Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022
Αν θέλετε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου, θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Πράγα. Το Guinness World Records κατατάσσει το κάστρο της Πράγας, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, ως το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο στον κόσμο!
Χωρίς αμφιβολία, το Κάστρο της Πράγας αξίζει την προσοχή. Με έκταση 18 στρεμμάτων, χτίστηκε τον 9ο αιώνα και τροποποιήθηκε τόσο στον 10ο όσο και στον 14ο αιώνα. Είναι ένα εντυπωσιακό σχέδιο κατασκευής της ρωμανικής και της γοτθικής αρχιτεκτονικής.
Περνώντας πάνω από τον ποταμό Μολδάβα στη Γέφυρα του Καρόλου το βράδυ, είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείτε από το μεγαλείο του εμβληματικού αυτού Κάστρου.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύμπλεγμα κτισμάτων που βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου λόφου στην αριστερή όχθη του Ποταμού Μολδάβα. Είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό κτίσμα σε ολόκληρη την Πράγα.
Πιστεύεται ότι φτιάχτηκε γύρω στο 880 από τον πρίγκηπα Bořivoj. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα κτιρίων που αποτελούν ένα κάστρο στον κόσμο και μάλιστα έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, αφού όλη η έκταση του είναι περίπου 70.000τ.μ.!

Είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και περιλαμβάνει τους βασιλικούς κήπους, το παλιό βασιλικό ανάκτορο, πύργους και εκκλησίες και τη σημερινή επίσημη προεδρική κατοικία. Έχει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, από ρωμαϊκά μέχρι και γοτθικό του 14ου αιώνα.
Διαφέρει από τα κλασικά κάστρα γιατί αρκετά τμήματά του χτίστηκαν σε διαφορετικά στυλ και η επέκτασή του έγινε περισσότερο οριζοντίως παρά καθέτως.
Το κάστρο φαίνεται από πολλά σημεία της πόλης, αφού βρίσκεται σε ύψωμα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό τη νύχτα.
Πηγή: travelstyle.gr
Σχετικά
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη
Κίτρινη Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση το καιρού
Κυπριακό ξενοδοχείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2026
Η λίστα διαμορφώνεται αποκλειστικά μέσα από τις αξιολογήσεις επισκεπτών, γεγονός που καθιστά τη διάκριση ακόμη πιο ουσιαστική