Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022
Απεβίωσε η ηθοποιός Ειρήνη Παππά σε ηλικία 96 ετών, στις 8 το πρωί σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας πίσω της μια πορεία με σπουδαίες ερμηνείες, ούσα μία από τις ελάχιστες ηθοποιούς της Ελλάδας που γνώρισε επιτυχία στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ''έφυγε'' ήσυχη σπίτι της.
Γεννήθηκε 3 Σεπτεμβρίου 1926 στο Χιλιομόδι, ένα μικρό χωριό της Κορινθίας. Από μικρό κοριτσάκι είχε αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον καλλιτεχνικό χώρο και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Το 1951 η συμμετοχή της στην ταινία "Νεκρή Πολιτεία" η οποία θα προβληθεί και στο Φεστιβάλ Καννών την επόμενη χρονιά, θα είναι η αρχή μιας σπουδαίας καριέρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία και συνεργασίες σε Ευρώπη και Αμερική με τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κιν/φου. Η σπάνια αρχαιοελληνική της ομορφιά παραμένει μοναδική και αξεπέραστη.
Το 1962 συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Κακογιάννη και πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά της «Ηλέκτρας» μαζί με τον Γιάννη Φέρτη, την Αλέκα Κατσέλη και τον Μάνο Κατράκη. Η ταινία κέρδισε συνολικά 24 βραβεία και διακρίσεις. Η συνεργασία της με τον μεγάλο σκηνοθέτη συνεχίστηκε το 1971 με τις «Τρωάδες» και το 1977 με την «Ιφιγένεια». Στις «Τρωάδες» που γυρίστηκαν στα αγγλικά με ξένους ηθοποιούς, γνώρισε την Κάθριν Χέμπορν και ανάμεσά τους αναπτύχθηκε μια πολύ δυνατή φιλία.
Το 1954 ο 30χρονος Μάρλον Μπράντο γνώρισε στη Ρώμη την 24χρονη Ειρήνη Παππά, η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο. Εκείνος ήταν ήδη περιζήτητος και είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ. Ο αμερικανός ηθοποιός γοητεύτηκε από την ομορφιά και το μεσογειακό ταμπεραμέντο της Ελληνίδας και έζησαν μια παθιασμένη σχέση, η οποία έμεινε κρυφή από τους δημοσιογράφους. Παρόλο που χώρισαν, συνέχισαν να διατηρούν επαφές και το 1999 που ήρθε στην Ελλάδα, σε ηλικία 74 ετών, δεν παρέλειψε να τη συναντήσει.
«Αγαπηθήκαμε παράφορα. Εγώ δεν αγάπησα ποτέ έναν άνδρα όπως αγάπησα τον Μάρλον, ήταν το μεγάλο πάθος της ζωής μου, ο άνδρας που αγάπησα και εκτιμούσα περισσότερο στη ζωή μου. Δύο πράγματα που δύσκολα συμπίπτουν», έχει αναφέρει η ηθοποιός σε παλαιότερη συνέντευξή της.
Με πληροφορίες από InfoWoman και TheToc
Σχετικά

Kαιρός: Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική - Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Στους 41 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Οι Βρετανοί δίνουν ταξιδιωτικές οδηγίες για διακοπές σε Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία για ακραίες θερμοκρασίες
Ένα ενδεχομένως επικίνδυνο φαινόμενο πλήττει τη νότια Ευρώπη

Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών - Έρχονται τα πρώτα 40άρια
Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Wizz Air: Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεων στη Μέση Ανατολή
Ακυρώσεις πτήσεων προς/από ΗΑΕ έως και τις 30 Ιουνίου

Ηρώδειο: Κλείνει το αρχαίο θέατρο για τρία χρόνια
Αναμένεται να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης.

Οι υψηλότερες «κρυφές» χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών: Ποια είναι στην πραγματικότητα η πιο ακριβή;
Μια νέα μελέτη της Tradingpedia έρχεται να ρίξει φως σε ένα από τα πιο ενοχλητικά φαινόμενα για τους ταξιδιώτες αεροπορικών εταιρειών: τα λεγόμενα “κρυφά κόστη”



Πίσω από τα παρασκήνια: Τι συμβαίνει όταν η πτήση σας καθυστερεί;
Καθώς διανύουμε ήδη τη καλοκαιρινή περίοδο, ελέω διακοπών σημειώνονται οι περισσότερες πτήσεις της χρονιάς

Σεισμός 4.5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κύπρο
Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο ανοιχτά της Λάρνακας.

Η Γαλάτεια Παμπορίδη μαγειρεύει στην κουζίνα του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρος Λάρνακας μαζί με την Πετρολίνα
Το Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», παρέχει καθημερινά ολόφρεσκο υγιεινό φαγητό σε όλα τα παιδιά