9-11 July 2026
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Η διαχρονική τραγωδία του Σαίξπηρ, «Οθέλλος» στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου

Η φετινή παραγωγή πραγματοποιείται προς ενίσχυση του Cyprus Alzheimer's Association και του Margarita Liasidou Foundation

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2026

Απολαύστε μια αξέχαστη βραδιά κάτω από τα αστέρια, καθώς το Performing Arts for Cyprus Charities παρουσιάζει τη διαχρονική τραγωδία του Σαίξπηρ, «Οθέλλος», στο εντυπωσιακό Αρχαίο Αμφιθέατρο Κουρίου. Μέσα σε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο, η παράσταση εξερευνά θέματα αγάπης, ζήλιας και προδοσίας, παρουσιάζοντας τη δυνατή ιστορία του Οθέλλου, ενός Μαυριτανού στρατηγού του βενετσιάνικου στρατού, και της τραγικής του πτώσης.

Μην χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα από τα σημαντικότερα έργα του Σαίξπηρ σε έναν εμβληματικό χώρο. Ιδανικό τόσο για τους λάτρεις του θεάτρου όσο και για όσους το ανακαλύπτουν για πρώτη φορά!

Η φετινή παραγωγή πραγματοποιείται προς ενίσχυση του Cyprus Alzheimer's Association και του Margarita Liasidou Foundation.

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
Ο Ιάγος παραπονιέται πικρά στον Ροδερίγο, έναν αρκετά ευκολόπιστο νεαρό που απέτυχε να κερδίσει την καρδιά της Δυσδαιμόνας, ότι ο Οθέλλος επέλεξε να προαγάγει τον Κάσσιο στη θέση του υπαρχηγόu του, αντί για τον ίδιο, αφήνοντας τον Ιάγο ως σημαιοφόρο (ή βοηθό) του Οθέλλου. Από εκδίκηση, ο Ιάγος ξεσηκώνει τον Βραβάντιο λέγοντάς του ότι η κόρη του Δυσδαιμόνα έχει φύγει με τον Οθέλλο για να τον παντρευτεί.

Ο Κάσσιος μεταφέρει μια επείγουσα πρόσκληση στον Οθέλλο για να παρευρεθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Γερουσίας σχετικά με την απειλούμενη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Όταν ο Βραβάντιο φτάνει για να αντιμετωπίσει τον Οθέλλο, καλείται επίσης και σπεύδουν όλοι στη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση του Δούκα διακόπτεται από την άφιξή τους. Ο Οθέλλος αντικρούει τις κατηγορίες του Βραβάντιο εξηγώντας πώς με τιμή κέρδισε την αγάπη της Δυσδαιμόνας, και εκείνη καλείται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του. Η Γερουσία διορίζει τον Οθέλλο διοικητή στην Κύπρο και επιτρέπει στη Δυσδαιμόνα να τον συνοδεύσει.

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Μια τεράστια καταιγίδα καταστρέφει τον τουρκικό στόλο, αλλά ο Οθέλλος και οι σύντροφοί του φτάνουν σώοι στην Κύπρο. Συνεχίζοντας την εκδίκησή του, ο Ιάγος μεθά τον Κάσσιο και ενθαρρύνει τον Ροδερίγο να τον προκαλέσει σε καβγά. Ο Μοντάνο, κυβερνήτης της Κύπρου, γίνεται μάρτυρας της συμπλοκής και τραυματίζεται. Ο Οθέλλος, εξοργισμένος, αφαιρεί από τον Κάσσιο τον βαθμό του. Ο Ιάγος προσποιείται φιλία και του προτείνει να ζητήσει από τη Δυσδαιμόνα να μεσολαβήσει για τη συγχώρεσή του.

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ
Δείχνοντας τη σκοτεινότερη πλευρά του, ο Ιάγος υπαινίσσεται στον Οθέλλο ότι ο Κάσσιος και η Δυσδαιμόνα είναι εραστές. Όταν η Εμιλία βρίσκει ένα μαντίλι που έπεσε από τη Δυσδαιμόνα, ο Ιάγος, ο σύζυγός της, το παίρνει και το αφήνει στο δωμάτιο του Κάσσιου, λέγοντας στον Οθέλλο ότι η Δυσδαιμόνα του το χάρισε. Ο Οθέλλος πείθεται και, μέσα στην οργή του, διατάζει τον Ιάγο να σκοτώσει τον Κάσσιο. Εν τω μεταξύ, ο Κάσσιος δίνει αθώα το μαντίλι στην ερωμένη του, τη Μπιάνκα.

ΠΡΑΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Ο Ιάγος οδηγεί τον Οθέλλο στα άκρα της ζήλιας. Μπροστά στον Λοντοβίκο, έναν Βενετό ευγενή, ο Οθέλλος χτυπά τη σύζυγό του. Χάνοντας κάθε λογική, ανακρίνει την Εμιλία για τη Δυσδαιμόνα και τον Κάσσιο, αλλά δεν πιστεύει στην αθωότητά τους και εξαπολύει σκληρές κατηγορίες στη σύζυγό του. Ο Ιάγος την καθησυχάζει και στη συνέχεια σχεδιάζει με τον Ροδερίγο τη δολοφονία του Κάσσιου. Η Δυσδαιμόνα εκμυστηρεύεται στην Εμιλία ότι δεν καταλαβαίνει ποιο αμάρτημα της προσάπτουν. [Othello -...f the Play | Word]

ΠΡΑΞΗ ΠΕΜΠΤΗ
Ο Κάσσιος επιβιώνει από την επίθεση του Ροδερίγο, και ο Ιάγος σκοτώνει τον Ροδερίγο για να εξασφαλίσει τη σιωπή του. Ο Οθέλλος σκοτώνει τη Δυσδαιμόνα, μόνο για να αντιληφθεί αργότερα το φρικτό μάταιο της πράξης του από την Εμιλία. Πριν προλάβει να αποκαλύψει την κακία του, ο Ιάγος σκοτώνει και τη σύζυγό του. Ο Λοντοβίκο διατάζει την επιστροφή του Οθέλλου στη Βενετία για να δικαστεί, αλλά μέσα στην αγωνία των τύψεων, ο Μουσουλμάνος αφαιρεί τη ζωή του.

Χρήσιμες Πληροφορίες:

  • Ο χώρος στάθμευσης θα βρίσκεται στο χωράφι κάτω από τον χώρο της εκδήλωσης — λεωφορεία θα μεταφέρουν το κοινό προς και από το αμφιθέατρο.
  • Μην ξεχάσετε να φέρετε μαξιλάρια για πιο άνετο κάθισμα. Θα διατίθενται επίσης μαξιλάρια προς ενοικίαση στον χώρο.
  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Αμφιθέατρο με οποιοδήποτε ποτό εκτός από νερό.

Παραστάσεις
Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 20.00. Εισιτήρια: SoldOutTickets

Σχετικά

Ατζέντα
June 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close