Things to Do , Top Stories

Πρασίνισε μαζί μας... (part 2)

Η οικολογική συνείδηση, μπαίνει στην καθημερινότητα σου... με προϊόντα που μπορείς να βρεις σε συγκεκριμένα καταστήματα. Μάθε ποια είναι αυτά στις υπόλοιπες επαρχίες

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2014

ΛΕΜΕΣΟΣ

All org anic market

Φρέσκα βιολογικά φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα για να ικανοποιήσουν τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες όλης της οικογένειας.

(25587670/ Facebook: ALL-Organic-Market) Κολωνακίου 16.

Γαία Οινοτεχνική

Η 'Γαία' παράγει κρασιά από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς από υπεραγορές αλλά και καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

(25943981/www.gaia.com.cy, www.facebook.com/ΓΑΙΑ-Οινοτεχνική-ΛΤΔ).

Castellanos Herbs

Σε μια έκταση 10 δεκαρίων, η κυρία Ελένη και ο σύζυγός της, Παναγιώτης, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στην παραγωγή και καλλιέργεια μιας πλούσιας ποικιλίας πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων. Από βότανα μέχρι αιθέρια έλαια και δώρα, μπορείς να προμηθευτείς από το ζευγάρι.

(99463927/ www.castellanosherbs.com.cy) Μανδριά.

Green Cyprus

Συμβουλευτικές υπηρεσίες, πληροφορίες, νέα και οδηγός σχετικά με πράσινα θέματα στην Κύπρο.

(http://greencyprus.net, Facebook: GreenCyprus)

Kallena Arsos Botanic Garden

Ο Ευαγόρας Παπαδόπουλος διατηρεί τσαγερί κοντά στο γεφύρι του Τσελεφού. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις τσάι, αιθέρια έλαια, ροδόσταγμα,

γλυκά του κουταλιού κι όλα τα παράγωγα της αμπέλου.

(99645513) Facebook: Kallena Herbs.

Mpakalico

(25318484) Αγίας Παρασκευής 40, Γερμασόγεια. (25728874) Γωνία Βηθλεέμ & Κατίνας Παξινού, Άγιος Αθανάσιος. www.mpakalico.com

Oleastro Enterprises LTD

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και όραμα. Η Λίνα και ο Ανδρέας Έλληνας, χαρακτηρίζονται από φίλους -όπως αναφέρουν οι ίδιοι- romantic fools. Αυτός ο ρομαντισμός όμως τους οδήγησε στο pontium όπου παρέλαβαν πολυάριθμα βραβεία ποιότητας, καινοτομίας και ήθους σε Κύπρο και εξωτερικό. Η επιχείρησή τους ασχολείται με το βιολογικό ελαιόλαδο. Εκτός από το πάρκο, το μουσείο αλλά και το αποστακτήριο, στο 'Ολέαστρο' μπορείς να αγοράσεις, να γευτείς, ακόμα και να δοκιμάσεις τα προϊόντα αλλά και τα παράγωγα της ελιάς που παρασκευάζουν.

(99725093/www.oleastro.com.cy) Ανώγυρα.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Green Shop

Βιολογικά προϊόντα, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά σε ένα πολύ όμορφο κατάστημα.

(www.facebook.com/greenshoplarnaca) Θουκιδίδου 6.

Olive tree

Κατάστημα με οργανικά προϊόντα, καλλυντικά και τρόφιμα. Σκοπός της Joanna δεν είναι απλά και μόνο να πουλήσει τα προϊόντα της, αλλά να αφυπνίσει και να ενημερώσει τον κόσμο για τα πλεονεκτήματα των βιολογικών προϊόντων. Ισχυρίζεται πως η στροφή προς τα βιολογικά προϊόντα είναι μια απόφαση, την οποία πρέπει να πάρουμε για το καλό της υγείας και ευεξίας μας. Με μικρές αλλαγές μπορεί να κάνουμε μεγάλη διαφορά, ισχυρίζεται και τα επτά χρόνια λειτουργίας του καταστήματος, αποδεικνύουν πως υπάρχουν πολλοί που επιδιώκουν αυτή την υγιεινή αλλαγή.

(24653913) Γεωργίου Δρουσιώτη 5, 6021, Λάρνακα.

Trifillaris Olive Groves

Η εταιρεία στοχεύει στην παραγωγή και διάθεση στην Κύπρο καθώς και στο εξωτερικό ποιοτικού, εξαιρετικού παρθένου βιολογικού ελαιολάδου. Ελαιοκομικά προϊόντα, αρωματικά, μπαχαρικά και τσάι, ροδόσταγμα, σταφυλόμελο, χαρουπόμελο, μέλι, πάστα ελιάς, παραδοσιακά γλυκά, σαπούνι με βιολογικό ελαιόλαδο και βιολογικά βότανα, είναι κάποια από τα προϊόντα που μπορείς να προμηθευτείς.

(24432597/ www.oliveoiltrifillaris.com.cy) Ειρήνης και Φιλίας 31.

 

ΠΑΦΟΣ

BioLuc

Φρέσκα λαχανικά, συμπληρώματα, φυσικά καλλυντικά και όλα όσα θα χρειαστείς για μια βιολογική και 'πράσινη' καθημερινότητα.

(26652084) Σπετσών 1, Τριμιθούσα.

Natura Hotel

Ξενοδοχείο με έντονο περιβαλλοντικό ήθος. Οι φυτείες του Natura, στα αριστερά και δεξιά των κτιρίων, καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών της κουζίνας σε λαχανικά, φρούτα και λάδι. Ανάλογα με την εποχή, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν στο μάζεμα των ελιών και των πορτοκαλιών. Η μικρή φάρμα των ζώων αποτελεί πόλο έλξης για τα παιδιά και καλύπτει κάποιες από τις ανάγκες σε κρέας και αβγά.

(26323111/ www.natura.com.cy) Λεωφόρος Παπανικοπούλου.

Orexi Organics

Στη Δρούσεια παράγονται τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούντα για το catering με βιολογικά προϊόντα που μπορεί κάποιος να απολαύσει.

(99887293/ www.orexicyprus.com)

Zening Resort s, Elia Village

Δωμάτια χωρίς τηλεοράσεις και απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους του ξενοδοχείου (φυσικά και υπάρχει Wi-Fi spot για να είσαι σε επικοινωνία με τα αγαπημένα σου πρόσωπα), ημερήσια μαθήματα yoga, meditation, pilates, υγιεινά φαγητά, spa και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα σε φέρουν πιο κοντά στη φύση (hiking,snorkeling, boat trips). Τι άλλο ζητάς από ένα resort με 'πράσινη' φιλοσοφία, ήθος και απλότητα;

(26321011/www.zening.eu) Πόλη Χρυσοχούς.

 

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

CyHerbia-Org anic Herbs of Cyprus

Ο βοτανόκηπός τους στην Αυγόρου, 'βγάζει' βιολογικά τσάγια, βάμματα, κρέμες και αιθέρια έλαια. Περιλαμβάνει επίσης αποστακτήριο.

(99915443, 99688550/www.facebook.com/CyHerbia)

 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close