Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

4 επιβλητικά εξωκλήσια που πρέπει να επισκεφθείς

Κτισμένα σε απίθανα σημεία που αποπνέουν γαλήνη και ηρεμία

Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2022

Σε διάφορα σημεία του νησιού, θα συναντήσει κανείς μοναδικά εξωκλήσια που μαγνητίζουν και ηρεμούν από την πρώτη στιγμή. Κάποια από αυτά έχουν ιδιαίτερη και παλιά ιστορία ενώ άλλα ξεχωρίζουν λόγω της εμφάνισης και του τρόπου κατασκευής τους. Εξωκλήσια που θα βρεις σε σημεία που τα λούζει ο ήλιος μέσα στο καταπράσινο της φύσης...

Στην Κύπρο, θα συναντήσεις μικρά ή μεγάλα εξωκλήσια, που θα σε εντυπωσιάσουν και με το παραπάνω, εξ ου και ο φωτογράφος, Άνθιμος Μαυρομιχάλης μέσα από ένα βίντεo που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Tik Tok, μας δείχνει 4 ιδιαίτερα εξωκλήσια που πρέπει να βάλουμε στη λίστα μας.

Το πρώτο αφορά το εξωκλήσι των Αγίων Πάντων, το οποίο «περικυκλώνεται» από πανύψηλα δέντρα και θα το βρεις στο χωριό Κελιά, στη Λάρνακα. Το άλλο εξίσου πανέμορφο εξωκλήσι που μας παρουσιάζει είναι της Αγίας Παναγίας Αιματούσας και βρίσκεται βορειοδυτικά του χωριού Αβδελλερό.

Ακόμα, το εξωκλήσι που βρίσκεται στη μέση του πουθενά στον Πρωταρά, των Αγίων Σαράντα, πρόκειται για το εξωκλήσι που έχει επιλεχθεί στις 20 πιο περίεργες εκκλησίες στον κόσμο, σύμφωνα με την DailyMail, αν το δεις θα αντιληφθείς και γιατί. Φυσικά, λόγος γίνεται και για το υπέροχο εξωκλήσι της Παναγίας Ευαγγελίστριας, το οποίο βρίσκεται στην Ξυλοφάγου.

Δες το βίντεο πιο κάτω:

@anthimosmav "Ιδιαίτερα" Εξωκκλήσια στην Κύπρο που "πρέπει" να επισκεφθείς 🇨🇾#cyprus #church #foryou #exploring #drone #foryoupage ♬ Frozen sickmix - Sickickmusic

Φωτογραφία: @anthimosmav

Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοδούλου

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close