Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2020
Ένα πιάτο με φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα στο μενού ενός εστιατορίου, είναι από μόνο του αιτία για να κλείσεις τραπέζι με τους λάτρεις του είδους, αγαπημένους σου φίλους.
Όταν όμως όλα τα πιάτα του ειδικά σχεδιασμένου για να τιμήσει τη μαύρη τρούφα, μενού, ευλογούνται με τις λεπτοκομμένες με μαντολίνο, φλοίδες της ή νοτίζονται με παγωτό, πουρέ, βούτυρο και κρούστα τρούφας, τότε αξίζει να διοργανώσεις ειδικό ταξίδι για να το γευτείς.
Αυτό πράξαμε οι 40 τυχεροί που κινηθήκαμε τάχιστα για να πετύχουμε μια από τις περιζήτητες θέσεις στο βραβευμένο εστιατόριο The Grill, εντός του πολυτελούς ξενοδοχείου Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, στη Λεμεσό.
Ο executive chef του ξενοδοχείου Σπύρος Ηλία και η καταξιωμένη ομάδα συνεργατών του, δημιούργησαν το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου, ένα γαστρονομικό μενού 6 σταδίων, στο οποίο πρωταρχικό ρόλο είχε η μαύρη τρούφα συνδυασμένη με εκλεκτές πρωτεΐνες, ριζότα και λαχανικά, με κάθε στάδιο του degustation menu να παντρεύεται οινικά από τον παγκύπριο πρωταθλήτη οινοχόο Γιώργο Λουκάκη.
Οινικές επιλογές παρμένες από την εκετενέστερη του νησιού και βραβευμένη με χρυσό, λίστα του ξενοδοχείου, οι οποίες συμπαραστάθηκαν ιδανικά σε κάθε πιάτο, απογειώνοντας την κάθε μπουκιά, με τα αρώματα, την οξύτητα και την τανική τους μοναδικότητα.
Η τριλογία από τα προκαταρκτικά δωρήματα των σεφ -amuse bouche- εντυπωσιακή, μίλησε στον ουρανίσκο με το αβγό ορτυκιού με τρούφα και αφρό σελέριακ, το παρφέ από φουά γκρα με μαύρη ρούφα και το βολ ο βαν με μαριναρισμένες γαρίδες.
Δευτερολογώντας οι σεφ απογείωσαν τις αισθήσεις με το τρυφερό μοσχαράκι ταρτάρ με φρεσκοτριμμένη τρούφα και χαβιάρι Siberian Polanco, ενώ δεν άργησαν να μας στείλουν σε Ιταλία μεριά, με το πλημμυρισμένο με αρωματική τρούφα, ριζότο, καπελωμένο με φιλετάκια περιστεριού. Τα λόγια δεν μπορούν να αποδώσουν το γευστικό μεγαλείο και τις απίστευτες ισορροπίες που γευτήκαμε όσοι δοκιμάσαμε το βοδινό φιλέτο, πλαισιωμένο από μπρεζέ wagyu, το οποίο υγράθηκε μπροστά μας με άριστα εκτελεσμένο ζωμό τρούφας.
Τα παλαιωμένα τυριά και η σοκολατένια σφαίρα με πραλίνα φουντουκιού, που συνευρέθηκε στο πιάτο με παγωτό κάρδαμο αρτυσμένο με τρούφα, είναι οι γεύσεις που ακόμα γυροφέρνουν στους γευστικούς μου κάλυκες.
Σχετικά

Ο διάσημος Ιταλός σεφ και κριτής του MasterChef Italia, Giorgio Locatelli, έρχεται Κύπρο για τη γιορτή της Λευκής Τρούφας
Μαζί του και ο προμηθευτής τρούφας του σεφ, Carlo Caporicci, που θα μοιραστεί τα μυστικά αυτού του πολύτιμου συστατικού

25 χρόνια «Κυρά Γιωργένα»: Μια ιστορία γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και διασκέδαση
Η αγαπημένη ταβέρνα της Λάρνακας γιορτάζει ένα τέταρτο του αιώνα με αυθεντικές συνταγές, φιλοξενία και στιγμές που έγιναν αναμνήσεις

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να βρεις τραπέζι στους 7 Λινούς
Πήγαμε, δοκιμάσαμε και μεταφέρουμε εικόνες, γεύσεις κι εντυπώσεις από ένα χώρο που έχει καταφέρει να γίνει το πιο πολυσυζητημένο τραπέζι της επαρχίας Λεμεσου

25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καψής, ο άνθρωπος πίσω από τη «Στοά του Δημήτρη»
Η Λευκωσία αποχαιρετά έναν άνθρωπο που σφράγισε με το έργο του την τοπική γαστρονομική ιστορία

Οι πιο λαμπερές νέες αφίξεις στη γαστρονομική σκηνή της Κύπρου
Fine dining εμπειρίες, casual concepts, αυθεντικές κουζίνες και δυνατά ονόματα αλλάζουν το γαστρονομικό τοπίο του νησιού.

Η Νεφέλη, η Ελισάβετ, η Αθηνά και η Στέφανη έφτιαξαν ένα πολύ χαριτωμένο καφέ-ζαχαροπλαστείο μέσα στη φύση
O ιδανικός προορισμός για καφέ, γλυκό, αλμυρό ή ένα χαλαρό απόγευμα μέσα στη φύση

Πρώτες εικόνες από το Khora, το ολοκαίνουριο εστιατόριο της Λευκωσίας
Πότε αναμένεται το opening της νέας άφιξης

Cyprus Wine Expo - Oenognosia 2025: Η μεγάλη γιορτή του κρασιού έρχεται στη Λευκωσία
100+ οινοποιεία από Κύπρο, Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν εκατοντάδες ετικέτες κρασιού και θα ταξιδέψουν τις αισθήσεις μας

Όλοι μιλούν γι’ αυτό: Η νέα άφιξη του νησιού, με υπογραφή σεφ Andrew Tzo
Πρώτες εικόνες από τη νέα, πολυαναμενόμενη άφιξη της Λεμεσού, που μόλις άνοιξε τις πόρτες της

Η Chocolate Week επιστρέφει στο Colors Café
Η τέχνη της σοκολάτας επιστρέφει με νέες δημιουργίες και γεύσεις

Η Λευκωσία απολαμβάνει τα διάσημα γλυκά σε σχήμα φρούτων στο νέο ζαχαροπλαστείο της πόλης
Μοιάζουν με φρούτα… αλλά δεν είναι! Kι όμως έγιναν viral!