι
Από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Τρίτη του Πάσχα


Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για τον 5ο αγώνα Run for Autism Half Marathon
Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε

Ανοιξιάτικο πασχαλινό σαββατοκύριακο στο Υφαντουργείο στην Παλιά Λευκωσία
Με πρωταγωνιστές το εκρηκτικό SecondLife Wardrobe Gala & το Μοναδικό DIM (Did It Myself) Bazaar

Πασχαλινές Εκδηλώσεις στο My Mall: Γνωρίστε από κοντά την αγαπημένη μασκότ Πέπα!
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μαγικές στιγμές με δημιουργικές δραστηριότητες, διαδραστικά εργαστήρια

Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού Παραλιμνίου «Φωνές τζιαι Θύμησες»
Δύο μοναδικά στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας του Παραλιμνίου, η «Φωνή Παραλιμνίτσσα» και «Το Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού», στο επίκεντρο του φετινού πρώτου φεστιβάλ.


Το Άρσος έφτιαξε ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις για το Πάσχα
Παραδοσιακά παιχνίδια, τόμπολα, παλουζές, φλαούνες κι άλλα πολλά!

Το Σάββατο στο ειδυλλιακό Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας θα ψαλούν τα Κάλαντα του Λαζάρου
Εκδήλωση για τον Άγιο Λάζαρο διοργανώνει το Σάββατο του Λαζάρου το Δ.Δ Αγίας Νάπας-Δήμου Αγίας Νάπας

Παιχνίδια, διαγωνισμοί και φαγητό για μικρούς και μεγάλους στην "2η Μαγιάτικη Οδό"
Στην Επισκοπή με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το Ακάκι έχει ετοιμάσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα με πασχαλινές εκδηλώσεις
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Ακακίου «Ο ΣΕΡΡΑΧΗΣ» διοργανώνει ακόμη μια χρονιά, Πασχαλινές εκδηλώσεις στην Πλατεία Ακακίου, την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα!