Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουνίου 2022
Ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή. Νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε περιοχές στα βορειοανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά το απόγευμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στις παράλιες κυρίως περιοχές θα παρατηρούνται αρχικά παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα αναμένεται να σχηματιστεί κατά τόπους αραιή ομίχλη ή και ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Οι δρόμοι που κλείνουν στη Λεμεσό λόγω Καρναβαλιού
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περίοδο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Μαζί για τον αθλητισμό και την κίνηση: Η CRIVIT και η Stefanie Graf ξεκινούν μια διεθνή συνεργασία
Σύνθημά τους το «FIND YOUR MOVE»
H Ryanair σε ταξιδεύει σε 12 καλοκαιρινούς προορισμούς, με τιμές από €14.99
Καλοκαιρινές αποδράσεις από την Πάφο με τιμές που δεν αφήνουν δικαιολογίες
Cyta: Ισότιμο ρυθμιστικό πλαίσιο με οφέλη για την κοινωνία και τον τόπο
Δήλωση Διοικητικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης Cyta για την είσοδο του Οργανισμού στην αγορά ενέργειας
Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο της «Βασίλισσας του Πάθους και της Τρέλας» στη Λεμεσό
Η συμπρωτεύουσα από χθες ζει σε ρυθμούς Καρναβαλιού
H Aegean επαναρχίζει τις πτήσεις προς έναν δημοφιλή ελληνικό προορισμό
Eπαναρχίζει το Πάφος-Αθήνα από την Aegean
Αν σκοπεύεις να κατεβείς στο κέντρο της Λεμεσού σήμερα, διάβασε αυτό
Όλες οι τροχαίες ρυθμίσεις που θα ισχύουν σήμερα Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό
Τσικνοπέμπτη στην Κύπρο: Από τις βακχικές γιορτές στο καρναβάλι της Λεμεσού
Μετά τη δεκαετία του 1950, η Τσικνοπέμπτη καθιερώθηκε πανκυπρίως ως ημέρα συλλογικής διασκέδασης