Δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2022
Λίγες μέρες πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, κάνει μια πρώιμη πρόγνωση για τον καιρό που θα επικρατεί.
Όπως ανέφερε στο SigmaLive, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, αναμένεται σκόνη στην ατμόσφαιρα.
Τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένονται τοπικές βροχές, οι οποίες και θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα από τη σκόνη.
Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα είναι πάνω από τις κανονικές για την εποχή, με μια μικρή πτώση την Μεγάλη Τετάρτη.
Ωστόσο, από τη Μεγάλη Πέμπτη, ψηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή, με αποτέλεσμα νέα άνοδο της θερμοκρασίας.
Οι θερμοκρασίες που θα επικρατούν θα είναι πάνω από τις κανονικές για την εποχή μέχρι και την μέρα του Πάσχα.
Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται από την Παρασκευή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αραιές ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά σταδιακά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα παράλια, ενώ σταδιακά στα υπόλοιπα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, ενώ μέχρι το Σάββατο αναμένεται αισθητή άνοδος, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Πηγή: Sigma Live
Σχετικά

H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας