Things to Do , Top Stories

Μάθε για τον "Ανάκυκλο"

Βοήθησε και ενίσχυσε την προσπάθειά του!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2014

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010, φιλοδοξώντας να συμβάλει ενεργά και δραστήρια στη δημιουργία ενός καθαρού, υγιεινού και αειφόρου περιβάλλοντος. Στις δράσεις του Ανάκυκλου στον τομέα αυτόν περιλαμβάνονται:

  • ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ιδιαίτερα των παιδιών στα σχολεία, σε θέματα περιβάλλοντος και μείωσης της ρύπανσης.
  • δημιουργία βιολογικών λαχανόκηπων σε σχολεία και ιδρύματα.
  • προγράμματα υγιούς απασχόλησης για τους ανέργους, όπως συμμετοχή σε κοινοτικούς λαχανόκηπους, συμμετοχή στο μάζεμα φρούτων και καρπών κ.ά.
  • διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών και σπόρων.

Η πιο σημαντική δράση ωστόσο του Ανάκυκλου είναι η λειτουργία του Προγράμματος Συλλογής και Ανακύκλωσης Ρουχισμού. Με τη συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών συμβάλλουν

στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, δίνουν την ευκαιρία σε άτομα στην Κύπρο και το εξωτερικό που έχουν ανάγκη τα ρούχα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν καινούργια, ενώ όσα δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, μετατρέπονται σε ρούχα καθαρισμού, στουπιά, μονωτικά και άλλα χρήσιμα υλικά. Μόνο το 2% καταλήγει στα σκουπίδια.

Στο πρωτοποριακό αυτό έργο, όλοι μπορούν να βοηθήσουν. Μην ξαναπετάξεις λοιπόν τα ρούχα σου! Μάζεψέ τα σε σακούλες και τοποθέτησέ τα στις μεταλλικές αποθήκες που θα βρεις στην περιοχή σου, στο δημαρχείο, στην υπεραγορά και σε άλλου δημόσιους χώρους.

www.anakyklos.com

 

Ανακύκλωσε στην περιοχή σου

Αν θέλεις να μάθεις πότε γίνεται η συλλογή των προς ανακύκλωση συσκευασιών από τη δική σου γειτονιά, πού βρίσκεται ο κοντινότερος κάδος για ανακύκλωση γυαλιού, πληροφορίες για τα προγράμματα ανακύκλωσης ΑΦΗΣ και WEEE Electr ocyclosis, μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα της Green Dot (www .gr eendot.com.cy) για να κατεβάσεις στο κινητό σου τηλέφωνο την εφαρμογή Green Dot Cyprus (δωρεάν για iPhone και Andr oid smart phones).

 

Ανακυκλώνουμε σωστά!

1. Διαχωρίζουμε τα υλικά συσκευασίας από τα απορρίμματα.

2. Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.

3. Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.

4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μας μέσα σε δεμένες σακούλες, αλλά τα ρίχνουμε χύμα.

5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close