Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2022
Με 5G μπορούν να ταξιδεύουν πλέον οι επιβάτες μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αυτή την απόφαση εξήγησε στο "Μεσημέρι και Κάτι", χθές, 28/11/22, ο Δημήτρης Παντελή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΕΤΕΚ.
Αρχικά ανέφερε ότι ο λόγος αυτής της αλλαγής οφείλεται στον διπλασιασμό της ανάγκης για δεδομένα κινητής τεχνολογίας. Πρόσθεσε ότι συνεχώς αυξάνονται οι ανάγκες, ενώ το εν πτήσει wifi φέρνει στις αεροπορικές εταιρείες έξτρα τρία ευρώ ανά πελάτη. «Αθροίζεται σε πάρα πολλά εκατομμύρια ανά έτος». Συμπλήρωσε ότι δεν σημαίνει ότι ο κάθε πελάτης θα επιλέξει αυτή την δυνατότητα. «Είναι στο χέρι του καθενός αν θα επιλέξει την υπηρεσία, γιατί είναι κάτι πολύ ακριβό και αργό».
Εξήγησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους κατόχους τεχνολογίας να μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο εντός του αεροπλάνου. «Διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο είναι μέταλλο και δεν μπορεί να έρθουν μέσα ηλεκτροκύματα από 5G ή wifi. «Θα πρέπει να σου δώσει η αεροπορική εταιρεία την πρόσβαση σε τέτοιες τεχνολογίες».
Ακόμα, ανέφερε ότι τόσα χρόνια δεν μπορούσε να εισαχθεί διαδίκτυο στο αεροπλάνο λόγω ασφάλειας. «Υπάρχουν μηχανήματα εντός του αεροπλάνου που δουλεύουν σε συχνότητες πολύ κοντά στην κινητή. Στην Κύπρο έχουμε δώσει δύο από τις τρεις συχνότητες οι οποίες είναι πιο κάτω από τις συχνότητες που έχουν τα μηχανήματα στα αεροπλάνα».
Διευκρίνισε ότι η Ευρώπη θα επιτρέψει στις συχνότητες κινητής που δεν εμποδίζουν τα υπόλοιπα μηχανήματα του αεροπλάνου. Όσον αφορά την υπηρεσία 5G, ανέφερε ότι είναι δημοφιλές στην Κύπρο. «Το 5G είναι για να βοηθηθούν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης».
Ο κ. Παντελή επεσήμανε ότι ετοιμάζεται το 6G. «Θα έχει πρακτική ταχύτητα. Θα υπάρχει πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας». Διευκρίνισε ότι πριν εφαρμοστεί μια τεχνολογία, γίνονται οι απαραίτητες μελέτες από ειδικούς.
Δείτε το βίντεο
Πηγή: sigmalive.com
Σχετικά

Πάπας Φραγκίσκος: 250.000 αποχαιρέτησαν τον «πάπα των φτωχών»
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήγηθηκε ο πάπας Φραγκίσκος - Όλα όσα έγιναν στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Sirens: Το trailer της νέας σειράς του Netflix με την Τζούλιαν Μουρ
Η υπόθεση της νέας σειράς του Netflix με την Τζούλια Μουρ, τη Μεχάν Φέιχι και τη Μίλι Άλκοκ

Αυτή είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο
Πολλές πόλεις είναι πανέμορφες, άλλες όμως, όπως αυτή η πόλη, έχουν χάσει ομορφιά εξαιτίας του ανεξέλεγκτου τουρισμού.

O Πάπας Φραγκίσκος αγκαλιά με την ιστορία - Ο βίος και η πολιτεία του - Από πορτιέρης και επιστάτης, Πάπας
Η Αργεντινή αποχαιρετά τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Πάπα που συνδέθηκε με τις φτωχογειτονιές της, ακόμα κι αν αυτός δεν επέστρεψε ποτέ ως ποντίφικας

Τα πιάτα που λάτρευε ο Πάπας Φραγκίσκος -Από αργεντίνικη κουζίνα μέχρι αυθεντική ρωμαϊκή πίτσα
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών μετά από μάχη με την πνευμονία ενώ σήμερα κηδεύεται στο Βατικανό

Σήμερα κηδεύεται ο Πάπας Φραγκίσκος
Στις 11 το πρωί του Σαββάτου θα ξεκινήσει η τελετή - Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι θα βρεθούν στην κηδεία

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Όλα όσα έγιναν στο χθεσινό Eurovision Cocktail Party με τον Theo Evan
Τον εκπρόσωπο της Κύπρου στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Το αρχαιότερο ξενοδοχείο της Κύπρου άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από ριζική ανακαίνιση
Το New Helvetia που επέστρεψε ανανεωμένο και 96 χρόνια ιστορίας

Με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες διαμορφώνεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Πρώτες εικόνες από το σπίτι του Big Brother που την Κυριακή επιστρέφει στο Σίγμα
Πρεμιέρα την Κυριακή 27 Απριλίου στις 21.00

10 γοητευτικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Μάιο
Από τα νορβηγικά φιόρδ μέχρι τις οάσεις του Μαρόκο, οι ιδανικότεροι προορισμοί του τελευταίου μήνα της άνοιξης