Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2022
Οι Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου και ο Αντρέας Π. Χατζηκυριάκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος ''Ο Ερημίτης της Λεωφόρου'' τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και ώρα: 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία.
Απόσπασμα από το βιβλίο:
'' - Συγχαρητήρια, κύριε Θεόφιλε, να τον χαίρεστε τον γιο σας, είναι ο καλύτερός μας µαθητής, πρέπει να τον στείλετε στο γυμνάσιο και αργότερα, γιατί όχι, στο πανεπιστήµιο. Ο Χαράλαµπος έχει πολλές δυνατότητες, θα προκόψει, θα το δείτε. Το γυµνάσιο, πόσο το ’θελε ο Χάρης αυτό το σχολείο, όµως η Θεσσαλονίκη δεν ήταν γι’ αυτόν, πώς θα µπορούσε ο καημένος ο πατέρας του να τα βγάλει πέρα µε άλλα τέσσερα παιδιά;- Καλό είναι το γυμνάσιο, δάσκαλε, δεν λέω, όµως δεν είναι για μας, φτωχοί αγρότες είμαστε. Αν στείλω τον Χαράλαµπο στην πόλη θα στερήσω το φαΐ από τ’ άλλα µου παιδιά και δεν θέλω να τα αδικήσω. Το ξέρω θα τα κατάφερνε ο Χάρης μου, αλλά τι να γίνει, είναι ο πρωτότοκος βλέπεις, ας όψεται η φτώχεια.
Ράγισε η καρδιά του! Δεν µίλησε. Η φτώχεια, η φτώχεια, η φτώχεια. Πάντα αυτή η καταραµένη ήταν το εµπόδιο. Το χέρι του σφίχτηκε σε γροθιά. Έβραζε από αγανάκτηση.Μέσα του µια επαναστατηµένη φωνή έλεγε: «Κάποτε θα γίνω πλούσιος, πολύ πλούσιος, να µη µε λένε Χάρη αν δεν τα καταφέρω». Έσφιξε τα δόντια του για να συγκρατήσει ένα λυγμό.
Τον πήρε το παράπονο. Δεν µπορούσε να το χωνέψει πως ο Νικόλας, ο Βασίλης, ο Κωστής της Μαρούλας κι ο Γιαννάκης της Τερέζας, τα τούβλα της τάξης, θα πήγαιναν στο γυµνάσιο κι αυτός που ήταν ο πρώτος, ο καλύτερος, ο άριστος, θα ’μενε στο χωριό, κοντά στις αγελάδες και τα πρόβατα, στα χωράφια και στ’ αµπέλια, στ’ άχυρα και στον στάβλο. Όχι, ποτέ δεν µπορούσε να το δεχτεί αυτό, ποτέ δεν θα τα ’βαζε κάτω, δεν θα συμβιβαζόταν, όµως για την ώρα έκανε υπομονή. Δεν µπορούσε εξάλλου να κάνει και τίποτ’ άλλο. Δεν τα ’χε µε τον καηµένο τον πατέρα του, µε τη μοίρα του τα ’χε''.
Χαιρετισμός: Ηλίας Επιφανίου - Εκδότης
Παρουσίαση βιβλίου: Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή - Φιλόλογος, Κριτικός Λογοτεχνίας
Ανάγνωση αποσπασμάτων - Συντονισμός εκδήλωσης: Βασιλική Σαββίδου - Πρώην Επιθεωρήτρια Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης
Αντιφώνηση από τον συγγραφέα Αντρέα Π. Χατζηκυριάκο, Φιλόλογο, πρώην Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης
(22 809818) Αίθουσα Καστελιώτισσα, Αγίου Μάρωνα, Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία)
-
Αίθουσα Καστελιώτισσα
24 Οκτωβρίου 2022
Σχετικά

Η μεγαλύτερη έκθεση γάμου και βάπτισης στην Κύπρο έρχεται τον Απρίλιο
Ένα διήμερο, στο Κτήμα Κουσιουμής, με όλους τους επαγγελματίες


«Αλαντίν»: Η παιδική παράσταση που έρχεται να μας μαγέψει με ένα φαντασμαγορικό θέαμα
Υπέροχα αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, χορός και τραγούδι

Γιορτάζουμε το διήμερο του Πάσχα στο Κελλάκι με πλούσιο πρόγραμμα
Μουσική, χορός και παιχνίδια

Συζήτηση με την Ελληνίδα ποιήτρια και στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου στο Παν. Κύπρου
Η συζήτηση έχει ως τίτλο «Εγώ μιλάω για δύναμη: Η Λίνα Νικολακοπούλου αφηγείται…»

Φτιάχνουμε χαλούμι, αναρή, ελιόπιτα και χαλουμόπιτα σε μία υπέροχη φάρμα
Το ιδανικό περιβάλλον για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα

Έρχεται η πρώτη πασχαλινή αγορά με φαγητό, παιχνίδια, ήθη και έθιμα
Φυσικά η μουσική και ο χορός δεν μπορούν να λείπουν

Δωρεάν ρέσι και πασχαλινές εκδηλώσεις την Κυριακή του Πάσχα στην Λετύμπου
Πάμε στην πλατεία του χωριού με τους μικρούς μας φίλους


Πάσχα στις Κάτω Πλάτρες με διαγωνισμούς, παιχνίδια και μουσική
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις τον Απρίλιο στην Κύπρο
Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης φέρνει μαζί τους ενδοαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους

Ακυρώθηκε η μοναδική αστρονομική εμπειρία στο Αστροπάρκο Αμιάντου
Λόγω καιρικών συνθηκών