Δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2025
Μια έρευνα του Time Out αξιολόγησε το κόστος διαβίωσης περισσότερων από 100 πόλεων με βάση πληροφορίες από περισσότερους από 18.000 ντόπιους.
Αν ζείτε σε μια πόλη, το πιθανότερο είναι ότι νιώθετε ότι ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα αμέσως μόλις βγείτε από το σπίτι. Ακόμα και το να πάρετε έναν καφέ και να κάνετε μια βόλτα ή να συναντήσετε φίλους για ένα γρήγορο ποτό μετά τη δουλειά μπορεί να σας κοστίσει πολύ. Γι’ αυτό το Time Out αξιολόγησε ποιες πόλεις είναι τα πιο ακριβά μέρη για να περάσετε την καθημερινότητά σας.
Ενώ λέμε «να ζεις», η έρευνα δεν έχει διερευνήσει το κόστος του ενοικίου ή των παντοπωλείων – αντίθετα, περιλαμβάνει το κόστος των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το φαγητό σε ένα εστιατόριο, ο καφές, το ποτό σε ένα μπαρ ή η βραδινή έξοδος, καθώς και η παρακολούθηση μιας ταινίας, κάποιας τέχνης, μιας θεατρικής παράστασης ή κάποιας ζωντανής μουσικής παράστασης. Ουσιαστικά, όλα τα πράγματα που κάνουν την πόλη σας να αξίζει να ζει κανείς!
Έτσι, ενώ το Λονδίνο , για παράδειγμα, είναι ένα διαβόητα ακριβό μέρος για να νοικιάσει κανείς ένα διαμέρισμα και εμφανίζεται τακτικά ψηλά στις εκθέσεις εξόδων της πόλης, όπως αυτή της Henley & Partners , η πολιτιστική σκηνή φημίζεται για την προσβασιμότητα, χάρη στις τόσες πολλές φθηνές ή δωρεάν γκαλερί τέχνης και μουσεία. Γι’ αυτό κατατάσσεται δέκατο τρίτο στη συγκεκριμένη λίστα, αντί να βρίσκεται κάπου πιο κοντά στην κορυφή.
Αλλά ποιο είναι το πιο ακριβό μέρος για να ζήσει κανείς, με βάση την έρευνα του Time Out; Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ντόπιων, αυτό το μέρος είναι η Σεούλ, η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Μόλις το 30% των ερωτηθέντων που ζουν εκεί δήλωσαν ότι το φαγητό έξω είναι προσιτό, το 27% για μια βραδινή έξοδο και μόλις το 21% είπε ότι το να πιει κανείς ένα ποτό ήταν φθηνό. Το φθηνότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς στην πόλη είναι να πιει έναν καφέ, αλλά ακόμα και τότε, λιγότεροι από τους μισούς (43%) κατοίκους της Σεούλ δήλωσαν ότι το βρίσκουν προσιτό.
Η Κωνσταντινούπολη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του Time Out και το Όσλο την τρίτη. Μπορείτε να δείτε την πλήρη κατάταξη και την ανάλυση μας, η οποία περιλαμβάνει μια σύνοψη των πιο προσιτών πόλεων εδώ.
Σχετικά
Το Euphoria επιστρέφει – Αυτό είναι το εντυπωσιακό trailer της 3ης σεζόν
Μετά από δύο σεζόν και τέσσερα χρόνια «σιωπής», η σειρά Euphoria είναι έτοιμη για τη μεγάλη της επιστροφή - και οι Ζεντάγια, Σίντνεϊ Σουίνι και Τζέικομπ Ελόρντι θα είναι εκεί.
Τα πιο ισχυρά διαβατήρια του κόσμου για το 2026
Η νέα λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο για το 2026
TripΑdvisor: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι προορισμοί για το 2026
Η Tripadvisor ανακοίνωσε την πρώτη κατηγορία Travelers’ Choice Awards για το 2026, παρουσιάζοντας τους Best of the Best Destinations
“Πρωταγωνίστρια” η Ελλάδα στα βραβεία της TripΑdvisor 2026: Κορυφαίες διακρίσεις για 6 ελληνικούς προορισμούς
Κρήτη, Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος και Πειραιά κέρδισαν σημαντικές διακρίσεις
Ποιον μήνα να επισκεφθείς κάθε χώρα για να σου βγει πιο φθηνά
Το κόστος ενός ταξιδιού δεν εξαρτάται μόνο από τον προορισμό, αλλά και από το πότε θα επιλέξεις να ταξιδέψεις.
Το 2025 ήταν η τρίτη θερμότερη χρονιά στα χρονικά
Τίποτε δεν δείχνει ότι το 2026 η τάση θα αναστραφεί.
H κοπή της πίτας «Τότε και Τώρα» στο Σίγμα
Τα αγαπημένα ζευγάρια του «Τότε και Τώρα» επιστρέφουν στην οθόνη του ΣΙΓΜΑ
Παγετός στους δρόμους – Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς
Αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς ζητά η Αστυνομία λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς σε διάφορες περιοχές το οδόστρωμα παραμένει βρεγμένο ή και επικίνδυνο
10 cozy πετρόκτιστα καταλύματα για διαμονή στο βουνό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
Δεύτερος κύκλος για το «Adolescence»; Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα
Οι δηλώσεις του Στίβεν Γκρέιχαμ στην τελετή απονομής των βραβείων Χρυσές Σφαίρες
Αυτός είναι ο “Best of the best” προορισμός του κόσμου, σύμφωνα με το TripAdvisor
Ποιοι άλλοι συμπληρώνουν τη δεκάδα