Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2022
Με 5G μπορούν να ταξιδεύουν πλέον οι επιβάτες μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αυτή την απόφαση εξήγησε στο "Μεσημέρι και Κάτι", χθές, 28/11/22, ο Δημήτρης Παντελή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΕΤΕΚ.
Αρχικά ανέφερε ότι ο λόγος αυτής της αλλαγής οφείλεται στον διπλασιασμό της ανάγκης για δεδομένα κινητής τεχνολογίας. Πρόσθεσε ότι συνεχώς αυξάνονται οι ανάγκες, ενώ το εν πτήσει wifi φέρνει στις αεροπορικές εταιρείες έξτρα τρία ευρώ ανά πελάτη. «Αθροίζεται σε πάρα πολλά εκατομμύρια ανά έτος». Συμπλήρωσε ότι δεν σημαίνει ότι ο κάθε πελάτης θα επιλέξει αυτή την δυνατότητα. «Είναι στο χέρι του καθενός αν θα επιλέξει την υπηρεσία, γιατί είναι κάτι πολύ ακριβό και αργό».
Εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους κατόχους τεχνολογίας να μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο εντός του αεροπλάνου. «Διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο είναι μέταλλο και δεν μπορεί να έρθουν μέσα ηλεκτροκύματα από 5G ή wifi. «Θα πρέπει να σου δώσει η αεροπορική εταιρεία την πρόσβαση σε τέτοιες τεχνολογίες».
Ακόμα, ανέφερε ότι τόσα χρόνια δεν μπορούσε να εισαχθεί διαδίκτυο στο αεροπλάνο λόγω ασφάλειας. «Υπάρχουν μηχανήματα εντός του αεροπλάνου που δουλεύουν σε συχνότητες πολύ κοντά στην κινητή. Στην Κύπρο έχουμε δώσει δύο από τις τρεις συχνότητες οι οποίες είναι πιο κάτω από τις συχνότητες που έχουν τα μηχανήματα στα αεροπλάνα».
Διευκρίνισε ότι η Ευρώπη θα επιτρέψει στις συχνότητες κινητής που δεν εμποδίζουν τα υπόλοιπα μηχανήματα του αεροπλάνου. Όσον αφορά την υπηρεσία 5G, ανέφερε ότι είναι δημοφιλές στην Κύπρο. «Το 5G είναι για να βοηθηθούν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης».
Ο κ. Παντελή επεσήμανε ότι ετοιμάζεται το 6G. «Θα έχει πρακτική ταχύτητα. Θα υπάρχει πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας». Διευκρίνισε ότι πριν εφαρμοστεί μια τεχνολογία, γίνονται οι απαραίτητες μελέτες από ειδικούς.
Δείτε το βίντεο
Πηγή: sigmalive.com
Σχετικά
Adams Beach Hotel: Ένας γιορτινός προορισμός στην καρδιά της Αγίας Νάπας
Εκεί όπου κάθε στιγμή γεμίζει χαρά, χαμόγελα και γιορτινή μαγεία
Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώνουν
Η σχέση πατέρα-γιου στην εποχή της μεγάλης συζήτησης για την τοξική αρρενωπότητα γίνεται μια συγκινητική διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώσουν.
Καιρός: Βροχές και χιόνι στο μενού - Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση