Things to Do , Εκδηλώσεις

Η Λευκωσία σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!

Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν μαγικές, ξέγνοιαστες στιγμές, με όμορφες εκδηλώσεις, πλούσιο πρόγραμμα και πολλά χαμόγελα.

Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2022

Η Πρωτεύουσα έχει ντυθεί στα γιορτινά και είναι έτοιμη να υπο - δεχθεί το κοινό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με πλούσιο Χριστουγεννιά - τικο και εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους (ή με πληθώρα εκδηλώσεων και εορταστικών δράσεων).

Η Πλατεία Ελευθερίας, η Παραμυθού - πολη στην Τάφρο Νταβίλα, οι πεζόδρομοι Λήδρας και Ονασαγόρου, η Πλατεία Φανε - ρωμένης, η οδός Ερμού και το ανανεω - μένο πλέον εμπορικό κέντρο (Λεωφόρος Μακαρίου, οι οδοί Αναστασίου Λεβέντη και Στασικράτους και όλοι οι παρόδοι της περιοχής), θα αποτελούν την απόλυτη Χρι - στουγεννιάτικη βόλτα για τους επισκέπτες της Πρωτεύουσας.

afieroma3.jpg

Τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη μέχρι και τα Φώτα, αλλά και τις δύο εβδομάδες που θα είναι κλειστά τα σχολεία, σε διά - φορα σημεία της πόλης θα φιλοξενούνται Χριστουγεννιάτικα παζαράκια, μουσικοί και χορωδίες, μουσικοχορευτικές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά παιδικά εργαστηριάκια.

Η Παραμυθούπολη λειτουργεί από 18 Νοεμβρίου 2022 μέχρι 8 Ιανουαρίου 2023 με ένα φαντασμαγορικό σκηνικό στα τείχη της Λευκωσίας, τον τροχό, το παγο - δρόμιο και πολλά παιγνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Η Φωταγώγηση της Πόλης

Το έναυσμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Λευκωσίας έδωσε η φωταγώγηση της πόλης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο Άγιος Βασίλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και χριστουγεννιάτικες μασκότ πορεύθηκαν από την αρχή της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ (στη συμβολή της με τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού) μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας όπου έγινε η φωταγώγηση της πόλης. 

Ακολούθησε συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη από το Δήμο Λευκωσίας και την Παραμυθούπολη.

afieroma1.jpg

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ 9-10-11 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: Παρέλαση με φαντασμαγορικές φιγούρες στην Πλατεία Ελευθερίας και τους πεζόδρομους Λήδρας-Ονασαγόρου Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λαμπρή Χριστου - γεννιάτική φιέστα της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και της οδού Στασικρά - τους με Χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ξυλοπόδαρους, μαζορέτες και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας. Έναρξη παρέλασης στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’: 17:30 Έναρξη παρέλασης στη οδό Στασικράτους: 18:30 Θα ακολουθήσει (19:00) συναυλία από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς στη Πλατεία Σπυριδάκι (360) Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17:30 «Τα Παιχνίδια Ζωντανεύουν στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’». Όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα στην παιδική παρέλαση του Δήμου Λευκωσίας. Σημείο εκκίνησης η πλατεία μπροστά από το κτήριο του πρώην Debenhams (απέναντι από Αστυ - νομία Λυκαβηττού) Θα ακολουθήσει 19:00 συναυλία από τη Χορωδία του Δήμου Λευκω - σίας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στη Πλατεία Σπυριδάκι.

afieroma2.jpg

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17 ΚΑΙ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2022

Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου η οδός Στασικράτους θα μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων με μια σειρά από γιορτινά θεάματα και δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις των καταστηματαρχών της Στασι - κράτους φέτος έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας, στην Ερμού 272. Τα εργαστήρια, τα καφενεία και τα σπίτια της γειτο - νιάς θα είναι ανοικτά να υποδεχτούν το κοινό με γιορτινή διάθεση από τις 10:00 έως και τις 19:00

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 19:00 το αγαπημένο Coca-Cola Christmas Truck θα βρίσκεται στη Πλατεία Σπυριδάκι με πολλές εκπλήξεις για παιδιά.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί το Christmas Run του Δήμου Λευκωσίας και σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό RuNicosia. Μικροί και μεγάλοι, φοράμε τις στολές του Αϊ Βασίλη, καπελάκια, τα Χριστουγεννιάτικα μας και τα κουδούνια μας για μία βόλτα (τρέξιμο ή περπάτημα) στη Λευκωσία. Έναρξη Λεωφόρος Μακαρίου Γ’ (συμβολή με Σπύρου Κυπριανού) και τερματισμός Πλατεία Ελευθερίας.

Στο σημείο της έναρξης θα μαζεύουμε παιχνίδια καινούργια και σε καλή κατάσταση για τα άπορα παιδιά.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19:00 στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση με αυτοκίνητααντίκες «Η Μαγεία των Χριστουγέννων» από τους Beautydolls

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close