Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2020
Το Θέατρο Ριάλτο προβάλλει αυτήν την εβδομάδα δύο σημαντικές ταινίες στο πλαίσιο του θεσμού «Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2020» που διοργανώνουν οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε.
Την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου στις 20:00 θα προβληθεί η γερμανική ταινία Lara, παραγωγής 2019 και διάρκειας 98’. Η υπόθεση καταπιάνεται με τα εξηκοστά γενέθλια της Λάρα και ο γιος της δίνει το πιο σημαντικό του κοντσέρτο, στο οποίο δεν είναι ευπρόσδεκτη. Εκείνη καταστρώνει άλλα σχέδια που γρήγορα εκτροχιάζονται, οδηγώντας σε απρόβλεπτες συνέπειες.
Η σκηνοθεσία του έργου είναι του Jan-Ole Gerster. Η τανία θα προβληθεί στα Γερμανικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Η δεύτερη ταινία είναι μια κωμωδία που μας έρχεται από την Ελβετία και θα προβληθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 20:00. Έχει τίτλο Die letzte Pointe, είναι παραγωγής 2017 και η διάρκεια της είναι 99΄.
Η υπόθεση: Στα 89 της χρόνια, η Gertrud Foster είναι αξιοζήλευτα δυναμική και ανεξάρτητη, έχοντας μονάχα ένα πράγμα στο μυαλό της όταν συναντά τον κομψό Άγγλο, τον οποίο, αν και δεν θυμάται, προφανώς γνώρισε σε μια πλατφόρμα γνωριμιών: να καθορίσει η ίδια τα τελικά στάδια της ζωής της, πριν καταλήξει σε πτέρυγα άνοιας.
Σκηνοθεσία: Rolf Lyssy.
Στα Ελβετικά Γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Διοργάνωση: Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε
Οδηγίες προς θεατές:
Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του Covid 19, το κοινό επιβάλλεται όπως προαγοράζει τα εισιτήρια του, προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο, κρατεί τις αποστάσεις ασφαλείας και φοράει μάσκα εντός του Θεάτρου.
Το ταμείο του Θεάτρου θα είναι ανοικτό Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-15:00 και δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση για την επίλυση προβλημάτων.
Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η προεξασφάλιση δελτίων εισόδου)
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77777745
E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto Theatre App
-
Θέατρο Ριάλτο
11 Νοεμβρίου 2020
15 Νοεμβρίου 2020
Σχετικά
3 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα ανήμερα Χριστούγεννα στα σινεμά
Ανάμεσά τους και η πολυαναμενόμενη ελληνική ιστορική παραγωγή «Καποδίστριας», μαζί με animation για όλη την οικογένεια και ένα σαγηνευτικό θρίλερ
Η επιστροφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ: Τρέιλερ για το «Disclosure Day»
Όπως ευρέως αναμενόταν θα είναι μια ταινία για τους επισκέπτες από μακριά
Όταν τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο γλυκά: 11 ταινίες για… αλλιώτικες γιορτές
Σκοτεινές, αστείες, συγκινητικές και απρόβλεπτες, οι ταινίες που σπάνε τα χριστουγεννιάτικα κλισέ
Κυκλοφόρησε το trailer της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν
Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για το «The Odyssey», την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
IndieWire: Αυτές είναι οι 20 καλύτερες ταινίες του 2025
Για τη λίστα ψήφισαν 148 κριτικοί κινηματογράφου. Το Νο1 δεν αποτελεί έκπληξη, άλλωστε θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές των Όσκαρ 2026.
Το νέο «Avatar» επέστρεψε: 345 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και βλέμμα στραμμένο στα Χριστούγεννα
Οι κινηματογραφικές αίθουσες ελπίζουν ότι το «Fire and Ash» θα συμβάλει σε μια γενικότερη ανάκαμψη
«Bitter Christmas»: Κυκλοφόρησε το teaser της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες εντός του 2026
Ιστορική αλλαγή για τα Όσκαρ: Περνούν από την τηλεόραση στο Youtube
Τέλος εποχής για τα βραβεία της Ακαδημίας η οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία με το Youtube για τα δικαιώματα των Όσκαρ.
Love Actually: Πού θα δεις δωρεάν την πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία, κάτω από τ' αστέρια
Υπαίθρια προβολή της ταινίας «Αγάπη Είναι» (Love Actually)
3 νέες πρεμιέρες για κινηματογραφική απόδραση τα Χριστούγεννα
Avatar, χριστουγεννιάτικα animation και ελληνική περιπέτεια γεμίζουν τις αίθουσες με δράση, συναίσθημα και γιορτινή μαγεία
Ο Γιώργος Τσαγγάρης νικητής του Βραβείου Καλύτερης Ταινίας Animation στο Φεστιβάλ Karama της Ιορδανίας
Επίκεντρο της ταινίας «Η Υφάντρα» είναι ο μύθος της Αράχνης
Zootopia 2: Η ταινία του Χόλιγουντ με τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2025 – 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια
Παγκοσμίως ωστόσο στην κορυφή παραμένει το κινεζικό blockbuster animation «Ne Zha 2», με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.