Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2022
Το δεδομένο είναι ένα. Τη στιγμή που τελειώνει η βραδιά σου στο M Fusion, προγραμματίζεις ήδη την επόμενή σου επίσκεψη. Και καλά πράττεις να το προγραμματίσεις όσο το δυνατό πιο έγκαιρα, γιατί το M Fusion είναι ένα, μα οι ερωτευμένοι με αυτό πολλοί.

Με το ξεκίνημά του βρεθήκαμε πρώτοι να πίνουμε το ανατρεπτικό Bitcoin cocktail του, χαζεύοντας από τη βεράντα-όνειρο τη γαλάζια θάλασσα, το λαμπερό φεγγάρι απέναντί μας, μα και τη στρατιά των επιδέξιων σεφ της ανοιχτής κουζίνας.

Έδρα του βραβευμένου σεφ Σταύρου Κακοφεγγίτη, που με αγαστή συνεργασία με τον επίσης βραβευμένο executive chef του ξενοδοχείου Πανίκκο Χατζηττοφή, δημιουργούν ένα ανατρεπτικό μενού που ακροβατεί μεταξύ Δύσης και Ανατολής, στεριάς και θάλασσας.

Ένα μενού μοιρασιάρικο, φτιαγμένο για ψαγμένους και όχι μόνο, ουρανίσκους που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη βραδιά τους με μια εξάδα από στρείδια Gillardeau, Fine de Claire ή Tsarskaya, απογειωμένα με διακριτικό mignonette και φρέσκο λεμόνι. Η Ιαπωνία μίλησε κι αυτή τη φορά στο στόμα με αιθέριο BBQ eel roll με γαρίδες, χέλι και αβοκάντο, αλλά και ελαφρά πικάντικο spicy tuna roll και wasabi salmon roll, δομημένο με ψητό σολομό, αβοκάντο και αυγά χελιδονόψαρου.

H απόλυτα ενεργός παρουσία της sommelier στον χώρο και η εμπειρογνωμοσύνη της στον τομέα των οινογαστρονομικών παντρεμάτων, μοναδική, όπως μοναδική ήταν, όπως κάθε φορά, η άξια διθυραμβικών σχολίων εξυπηρέτηση από την πρόσχαρη, αλλά προικισμένη με επαγγελματισμό, ομάδα σερβιτόρων του εστιατορίου.

Τα έργα γαστρονομικής τέχνης που ακολούθησαν είναι πιάτα που ανακαλώ γευστικά μέχρι σήμερα, αρχής γενομένης από το δημιουργικότατο ταρτάρ φρέσκου κιτρινόπτερου τόνου με ντρέσινγκ από γιουζού, πίκλες και παστό κρόκο αυγού. Ανατολή και Μεσόγειος σε ένα πιάτο, με χταπόδι, που ήταν ψημένο με πραγματική δεξιοτεχνία, παντρεμένο με ταχίνι και μίσο, απογειωμένο με βινεγκρέτ από μαυροσούσαμο και καψαλισμένες υφές από κουνουπίδι.

Ονειρικά τα χτένια που τα βρήκαν υπέροχα στο στόμα, με καβουρδισμένα φουντούκια και κόκκινο κάρι, μα το ίδιο θελκτική στον ουρανίσκο, αποδείχτηκε η τραγανή σαλάτα με βοδινό, σπανάκι και καρύδια, αλλά και το red miso beef, παρέα με μελιτζάνα, μανιτάρια και νότες από μοσχαρίσιο ζωμό, αγγιγμένο με teriyaki.

Αποτελειώνουμε και την τελευταία γουλιά από τον ερυθρό, σερβιρισμένο σε ορθότατη θερμοκρασία, οίνο, χαιρόμαστε την έναστρη νύχτα και την ποιοτική ζωντανή μουσική και λέμε τα ύστατα ‘ναι’ στα βραβευμένα γλυκοδημιουργήματα του pastry chef Δημήτρη Χατζηγιάννη.
Peanut and yuzu με ναμελάκα και τραγανή πραλίνα φιστικιού και 100% Pure Chocolate με μους σοκολάτας, παγωτό με guanaja chocolate και πραλίνα από κακάο, οι επιδόρπιοι πειρασμοί στους οποίους σε συμβουλεύω να υποπέσεις κι εσύ.
Σχετικά
50 επλογές για φαγητό, καφέ, ποτό και γλυκό στον Πρωταρά τον Νοέμβριο
Τα σποτ που θα σε περιμένουν και τον φετινό χειμώνα
To Barlic’s της Χλόης Σταύρου συμπράττει με τον Σ. Βλασίδη και τη Μ. Μασσούρα, για την πιο δυνατή οινική εμπειρία
Μια κορυφαία οινική βραδιά, με κρασιά που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει καθώς και επιλεγμένες παλαιότερες σοδειές από την προσωπική συλλογή του οινοποιού
Μία υποτιμημένη ιταλική πόλη φιλοξενεί το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου
Το εστιατόριο που ψηφίστηκε ως το καλύτερο του κόσμου για το 2025, δεν βρίσκεται ούτε στη Ρώμη, ούτε στη Φλωρεντία
Η νέα ταβέρνα στο χωριό, θα γίνει το νέο σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την καλή, παραδοσιακή κουζίνα
Ο Πλάτανος της Μαλλιάς, είναι το νέο, ταβερνάκι που μόλις άνοιξε στο γραφικό χωριό
Τα αγαπημένα cinnamon rolls της πόλης, μόλις απέκτησαν νέο μαγαζί στην πλατεία
Απολαμβάνουμε τα διάσημα ρολάκια κανέλας, δίπλα στη θάλασσα!
Γνωστό παραδοσιακό καφενείο, κλείνει για τη σεζόν
Δίνουμε το (τελευταίο) ραντεβού για φέτος
Oι Πέμπτες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη στη Μαρίνα Λεμεσού, αλλάζουν!
Ζωντανή Μουσική στο PAUL Limassol Marina
Halloween όπως πρέπει: Το λευκωσιάτικο εστιατόριο που μετατρέπει τα γλυκά σε spooky έργα τέχνης
Sweet & Spooky days για δύο μέρες, στο Amyth of Nicosia
Η Μεσόγειος στο πιάτο: 5 εστιατόρια στην Κύπρο που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Οι διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου