5-6 December 2022
Θέατρο

''Μια ζωή Τζένη'' στο θέατρο Ριάλτο

Ένα έργο που περιγράφει την σχέση μιας τρανς γυναίκας με τον ηλικιωμένο πατέρα της

Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2022

Η Τζένη, μια τράνς γυναίκα, επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα, τον ηλικιωμένο πατέρα της, μετά το θάνατο της μητέρας της. Τον βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού καθώς και για τα ψώνια που χρειάζεται για την υπόλοιπη εβδομάδα. Μέσα από την εβδομαδιαία τους ρουτίνα ξεδιπλώνεται μπροστά μας η μεταξύ τους σχέση σε προσωπικό (μέσα στο σπίτι) καθώς και σε κοινωνικό επίπεδο (στο δρόμο, στην πόλη καθώς και στο Σουπερμάρκετ της γειτονιάς). Η ανάγκη τους για αποδοχή, για αγάπη, οι ανασφάλειες τους, οι φόβοι τους ζωντανεύουν υπό την μορφή flash back του μυαλού της ηρωίδας αφήνοντάς αυτήν καθώς και τον πατέρα της εντελώς απογυμνωμένους και ευάλωτους.

Η παράσταση θα είναι ένα έργο, που θα φωτίσει τη διαδρομή της ζωής μιας γυναίκας, την έλλειψη αποδοχής, την πίεση που υφίσταται από τις κοινωνικές συνθήκες καθώς και τον αγώνα της να αντισταθεί και να διεκδικήσει μια θέση για τον εαυτό της στην κοινωνία, καθώς και την ζωή του πατέρα της, ο οποίος παλεύει με την μοναξιά του, υπό την επιρροή του Αλτσχάιμερ, ανήμπορος να ισορροπήσει ανάμεσα στην αποδοχή ή μη του παιδιού του.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt του θεάτρου Ριάλτο και αναφέρεται στους περιορισμούς που επιβάλλονται από μια κοινωνία, η οποία θέλει να γνωρίζει τα πάντα με περιέργεια και κατακριτέο τρόπο , αντί της ανθρώπινης συμπεριφοράς-ατμόσφαιρας που οφείλει να έχει ο καθένας μας.

Ο χαρακτήρας εκπέμπει ισχυρά μηνύματα ντροπής, ενοχής και πολλών συναισθηματικών καταπιεσμένων αλλαγών που περνά καθώς και την επιλογή του να ανταποκριθεί με ευγένεια και κατανόηση. Το βλέμμα των άλλων τον ορίζει, δηλώνοντάς του ότι έχει υπερβεί τα όρια της κοινωνίας κι έχει αποτύχει στις προσδοκίες της. Μέσα σε μία διαδρομή καθημερινής αντιπαλότητας εξελίσσεται όλο το ανθρώπινο δράμα με τρόπο μοναδικά απλό, όχι κραυγαλέο, αλλά με μια στάση παράπονου μέχρι την τελευταία του ανάσα. Αφήνοντας τον θεατή να μετουσιώσει, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αυτό που βιώνει, φθάνοντας ακόμη και στην κάθαρση.

Η παράσταση “Μια Ζωή Τζένη” έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σ’ ένα κοινό που επιθυμεί να εμβαθύνει την γνώση του πάνω σε ένα κοινωνικό θέμα που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια.

Συντελεστές:

Ερμηνεία: Κώστας Αρζόγλου ,

Γιάννης Χαρμπάτσης.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Χαραλάμπους

Κείμενο: Μαργαρίτα Αλεξανδράκη

Σύνθεση Μουσικής - Στίχοι: Γιώργος Χριστοδουλίδης

Θέατρο Ριάλτο, Δευτέρα και Τρίτη, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 20:30 (70')

Εισιτήρια: €12/10

E-ticket: https://rialto.interticket.com/program/mia-zoi-tzenibreath-of-art-2680

Tαμείο: 77 77 77 45

(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close