Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2022
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, με τη θερμοκρασία να παραμένει υψηλή.
Σύμφωνα με την πρόγνωση, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα πιθανόν να παρατηρείται αραιή σκόνη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά ο καιρός
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα πιθανόν να παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ενώ αρχικά τοπικά στα ανατολικά και νότια μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά στα προσήνεμα γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ αργότερα θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη ωστόσο στα ανατολικά παράλια θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Σχετικά

Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες