Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2022
Ένα έργο γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου τη δεκαετία του '80. Πρόκειται για ένα παιδικό έργο διαχρονικό. Βγαλμένο από τη ζωή όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας! Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης «νιώθουν» την αδικία και ουσιαστικά βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό της Ψαροχώρας.
Το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και η γόπα μαθαίνουν τα σχέδια του Ψαροτρομάρα. Μόνα τους ψάχνουν να βρουν μία λύση αλλά ο φόβος ότι θα τους κάνει μια χαψιά τα απογοητεύει ακόμα περισσότερο. Ώσπου στο δρόμο τους θα βρεθεί η γοργόνα. Θα τους βοηθήσει και θα τους παροτρύνει να ψαρέψουν τον Ψαροτρομάρα! Όλα τα ψαράκια στο βυθό θα κάνουν μία μεγάλη διαδήλωση στο βυθό βροντοφωνάζοντας με όλα τα παιδιά «Κάτω Ο Ψαροτρομάρας»!

Εκεί θα τα κρυφακούσει όλα η σουπιά και θα τα μαρτυρήσει στον Ψαροτρομάρα όπου εκείνος θα φυλακίσει τη Γοργόνα που βοήθησε να χαλάσουν τα σχέδιά του. Ακόμα και ο δικαστής παροτρύνει τα ψαράκια να μην κάνουν τίποτα και να μείνουν στα σπίτια τους. Ούτως ή αλλιώς ο Ψαροτρομάρας υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ψαράκια δουλειά! Μα οι μικροί μας φίλοι του βυθού, έχουν σπάσει πλέον τον φόβο τους, θα ψαρέψουν μαζί με την βοήθεια των παιδιών τον Ψαροτρομάρα και τη Σουπιά και θα ελευθερώσουν την Γοργόνα..!
Διάρκεια: 60' Κατάλληλο έως και έκτη Δημοτικού.

Στις παραστάσεις μας χρησιμοποιούμε την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική όπου σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού εξαφανίζεται τελείως ο ανθρώπινος παράγοντας και οι κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά.
Πρόκειται για επαγγελματικές κουκλοθεατρικές παραστάσεις με μεγάλες κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά.
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Pantheon Theater, Λευκωσία
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.soldoutticketbox.com
-
Πάνθεον
03 Δεκεμβρίου 2022
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
04 Δεκεμβρίου 2022
Σχετικά

Παιδικό πανηγύρι στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού!
Μια μέρα γεμάτη διασκέδαση, παιχνίδι και γεύσεις για όλη την οικογένεια

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια

Τα παιδιά δίνουν ζωή στη "φωνή της θάλασσας" με φαντασία, ενσυναίσθηση, συνεργασία και δημιουργικότητα
Μουσικοαφηγηματικό βιωματικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους

Ένας νέος, σύγχρονος χώρος αναρρίχησης άνοιξε στη Λευκωσία
Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε το Rockstar Climbing;

Παιδικό Πανηγύρι για όλη την οικογένεια με παιχνίδι, μουσική και φαγητό
Με τρενάκι, face-painting, φουσκωτά και πολλά παιχνίδια

"Ο μικρός πρίγκιπας" ταξιδεύει στα χωριά της Κύπρου
Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού

Ο μαγικός κόσμος των Mr and Mrs Bubble στην Κύπρο
Ένα διαδραστικό Bubble Show που ενώνει τσίρκο, θέατρο δρόμου και απίθανες σαπουνόφουσκες για μικρούς και μεγάλους

Θέατρο σκιών με τον Γιάννη Πάφιο στην Αξιοθέα με δωρεάν έργο
Παρουσιάζεται το έργο "Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας"

Μία ξεχωριστή υπαίθρια αγορά μας περιμένει στην Λάνια
Με λαζάνια, μουσική και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Απογευματινό Foam Party για παιδιά με παιχνίδι και διασκέδαση
Αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές για τους μικρούς μας φίλους

Το 3ο Messy Play Festival On The Beach, θα γεμίσει την παραλία με παιδιά!
Messy & Sensory Stations, Fun Games, Μουσικοκινητικά παιχνίδια, Ηφαίστεια άμμου, Θέατρο Σκιών "Ο Φούσκας το Ψαράκι"!

Δωρεάν παιχνίδι στα φουσκωτά νερού, στον πιο όμορφο πολυχώρο ψυχαγωγίας της πόλης!
Πάρε την πετσέτα σου, βάλε το μαγιό σου και ετοιμάσου για τσουλήθρες, πιτσιλιές και άφθονο γέλιο!