Εκδρομές να πας , Guide

Off season: 5 δραστηριότητες να απολαύσετε στην Αγία Νάπα αυτό το φθινόπωρο και χειμώνα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2022

Το παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Νάπας δεν είναι τυχαία ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Κύπρο. Οι παραλίες αξιολογούνται ως οι καλύτερες του νησιού (και αποσπούν πάντα Γαλάζια Σημαία), τα ξενοδοχεία της περιοχής είναι από τα κορυφαία του νησιού, και υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών διασκέδασης και φαγητού για να ξεσηκώσετε τις αισθήσεις και να ικανοποιήσετε τους γευστικούς σας κάλυκες. Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα να κάνετε στην Αγία Νάπα, όμως υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι η παραθαλάσσια πόλη αποτελεί μόνο καλοκαιρινό προορισμό. Αντίθετα, όμως, πολλοί ντόπιοι και ταξιδιώτες ανακαλύπτουν ότι η Αγία Νάπα γίνεται ακόμα πιο ελκυστική όταν τελειώσει η υψηλού ενδιαφέροντος τουριστική περίοδος, αφού σου επιτρέπεται να εξερευνήσεις τη διαφορετική της πλευρά.

Πρώτα και κύρια, οι ηλιόλουστες αλλά πιο ήπιες μέρες είναι ιδανικές για υπαίθριες δραστηριότητες. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι θερμοκρασίες γενικά κυμαίνονται στους 15-25 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, πολλά μουσεία και ιστορικά μνημεία καλούν τον περίεργο ταξιδιώτη, με ιστορίες για το παρελθόν και τον πολιτισμό της περιοχής.

Ορίστε μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αγία Νάπα αυτό το φθινόπωρο και χειμώνα!

makronissos-20180722-dji-008145.jpg

Απολαύστε τις ήσυχες παραλίες
Οι τολμηροί μπορούν να απολαύσουν μια βουτιά στα αναζωογονητικά νερά της Αγίας Νάπας τους πιο δροσερούς μήνες. Αλλά ακόμα κι αν δεν τολμήσετε να βουτήξετε, μπορείτε κάλλιστα να απολαύσετε τον ήλιο άφοβα δίπλα στο απέραντο γαλάζιο. Μάλιστα, οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες προσφέρουν την τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσετε μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού χωρίς την πολυκοσμία. Από την ονειρική Μακρόνησο, μέχρι την κατάλευκη άμμο της παγκοσμίου φήμης παραλίας Nissi, υπάρχουν πολλά σημεία για να βρείτε ένα ήσυχο κομμάτι παραδείσου και να το κάνετε δικό σας. Αν πάρετε κι ένα καλό βιβλίο μαζί σας, θα είστε στον έβδομο ουρανό σε ελάχιστο χρόνο. Μάθετε περισσότερα για τις καλύτερες παραλίες να επισκεφτείτε στην περιοχή εδώ.

thalassa museum.jpg

Επισκεφτείτε ένα μουσείο
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ναυτική ιστορία του νησιού; Πηγαίνετε κατευθείαν στο Μουσείο Thalassa, ένα εξαιρετικό μέρος για να ψυχαγωγηθεί όλη η οικογένεια με εκθέματα που θα σας μεταφέρουν σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο. Και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από το κύριο έκθεμα του μουσείου: το σκάφος «Κερύνεια II», ένα αντίγραφο σε φυσικό μέγεθος του αρχαίου πλοίου της Κερύνειας από την Κλασική περίοδο (400 π.Χ.). Λίγο έξω από την Αγία Νάπα θα βρείτε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Αυγόρου. Μπείτε σε αυτό το στολίδι του χωριού και ρίξτε μια ματιά στον πολιτισμό και τις παραδόσεις του νησιού θαυμάζοντας τα σπάνια ξυλόγλυπτα έπιπλα του 19ου αιώνα, τα ανεκτίμητα παραδοσιακά υφάσματα και τα κεντήματα.

monasterymarina221122.jpg

Εξερευνήστε εντυπωσιακές ιστορικές τοποθεσίες
Κανείς δεν θέλει πραγματικά να περιφέρεται έξω και να εξερευνά στη μέση του καλοκαιριού. Αλλά μόλις μπει το φθινόπωρο, οι φυσιοδίφες και οι λάτρεις της ιστορίας αρχίζουν να έλκονται από τις πανέμορφες τοποθεσίες και ιστορικά μνημεία της Αγίας Νάπας. Όπως για παράδειγμα το επιβλητικό βενετσιάνικο μοναστήρι της πόλης που χρονολογείται απ’ τον 15ο αιώνα και στέκεται στο έδαφος ενός Μεσαιωνικού Κάστρου που χτίστηκε γύρω στο 1500 μ.Χ. Μην ξεχάσετε να βγάλετε μια φωτογραφία στον επιβλητικό πανάρχαιο πλάτανο που δεσπόζει στην τοποθεσία, πιστεύεται ότι είναι πάνω από 600 ετών! Για περισσότερο ιστορικό μεγαλείο, σας περιμένουν οι Τάφοι της Μακρονήσου. Ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, αυτοί οι λαξευμένοι σε βράχο τάφοι χρησιμοποιήθηκαν κάποτε στην ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο και βρίσκονται πίσω από ένα μικρό ιερό και αρχαίο λατομείο.

Sea_caves_Cape_Greco_9.jpg


Αναζωογονηθείτε με δραστηριότητες στη φύση
Αν σας αρέσει η περιήγηση στη φύση, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το απόκρημνο Εθνικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο. Γεμάτο με μονοπάτια της φύσης, το πάρκο διαθέτει εντυπωσιακά τοπία και αποτελεί το τέλειο μέρος για να απολαύσετε έναν περίπατο ή μια χαλαρή βόλτα με ποδήλατο. Οι διαδρομές εντός του πάρκου είναι καλά σηματοδοτημένες, μία απ’ αυτές μάλιστα αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Μεγάλης Απόστασης Ε4. Το βραχώδες ακρωτήριο του Κάβο Γκρέκο είναι επίσης γνωστό για τις εντυπωσιακές θαλάσσιες σπηλιές του και τη γραφική, ασβεστωμένη εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Η περιοχή αποτελεί παράδεισο για τους παρατηρητές πουλιών καθώς είναι βασικός τόπος μετανάστευσης για αμέτρητα πουλιά.

1marina221122.jpg

Φαγητό, ποτό και χαλάρωση με το καλύτερο στυλ
Λογικό μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες να σας ανοίξει η όρεξη. Ευτυχώς βρίσκεστε ακόμα στο σωστό μέρος καθώς η πανέμορφη Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας. Προσελκύοντας επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, το εμπορικό χωριό είναι η καρδιά όλης της δράσης, εκεί όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο φημισμένα εστιατόρια του νησιού. Φροντίστε να απολαύσετε ένα χορταστικό μεσημεριανό ή κάποιο λαχταριστό σνακ στο Le Deli Robuchon, που τώρα σερβίρει νοστιμότατο brunch. Ή να δοκιμάσετε μια λιχουδιά από το εντυπωσιακό μενού του Sueno Azul, του παραθαλάσσιου εστιατορίου surf n turf της μαρίνας. Για το καλύτερο γαλλικό φαγητό με μια μοντέρνα πινελιά, το L'Atelier Robuchon θα γίνει η μοναδική σας επιλογή για ένα αξέχαστο βραδινό. Εκτός από τις επιλογές για φαγητό, μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε με ένα ζεστό ρόφημα στο Coffee Berry, ένα λαχταριστό παγωτό από το PahitIce, να προμηθευτείτε ό,τι χρειάζεστε από το Alphamega, ή ακόμη να βγάλετε μια σέλφι μπροστά από το απόλυτα ινταγκραμικό Event Center!

Copy of 692A2668.jpg

Μάθετε περισσότερα για εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα και τοποθεσίες που μπορείτε να επισκεφτείτε στο εμπορικό χωριό της Μαρίνας Αγίας Νάπας εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close