News , Guide

Έτσι θα είναι ο νέος παιδότοπος στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

6 εντυπωσιακές εικόνες από το πώς θα μοιάζει

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022

Ο Δήμος Λεμεσού μετά από αναρτήσεις και δημοσιεύματα για την κατασκευή του νέου παιδότοπου στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες του για το έργο έτσι όπως είχε παρουσιαστεί και στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού τον περασμένο μήνα.

Ο νέος παιδότοπος, που αποτελεί εξολοκλήρου ιδιωτική δωρεά, έχει σχεδιαστεί με απολυτό σεβασμό στην ιστορία του Δημόσιου Κήπου, το περιβάλλον και τον υφιστάμενο χώρο όπως για παράδειγμα η υπάρχουσα κυκλική κατασκευή η οποία διατηρείται και ενισχύεται περεταίρω για να αντέξει στον χρόνο.

5bed3aff7d.png

Όλες οι εργασίες διεκπεραιώνονται υπό τη συνεχή επίβλεψη του αρμόδιου τεχνικού τμήματος του Δήμου, το οποίο απαρτίζουν Μηχανικοί και Γεωπόνος, προκειμένου να μην επηρεαστεί κανένα δέντρο. Αντιθέτως, το υφιστάμενο πράσινο, σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς  εμπλουτίζεται περαιτέρω με τη φύτευση περισσότερων από 3,650 νέων προτεινόμενων θάμνων και πολύχρωμων φυτών, με στόχο ένα φυσικό πράσινο καλλωπισμό περιμετρικά αλλά και εντός του χώρου, και με τοποθέτηση νέου αυτοματοποιημένου συστήματος άρδευσης το οποίο δεν προϋπήρχε στο χώρο, τόσο για τα υφιστάμενα δέντρα όσο και για των νέων θάμνων και φυτών.

abc1d591fc.png

Όλες οι κατασκευές-παιχνίδια, δάπεδα (EPDM και granostone), νέος φωτισμός, νέοι θάμνοι και φυτά, νέο σύστημα άρδευσης και αναγκαίες θεμελιώσεις (από μπετόν), για την στήριξη των παιχνιδιών, γίνονται με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των παιδιών μας και τον όσο το δυνατόν λιγότερο επηρεασμό του υφιστάμενου χώρου αλλά ταυτοχρόνως τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του συνδυάζοντας νέες τεχνολογίες και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Το όλο έργο, για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους, έχει σχεδιαστεί με υψηλές προδιαγραφές από την ομάδα των δωρητών και τα παιχνίδια έχουν προμηθευτεί από κορυφαία στο κόσμο κατασκευαστική εταιρεία παιχνιδιών σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας και πιστοποιήσεων της  ΕΕ (EN 1176 και ΕΝ 1177).

19529deb83.png

Ο παιδότοπος διατηρεί μια θεματική που συμβαδίζει με την πόλης μας ως λιμάνι και την σχέση της με την θάλασσα, με όλα τα παιχνίδια να έχουν ονομασίες με θέμα την ελληνική μυθολογία με τον Θεό Ποσειδώνα, τον Πήγασο, την Ατλαντίδα, τη θάλασσα, το λιμάνι Λεμεσού και ναυάγια.

Ο προτεινόμενος συνδυασμός του με το υγρό στοιχείο συνδυάζεται με την αναβάθμιση του Δημόσιου Κήπου ενώ ταυτόχρονα υλοποιείται και η πρόθεση μας για διασύνδεση του υφιστάμενου κήπου με την Ακτή Ολυμπίων.

Πηγή: Δήμος Λεμεσού

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close