Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2025
Τη νέα του δουλειά με τίτλο «Waving hands», εμπνευσμένη από τη γέννηση των δίδυμων κοριτσιών του, όπως και άλλες αγαπημένες μελωδίες, παρουσιάζει ο διακεκριμένος πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας την 1η Δεκεμβρίου στη Λευκωσία.
Ο Λάντσιας μοιράζεται με το κοινό τη χαρά της πατρότητας και τη δύναμη της ζωής, υμνώντας την τρυφερότητα, την ευγνωμοσύνη και την ελπίδα. «Η πατρότητα είναι για μένα μια πρωτόγνωρη και βαθιά δημιουργική νέα εμπειρία. Κάθε μελωδία αφηγείται μια μικρή ιστορία για τις αμέτρητες ξεχωριστές στιγμές που περνάω με τις υπέροχες κόρες μου. Αφιερωμένο στην Άρτεμη και στην Ίριδα», αναφέρει ο συνθέτης.
Το «Waving Hands» – χέρια που χαιρετούν, που καλωσορίζουν, που τείνονται προς τον κόσμο – συμβολίζει την πρώτη επαφή με τη ζωή, την αθώα έκφραση και την επικοινωνία χωρίς λόγια.
Στην κυπριακή πρεμιέρα του έργου, το τρίο του Σταύρου Λάντσια, με τον Μιχάλη Καλκάνη στο κοντραμπάσο και τον Μιχάλη Καπηλίδη στα τύμπανα, θα πλαισιωθεί από δύο εξαιρετικούς μουσικούς που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο: τον διεθνώς καταξιωμένο βιολονίστα Νίκο Πίττα και τον ευαίσθητο και τεχνικά άρτιο τσελίστα Ρομπέρτας Γκροντ. Η συμμετοχή τους προσδίδει ιδιαίτερη δυναμική στη συναυλία, επεκτείνοντας το ηχητικό φάσμα του σχήματος και ενισχύοντας τη συναισθηματική δύναμη των συνθέσεων.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης, αγαπημένες μελωδίες από την πορεία του Λάντσια, όπως τα «Το Βαλς των Ματιών» και «Ο Θάνατος του Ταύρου», ισορροπώντας μεταξύ εσωτερικότητας και αυτοσχεδιαστικής ζωντάνιας.
Συντελεστές
- Πιάνο, συνθέσεις: Σταύρος Λάντσιας
- Κοντραμπάσο: Μιχάλης Καλκάνης
- Τύμπανα: Μιχάλης Καπηλίδης
- Βιολί: Νίκος Πίττας
- Τσέλο: Ρομπέρτας Γκροντ
>> Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: more.com και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα – Παρασκευή 10π.μ.)
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
01 Δεκεμβρίου 2025
Σχετικά
Αυτό είναι το νέο μουσικό σχήμα του Kanella bar
Δύο καλλιτέχνες σε ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί
Η εκρηκτική Πάολα έρχεται για μία μεγάλη συναυλία στο χωριό
Αντισυμβατική και εκκεντρική για την σκηνική της παρουσία. Και πάνω από όλα σπουδαία αυθεντική λαϊκή...
Αυτά είναι όλα όσα θα συμβούν στη Βάβλα τον Μάιο
Ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα, street food, παζαράκι με τοπικά προϊόντα, καθώς και cocktails, μπύρες και κρασί
27 μουσικά ραντεβού του Μαΐου στην Κύπρο
Συναυλίες, live εμφανίσεις και μεγάλες μουσικές βραδιές γεμίζουν τον μήνα με ρυθμό, συναίσθημα και διασκέδαση
Έλλη Κοκκίνου: Συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Zazza Λευκωσίας
Η αγαπημένη τραγουδίστρια ανεβαίνει στη σκηνή της κυπριακής πρωτεύουσας, υποσχόμενη εκρηκτικές βραδιές με παλμό και μεγάλες επιτυχίες
Μόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συναυλία στο χωριό, με τον Μάκη Δημάκη
Στο χωριό Άγιος Θεράποντας αυτό το καλοκαίρι έρχεται κάτι μοναδικό
«Θύμισες»: Ο Παντελής Θαλασσινός και η Ειρήνη Τουμπάκη στην Ερήμη, σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι
Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Oddschecker: Η Ελλάδα «καλπάζει» στις στοιχηματικές προτιμήσεις – Συνεχίζεται η εντυπωσιακή άνοδος της ελληνικής συμμετοχής
Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η κυπριακή συμμετοχή
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έρχεται για την πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στον Πρωταρά
Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για την εμφάνισή του
200 κιθάρες επί σκηνή με την Γιώτα Νέγκα
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει προσωπικές της επιτυχίες, αλλά και τραγούδια, σταθμούς της διαδρομής της
Αντώνης Ρέμος: Η ξαφνική ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα στη νυχτερινή Αθήνα
Ο Αντώνης Ρέμος αποσύρεται από τη νύχτα τον ερχόμενο χειμώνα