28 October 2022
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Το συγκλονιστικό έργο που ανεβαίνει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

«Αυτόν που αγαπά η ψυχή μου» από το Εθνικό Θέατρο Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2022

To πρωτότυπο οικογενειακό δράμα του Ιτάι Σέγκαλ «Αυτόν που αγαπά η ψυχή μου» παρουσιάζει στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, το Εθνικό Θέατρο του Ισραήλ «Χαμπίμα», την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστεί ο Αμίτ Ραχάβ, που έγινε γνωστός από τη μίνι σειρά του Netflix «Unorthodox».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου σκηνοθετεί το τελευταίο έργο του Itai Segal που βασίζεται στη τρομοκρατική ενέργεια στο Bar Noar της κοινότητας ΛΟΑΤΙ+ τον Αύγουστο του 2009 στο Τελ Αβίβ.

Ο Amit Rahav (“Unorthodox” (Netflix)) πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Jonathan, του ομοφυλόφιλου γιου μιας καθημερινής οικογένειας που φαντάζει αγαπημένη. Μιας οικογένειας, όμως, με μυστικά και πληγές από το παρελθόν, αγωνίες και καταστροφικές προκαταλήψεις. Ο Τζόναθαν μετά την άγρια επίθεση βρίσκεται αναίσθητος στο νοσοκομείο και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει στη μητέρα του τι έκανε ο μονάκριβος γιος της σε ένα γκέι μπαρ. Έτσι ξεκινά ένα οικογενειακό δράμα στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ένα θρησκευόμενο 17χρονο αγόρι που σύντομα αναγκάζεται από την οικογένειά του να υποβληθεί σε θεραπεία μετατροπής.

Η υπόθεση
Αργά ένα βράδυ, η Ντβόρι Μπάουμ καλείται σε νοσοκομείο στο κεντρικό Ισραήλ. Εκεί βρίσκεται ο γιος της, βαριά τραυματισμένος από τους άγριους πυροβολισμούς στο Bar Noar. Ένας μασκοφόρος ένας μασκοφόρος είχε εισβάλει στο στέκι αυτό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πυροβολώντας αδιακρίτως, αφήνοντας πίσω του νεκρούς τον 26χρονο Νιρ Κατζ και τη 17χρονη Λιζ Τρομπίσι και τραυματίζοντας περισσότερα από 12 άτομα ακόμη.

Ο Γιονατάν είναι αναίσθητος και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει στην Ντβόρι τι συνέβη και τι έκανε ο μονάκριβος γιος της σ' ένα μπαρ για γκέι και λεσβίες. Έτσι ξεκινά το οδυνηρό οικογενειακό δράμα στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ένα θρησκευόμενο 17χρονο αγόρι, που αναγκάζεται απροσδόκητα να αποκαλύψει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στην υπερορθόδοξη οικογένειά του λίγες ώρες αφότου σώθηκε από θαύμα η ζωή του. Σύντομα θα αναγκαστεί να υποβληθεί σε θεραπεία μετατροπής.

Η παράσταση παρουσιάζεται στα εβραϊκά με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Η ανάπτυξη του έργου έγινε με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας «Τhe Future of Theater» που προωθεί η δημοτική αρχή του Τελ Αβίβ- Γιάφα για την ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων έργων για τα θέατρα της πόλης.

* Ο τίτλος αναφέρεται στον γνωστό στίχο από το σολομώντειο «Άσμα ασμάτων»: «Στο κρεβάτι μου τις νύχτες, ζήτησα αυτόν που αγαπάει η ψυχή μου· τον ζήτησα και δεν τον βρήκα».

Παράσταση
Λευκωσία, Δημοτικό Θέατρο, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, 8.30μ.μ. SoldOutTickets

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μοσέ Κέπτεν
Δραματουργία: Μοσέ Κέπτεν, Σαχάρ Πίνκας
Μουσική: Λίορ Ρόνεν
Σκηνογραφία: Εράν Ατζμόν
Φωτισμός: Άβι Γιόνα Μπουένο (Bambi)

Ενδυματολογία: Ορέν Νταρ
Παίζουν: Αμίτ Ραχάβ (Γιονατάν), Όρλι Ζίλμπερζατς (Ντβόρι), Γιγκάλ Σαντέ (Ααρόν), Νάγια Μπιενστόκ (Ταμάρ), Ούρι Χόχμαν (ραββίνος), Άμος Μπουαρόν (αστυνομικός), Γιαντίν Γκέλμαν, Αμίτ Ζιτούν, Ναντάβ Σάμα, Γιογκέβ Ατίας.

312917193_576226141053974_5620645765743560433_n.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close