Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

6 εντυπωσιακά κόκκινα κρασιά που πρέπει να απολαύσεις τις γιορτές

Τι κρασί ταιριάζει με το φαγητό των γιορτών;

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2022

Τρία Ελληνικά και τρία Κυπριακά ιδιαίτερα και προσιτά κόκκινα κρασιά για το εορταστικό τραπέζι που θα καλύψουν όλα τα γούστα, όλες τις μαγειρικές εμπνεύσεις και θα αφήσουν ικανοποιημένο τον ουρανίσκο σου και με το παραπάνω.

Amethystos Rouge 2.jpg


1. Amethystos Red (Cab. Sauvignon- Merlot – Agiorgitiko)
- ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ
O εμβληματικός και αγαπημένος Αμέθυστος ερυθρός δημιουργήθηκε το 1991 από τον Κώστα Λαζαρίδη. O Δραμινός αμπελώνας εκφράζει τη δυναμική και τον χαρακτήρα του μέσα από αυτό το blend όπου συμμετέχουν οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Αγιωργίτικο. Θερμό και γεμάτο στην πρώτη επαφή, ξεδιπλώνει στη συνέχεια τον πλούτο, τη δομή και τις ευγενικές, αρμονικές τανίνες του. Καλοσχηματισμένο μπουκέτο αρωμάτων, όπου παντρεύονται αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, μαρμελάδας κερασιού και μπαχαρικών, σε διακριτικό υπόβαθρο δρυός. Αγαπά όλα τα κόκκινα κρέατα, έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια όμως στα ψητά αρνίσια παϊδάκια ή στο αρνίσιο μπούτι στον φούρνο. Απολαυστικό ακόμα με μοσχάρι κοκκινιστό ή με ώριμα μαλακά τυριά, όπως το Brie και το Camembert.

Domaine Costa Lazaridi Syrah details 6.JPG


2
. Domaine Costa Lazaridi Syrah - ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ
Πολυταξιδεμένη αλλά δύσκολη στην καλλιέργειά της ποικιλία, η Syrah βρίσκει στον αμπελώνα του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη το κατάλληλο περιβάλλον για να εκφράσει τις αρετές και τα χαρίσματά της. Καλά δομημένο και στρογγυλό, με επίμονη παρουσία μπαχαρικών στο μακρύ τελείωμα. Τυπική ποικιλιακή έκφραση με μπουκέτο που εξελίσσεται σε πολλά επίπεδα. Αρώματα βιολέτας, μούρων, φραγκοστάφυλων, ελιάς, μαύρου πιπεριού, σοκολάτας, σε διακριτικό υπόστρωμα βανίλιας και φρυγανισμένου ψωμιού. Συνδυάστε το με αρνί και κατσίκι στον φούρνο ή τη γάστρα. Μοσχαρίσια μπριζόλα ψητή. Μαγειρευτά κόκκινα κρέατα, όπως για παράδειγμα μοσχαράκι με μελιτζάνες.

Chateau Julia Merlot - fire.jpg


3. Chateau Julia Merlot
- ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ
Το κοσμοπολίτικο Merlot από τα αμπελοτόπια του Κτήματος αποκαλύπτει την πιο στιβαρή πλευρά του χαρακτήρα του. Σαρκώδες, πλούσιο, σχεδόν πληθωρικό, με άφθονο φρούτο που υποστηρίζει τις καλά ενσωματωμένες τανίνες. Η θεωρητικά υψηλή παρουσία της αλκοόλης αντιρροπείται από την οξύτητα και εκφράζεται κυρίως ως γλύκα και όγκος. Μακριά επίγευση σε σοκολατένιους τόνους. Κόκκινο φραγκοστάφυλο, μαρμελάδα κεράσι, σοκολατάκια μέντας, μελάνι και κέδρος είναι μόνο μερικά από τα αρώματα που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει.
Ταιριάζει πολύ με κόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρευτά, μεγάλα πουλερικά, κυνήγι, γουρουνόπουλο στο φούρνο και μαλακά τυριά με κρούστα.

xrewWsxQ.jpeg


4. Ευάμπελος Γη OAKED
Το Παλαιωμένο Μαραθεύτικο του 2019 της Ευάμπελος Γη, αποτελεί ένα Πολυβραβευμένο Προϊόν, με τελευταία διάκριση το αργυρό μετάλλιο στον 13ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Οίνου. Κρασί το οποίο παράγεται από σταφύλι της περιοχής Παναγιά της Πάφου, ωριμάζει για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια, εμφιαλώνεται και συνεχίζει να παλαιώνει στη φιάλη σε ισοθερμική κάβα για ακόμα 9 μήνες. Κρασί το οποίο φημίζεται για το Πορφυρό με κόκκινες ανταυγειές χρώμα του, καθώς και το Γεμάτο με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες σώμα του. Το παλαιωμένο Μαραθεύτικο είναι γνωστό για το πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων ώριμων κόκκινων φρούτων αλλά και αρωμάτων παλαίωσης όπως βανίλια και κακάο.
Αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό με κρεατικά, μαγειρευτά και πικάντικα αλλαντικά.

rngUJHOs.jpeg


5.
Μορφές Μαραθεύτικο
Το κρασί Μαραθεύτικο της νέας σειράς Μορφές, αποτελεί μοναδική επιλογή για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ερυθρό κρασί που παράγεται 100% από την Κυπριακή ποικιλία Μαραθεύτικο, από σταφύλια επιλεγμένων αμπελώνων μεγάλης ηλικίας της περιοχής Παναγιάς της Πάφου. Παλαιώνει ένα χρόνο σε ανοξείδωτη δεξαμενή πριν από την εμφιάλωση. Οι καταναλωτές μπορούν να το βρουν σε όλες τις κάβες. Έντονο Βυσσινί χρώμα με πλούσιο σώμα, απαλή και ευχάριστη γεύση με μαλακές τανίνες.
Άρωμα από φρέσκα φρούτα του δάσους, το οποίο μπορεί να ταιριάξει πλήρως με κρέας στα κάρβουνα, κυρίως αρνί και χοιρινό, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα και τυριά.

1GwhU06g.jpeg


6. Ερυθρός Πολύφημος
Ένα μοναδικό πολυποικιλιακό κρασί, από τις ποικιλίες Μαύρο, Syrah, Cabernet Franc, Λευκάδα και Mattaro, από αμπελώνες περιοχής Λεμεσού που βρίσκονται σε υψόμετρο 700 μέτρων. Κρασί το οποίο παράγεται από συνοινοποίηση των πιο πάνω ποικιλιών σε δεξαμενές τύπου Γανυμήδης. Κρασί το οποίο μπορεί να εντυπωσιάσει για το ρουμπινί με το ανταύγειες χρώμα του και το μεσαίο με φρουτώδες και ελαφρώς πικάντικη γεύση σώμα του. Καταναλώνοντάς το κανείς, μπορεί εύκολα να αισθανθεί τα αρώματα των φρέσκων κόκκινων φρούτων όπως φραγκοστάφυλο, βύσσινο και δαμάσκηνο.
Μπορεί να συνδυαστεί με πιάτα της παραδοσιακής ταβέρνας, κρεατικά κατσαρόλας, μοσχάρι και ζυμαρικά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close