Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022
Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques διοργανώνει και φέτος διαγωνισμούς Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας, στο πλαίσιo της Έκθεσης GASTRONOMIA HO|RE|CA 2022, που θα διεξαχθεί μεταξύ 11-13 Νοεμβρίου, στο περίπτερο 6 της Κρατικής Έκθεσης, στη Λευκωσία.
Η Έκθεση Gastronomiα – Ηoreca είναι η ολοκληρωμένη επαγγελματική Έκθεση του Επισιτιστικού, Ξενοδοχειακού, Τουριστικού και Ψυχαγωγικού κλάδου για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων, Εστιατορίων, Καφετεριών, Τουριστικών μονάδων και Χώρων Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης και καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, επιπρόσθετα των παρουσιάσεων και σεμιναρίων από επαγγελματίες του κλάδου, θα διεξάγονται και οι διαγωνισμοί Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιητικής Τέχνης, από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Euro toques.
Με αγαπημένους και γνωστούς κριτές από Κύπρο, Ελλάδα και Εξωτερικό, όπως ο Ελλαδίτης σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, η επιτυχημένη τηλεοπτική παρουσιάστρια σε κανάλια Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου Τόνια Μπάξτον, οι σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, Μιχάλης Ντουνέντας, Δημήτρης Παμπόρης, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και Herve Pronzato.
Ατραξιόν των διαγωνισμών θα αποτελέσει το φιλανθρωπικό μέρος που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής και ώρα 11:30. Μια συνδιοργάνωση από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Euro-Toques Κύπρου σε συνεργασία με το ROUND TABLE 5 Λευκωσίας, για τη στήριξη του Συνδέσμου «Παιδιά με Ηπατικές Παθήσεις - Γιώργος Ψαράς – Round Table». Πέραν των καλεσμένων κριτών, γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο Σοφοκλής Κασκαούνιας, Μάριος Στυλιανού, Βασιλική Ανδρέου, ο Ολυμπιονίκης Απόστολος Παρέλλης και πολλοί άλλοι καλεσμένοι έκπληξη θα μαγειρέψουν ζωντανά για το κοινό και υπόσχονται απαράμιλλες στιγμές!
Η Έκθεση στηρίζεται και από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ τα εγκαίνια θα τελέσει ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος.
Για περισσότερες πληροφορίες για τους διαγωνισμούς και για το φιλανθρωπικό μέρος, μπείτε στη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/eutoquescy

-
Κρατική Έκθεση Κύπρου
11 Νοεμβρίου - 13 Νοεμβρίου 2022
Σχετικά


Αν είσαι αυθεντικός φίλος του κρέατος, πρέπει να δοκιμάσεις την μπριζόλα του γνωστού μαγαζιού της Σταυρού
Ιδανική για τους πραγματικούς λάτρεις του κρέατος, ψήνεται με μαεστρία στο grill, δημιουργώντας μια καλοκαπνισμένη κρούστα

Εσύ έχεις δοκιμάσει το εξαιρετικό burger του Σταυρή Γεωργίου;
Μία γευστική εμπειρία που πρέπει να βιώσεις στο εστιατόριό του στη Λάρνακα

20+1 πολύ καλά εστιατόρια και ταβέρνες στο βουνό για νόστιμο μεσημεριανό
Εξόρμηση και καλό φαγητό

Ανακαλύψαμε ένα πανέμορφο rooftop bar για θεματικές βραδιές, live μουσική και υπέροχα ηλιοβασιλέματα
Μία πολύ καλή πρόταση για μία ξεχωριστή καλοκαιρινή έξοδο

Το ιστορικό μαγαζί της Λευκωσίας που σερβίρει, ίσως, την πιο νόστιμη μπριζόλα της πόλης
Ξεχωριστή θέση στο μενού κατέχει η χοιρινή μπριζόλα, καλοψημένη και χορταστική, από επιλεγμένο ντόπιο κρέας

Εκεί που τα burgers γίνονται εμπειρία!
Στην καρδιά της Έγκωμης, το απόλυτο στέκι για φίλους, μπύρες και αυθεντική αμερικανική pub ατμόσφαιρα

12 χωριά της Κύπρου που έγιναν διάσημα για την ταβέρνα τους
Γαστρονομικοί προορισμοί: Χωριά της Κύπρου που ξεχωρίζουν για τις φημισμένες ταβέρνες τους

Ένα εντυπωσιακό μπεργκεράδικο με έντονο πορτοκαλί χρώμα, έρχεται για να μας φτιάξει απίθανα smash burger
Μία νέα άφιξη στην πρωτεύουσα που θα συζητηθεί

Έκλεισε για ανακαίνιση γνωστή μπιραρία στην Λευκωσία
Ανοίγει σύντομα με νέα διεύθυνση και ταυτότητα

Έρχεται το τέλος του «all you can eat» στα πρωινά των ξενοδοχείων;
Άγνωστο παραμένει κατά πόσον τα ξενοδοχεία στην Κύπρο θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια την πιο πάνω συνταγή.

Εξόρμηση, brunch και καλή ταβέρνα στα πανέμορφα χωριουδάκια της Μαραθάσας
Εξερευνούμε μία από τις ωραίτερες περιοχές στην καρδιά της Κύπρου, την κοιλάδα Μαραθάσας