Πάμε Ταξίδι , Guide

Η EasyJet θα χρεώνει (ακόμα) και το ντουλάπι των αποσκευών πάνω από το κάθισμα

«Το επόμενο είναι να ταξιδεύουμε γυμνοί. Ή και καθόλου» σχολιάζουν απογοητευμένοι πελάτες.

Δημοσιεύτηκε στις 02 Δεκεμβρίου 2020

Οι πελάτες της EasyJet που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα ερμάρια των αποσκευών που βρίσκονται πάνω από τα καθίσματα τους στο εξής θα πρέπει να αγοράζουν πιο ακριβά εισιτήρια.

Σε μια κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές στην πολιτική αποσκευών θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 10 Φεβρουαρίου του 2021.

Οι πελάτες που δεν αγοράζουν τα πιο ακριβά εισιτήρια θα περιορίζονται στην τοποθέτηση μιας μικρής αποσκευής κάτω από το κάθισμά τους.

Η Easyjet υποστηρίζει ότι οι αλλαγές θα βελτιώσουν τη συνέπεια στις πτήσεις.

Ωστόσο, ορισμένοι πελάτες αντέδρασαν με απογοήτευση στο Twitter, με ορισμένους εξ αυτών να κάνουν λόγο για μια «απολύτως φρικτή κίνηση».

Ενώ κάποιοι άλλοι χαιρέτισαν την κίνηση, λέγοντας ότι θα ελευθερώσει αποθηκευτικό χώρο.

Επί του παρόντος, όλοι οι πελάτες επιτρέπεται να πετούν με μια τσάντα καμπίνας διαστάσεων έως 56 x 45 x 25 εκατοστά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να τοποθετούν μικρές τροχήλατες βαλίτσες-χειραποσκευές πάνω στα ντουλάπια πάνω από τα κεφάλια τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με μια επιπλέον τσάντα αυτού του μεγέθους ως χειραποσκευή θα πρέπει να αγοράσουν ένα ακριβότερο εισιτήριο, όπως συμβαίνει με τα μπροστινά κάθισμα ή αυτά που έχουν επιπλέον χώρο για τα πόδια (σ.σ. μεγαλύτερη απόσταση από το μπροστινό κάθισμα).

Οι τιμές αναμένεται να είναι περίπου 8,7 ευρώ ακριβότερες από έναν κανονικό ναύλο.

Τα άτομα που αγοράζουν ούτως ή άλλως τον πιο ακριβό ναύλο Flexi ή είναι μέλη του προγράμματος τακτικών πτήσεων του μεταφορέα θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα να παίρνουν μαζί τους μια μικρή και μια μεγάλη χειραποσκευή, χωρίς επιπλέον χρέωση, ανάλογα με το χώρο στην καμπίνα.

Επίσης, οι πελάτες της EasyJet που έχουν ήδη κάνει κράτηση για ταξίδια μετά τις 10 Φεβρουαρίου αλλά δεν θέλουν να πληρώσουν παραπάνω θα μπορούν να κάνουν check-in με μια μεγαλύτερη τσάντα καμπίνας στο αεροσκάφος χωρίς έξτρα χρέωση.

Ο Ρόμπερτ Κάρεϊ, επικεφαλής εμπορικών συναλλαγών και πελατών της EasyJet, δήλωσε: «Η συνέπεια είναι σημαντική για τους πελάτες μας και γνωρίζουμε ότι εάν έχουν τις τσάντες τους μαζί τους στην πύλη επιβίβασης, λόγω του περιορισμένου χώρου στο αεροσκάφος, αυτό μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην πτήση και μπορεί να είναι απογοητευτικό και για εκείνους. Η νέα μας πολιτική θα βελτιώσει την επιβίβαση και την συνέπεια για όλους, καθώς και δώσει και στους πελάτες μας βεβαιότητα για το τι θα έχουν μαζί τους στην καμπίνα».

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν πληγεί σκληρά από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας και αναζητούν τρόπους μείωσης του κόστους.

Τον Νοέμβριο η Easyjet κατέγραψε την πρώτη ετήσια ζημιά στην 25ετή ιστορία της αεροπορικής εταιρείας. Συγκεκριμένα έχασε 1,27 δισ. λίρες το προηγούμενο έτος (έως τις 30 Σεπτεμβρίου), καθώς τα έσοδα υποδιπλασιάστηκαν.

Η EasyJet αναμένει να πετάξει με μόλις το 20% της κανονικής χωρητικότητας των αεροσκαφών της έως το επόμενο έτος.

Πηγή: BBC

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close