Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2022
Για 3η συνεχόμενη χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το Lidl Wellness Camp, ένα διήμερο ευεξίας, διατροφής και καλής ζωής από τη Lidl Κύπρου.
Το Lidl Wellness Camp διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού. Η Lidl Κύπρου, θέλοντας να δώσει στους καταναλωτές όλα τα εφόδια για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη και αντιλαμβανόμενη ότι η διατροφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία, προχώρησε σε μια καινοτόμα συνεργασία, για τα κυπριακά δεδομένα, με ειδικούς από τον χώρο της διατροφής, της ψυχολογίας, της άθλησης και του περιβάλλοντος. Η συνεργασία αυτή φέρνει στους τυχερούς συμμετέχοντες και τις οικογένειές τους καταξιωμένους επαγγελματίες, σε ένα διήμερο που συνδυάζει το φαγητό, την καλή υγεία, την άσκηση και τη βιωσιμότητα, σε ένα χώρο που χαλαρώνει, ξεκουράζει και εμπνέει. Καθόλη τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, να εξερευνήσουν, να λύσουν απορίες και να περάσουν καλά μέσω διαδραστικών εμπειριών, ευχάριστων παιχνιδιών και ευφάνταστων δραστηριοτήτων.

Στη διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Lidl Food Academy και σήμανε την έναρξη του διημέρου, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, οργανωμένων συνόλων και επαγγελματιών, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Yπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, ο οποίος, αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στη Lidl Κύπρου «για τη φιλοπεριβαλλοντική πολιτική της, καθώς και για την πρωτοβουλία της να διοργανώσει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Lidl Wellness Camp», τόνισε ότι «ο καταναλωτής πρέπει να έχει την ευκαιρία να επιλέγει υγιεινά τρόφιμα, που παράγονται με περιβαλλοντικά ορθό και κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο, χαρακτηρίζονται από την εντοπιότητα και την εποχικότητα και συνεισφέρουν στην προσπάθεια για μείωση της σπατάλης και της απώλειας τροφίμων».

Εκ μέρους του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, μίλησε η πρόεδρος κα. Ελένη Ανδρέου, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην παγκόσμια κοινότητα αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της υιοθέτησης βιώσιμων συστημάτων τροφίμων σε όλο τον κόσμο».
Στον χαιρετισμό της, η κα. Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ, πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, έθιξε το θέμα του πώς σχετίζεται ο πολιτισμός με τη διατροφή. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το ζήτημα των τροφίμων και της διατροφής δεν αφορά μόνο την υγεία, τη γεωργία και το περιβάλλον. Είναι και πολιτισμός. Η UNESCO, μάλιστα, έχει συμπεριλάβει στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αρκετά στοιχεία που αφορούν τον διατροφικό πολιτισμό διαφόρων χωρών, ανάμεσα στα οποία και τη Μεσογειακή Δίαιτα. Η Κύπρος είναι μία από τις 7 χώρες της Μεσογείου που πρότειναν από κοινού αυτή την εγγραφή και έχουν δεσμευτεί για τη διαφύλαξη του πολιτιστικού πλούτου με τον οποίο συνδέεται.

Τέλος, ο κ. Σπύρος Κονδύλης, Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στη δέσμευση της Lidl Κύπρου να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει «τόσο την κοινωνία των πολιτών, όσο και τον κόσμο των επιχειρήσεων, με όραμά μας να συμβάλουμε από κοινού στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών μέχρι το 2030. Με το πρόγραμμα του Wellness Camp προσδοκούμε να μεταδώσουμε τις γνώσεις και την πείρα που μας δίνει η πολύχρονη και πολυεθνική μας παρουσία στην αγορά του λιανικού εμπορίου. Στόχος μας είναι οι πελάτες της Lidl Κύπρου να νιώθουν ενδυναμωμένοι, ενημερωμένοι και να έχουν απαιτήσεις».
Το 3ο Lidl Wellness Camp θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στους μοναδικούς χώρους του ξενοδοχείου «Ρόδον», στο υπέροχο περιβάλλον του Αγρού.
Επισκεφθείτε τη Lidl Κύπρου:
corporate.lidl.com.cy
lidlfoodacademy.com.cy
facebook.com/lidlcy
instagram.com/lidl_cyprus
twitter.com/Lidl_Cyprus_
linkedin.com/company/lidl-cyprus

Σχετικά

Τα όμορφα Λεύκαρα μεταμορφώνονται και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ο Δήμος Λευκάρων καλεί ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής

Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψετε τον Σεπτέμβριο
Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια διαφορετική ταξιδιωτική ατμόσφαιρα από αυτήν που βιώνει κανείς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

20χρονος ίδρυσε τη δική του χώρα και θέλει να συμμετάσχει στην Eurovision
Η κυβέρνηση της χώρας του έχει λάβει ήδη 15.000 αιτήσεις για υπηκοότητα


10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO

Γιατί το παρεξηγημένο Παλέρμο αξίζει την προσοχή σου
Όλα όσα θα δεις και θα κάνεις στη σικελική πρωτεύουσα

Αποκαλυπτήρια γλυπτού "Κένταυρος" στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά
Μία δωρεά του Φίλιππου Γιαπάνη

Πώς θα είναι ο καιρός στην Κύπρο μέχρι το Σάββατο
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η Wizz μόλις ανακοίνωσε πτήσεις σε δύο νέους, συναρπαστικούς προορισμούς
Ανακαλύψτε την Βενετία και την Τούζλα με κατευθείαν πτήσεις απο την Λάρνακα

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροπλάνο – και δεν είναι η τουαλέτα
Μπορεί να «φιλοξενεί» από χαρτομάντηλα και τσίχλες μέχρι μισοφαγωμένα φαγητά – Θα το χρησιμοποιήσετε ξανά;

Eurovision: Αντιδράσεις για το νέο λογότυπο με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων
Το χειρόγραφο σχέδιο απλοποιήθηκε σε ένα ενιαίο σήμα, διατηρώντας την χαρακτηριστική «καρδιά» στο κέντρο

Ιδανικοί προορισμοί για solo travelers
Εξερευνήσετε τον κόσμο με τους δικούς σας ρυθμούς και να δοκιμάσετε πράγματα