23 October 2020
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Αυτό είναι το καινούριο βιβλίο της Melissa Hekkers

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και ανθρωπίστρια Melissa Hekkers θα παρουσιάσει το βιβλίο της Amir's Blue Elephant στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2020

Η δημοσιογράφος, συγγραφέας και ανθρωπίστρια Melissa Hekkers θα παρουσιάσει το βιβλίο της Amir's Blue Elephant από τις Εκδόσεις Αρμίδα, στις 23 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ στην Πάφο, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αττικόν.

Στο βιβλίο η Hekkers εξιστορεί το ταξίδι της, εκείνη τη γεμάτη με προκλήσεις περίοδο της ζωής της, ως εθελόντρια σε έναν από τους καταυλισμούς προσφύγων στη Λέσβο, καθώς επίσης και μετά την επάνοδό της στην Κύπρο όπου συνεχίστηκε η εμπλοκή για ευαισθητοποίηση των θεμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και τόλμη, τόσο για τον τρόπο που προσεγγίζει τα διάφορα θέματα που άπτονται ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου σήμερα, του προσφυγικού, όσο και για το θάρρος της συγγραφέως να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό όλα αυτά τα συναισθήματα που αναπόφευκτα ένοιωσε και νοιώθει σ' αυτή τη γεμάτη προκλήσεις για όλους διαδρομή.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, η ιστορία καταγράφεται μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που αγωνίζεται να καταλάβει την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι αιτητές ασύλου. Είναι η ιστορία αυτών που παλεύουν για το δικαίωμα τους για ελευθερία, το δικαίωμά τους για την ίδια την ζωή.

Το βιβλίο έχει ήδη αποκομίσει εγκωμιαστικές κριτικές από σημαντικούς ξένους και ντόπιους φορείς, δημοσιογράφους, ανθρωπιστές και συγγραφείς και, παρά την πανδημία που ακόμα ταλανίζει την υφήλιο, το βιβλίο και η συγγραφέας θα παρουσιαστεί σε σειρά εκδηλώσεων και δρώμενων στην Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελλάδα και αλλού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Rachel Pettus, η Άννα Τσέλεπου και η συγγραφέας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αττικόν, στην Πάφο.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην Αγγλική και βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του UNCHR Κύπρου, της UNESCO Κύπρου καθώς και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC),

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφθείτε την σελίδα του βιβλίου (https://www.armidabooks.com/book/amirsblueelephant/) ή επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Αρμίδα στο 22 35 80 28 ή 99 30 76 43.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close