Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2022
Το bar-restaurant της κάβα Uncork αποχαιρετά το εστιατόριο της Λεβέντειου Πινακοθήκης και επιστρέφει στη βάση της με την γνωστή πλέον και εξαιρετική μεσογειακή-ισπανική κουζίνα του. Ο χώρος μέσα είναι αρκετά άνετος, το ίδιο και ο εξωτερικός του ο οποίος είναι στεγασμένος και προστατευμένος με εφαρμοσμένες διαφάνειες και σόμπες που τον διατηρούν ζεστό ακόμα και τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Είναι γενικά πολύ cozy μαγαζί που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία, άνετα, προδιαθέτοντάς σε να θες να το κάνεις στέκι σου. Όχι μόνο για την ζεστή, φιλόξενη ρουστίκ αισθητική του αλλά και για τα πεντανόστιμα τάπας του τα οποία δένουν εξαιρετικά με την επιλεγμένη σειρά κρασιών του και των διάφορων άλλων αλκοολούχων ποτών του.
Το φαγητό είναι όπως πάντα υπέροχο, καλομαγειρεμένο, κομψά σερβιρισμένο, πλούσιο σε γεύση και αρώματα. Αρχίσαμε με σαλάτα burrata €14 η οποία ήταν εξαιρετική για την ποιότητα της burrata, τα τραγανά, φρέσκα λαχανικά και το εύγευστο dressing.
Συνεχίσαμε με το φρέσκο και λεμονάτο sea bass ceviche €15, τις τραγανές και ισορροπημένες κροκέτες με ζαμπόν και τυρί manchego €10, και τις χορτοφαγικές και εξίσου τραγανές κροκέτες με κινόα €11 που έδεναν υπέροχα με το πουρέ γλυκοπατάτας και μεσογειακής σάλτσας πράσινου ταχίνι. Το Majorcan κοτόπουλο σουβλάκι €10 ήταν μαλακότατο και σωστά αρωματισμένο, τα μανιτάρια €8 με σκόρδο, τυρί manchego και λάδι τρούφας προκλητικά ενώ το αργεντίνικο φιλέτο rib-eye 250 γρ €28 σε έκανε να παραμιλάς. Μπορείς να το απολαύσεις στην ένταση ψησίματος που επιθυμείς.
Το μενού συμπεριλαμβάνει επίσης και τριών ειδών bao buns για όλα τα γούστα, με χοιρινό €9, γαρίδες €10 και κοτόπουλο €8 όπως επίσης και platters τυριών και αλλαντικών από €17,50-€36. Στο τέλος μας φίλεψαν με ένα επιδόρπιο κοκτέιλ με καφέ και σοκολάτα, το απόλυτο επιστέγασμα για να κλείσει η γαστρονομική μας βραδιά ευχάριστα.
Τώρα τα Χριστούγεννα και όχι μόνο θα βρεις διάφορα πακέτα για δώρα, στολισμένα ανάλογα με το πνεύμα των γιορτών και να δημιουργήσεις τους δικούς σου συνδυασμούς με κρασί, είδη delicatessen και σοκολατάκια σε συνεργασία με την εταιρία Leonidas.
Το Uncork είναι ανοικτό από το πρωί σαν κατάστημα και το απόγευμα σαν μπαράκι. Αποτελεί ένας προορισμός που σίγουρα θα πρέπει να βάλεις άμεσα στο πρόγραμμα σου. Θα σε καταπλήξει!
(22252507) Πάργας 7, Κέντρο Λευκωσίας, κατάστημα Δ, Τρ, Πεμ, Παρ 10.00πμ-19.00, Τετ, Σ 10.00-14.00.
Για το μπαρ Τρ-Σ από τις 17.30-24.00 το οποίο είναι επίσης ανοικτό και για αγορές.
Συντάκτης: Ξένια Τσιαμαντά
Σχετικά
Αγαπημένο καλοκαιρινό στέκι της Λευκωσίας, τώρα ανοικτό και τον χειμώνα
Σε ένα νέο και ανακαινισμένο χώρο
Η Βρετανία απαγορεύει το βράσιμο των ζωντανών αστακών
Κυβερνητικοί βουλευτές στη Βρετανία χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο για τους αστακούς ως «φιλόδοξη μεταρρύθμιση» - Τι αλλάζει
SHIBUI Asian Gourmet Club: Εκεί όπου η ασιατική δεξιοτεχνία συναντά τον παλμό της Λεμεσού
Shinseina: Η αυθεντική έκφραση του ιαπωνικού Omakase στην Κύπρο
Η αυθεντικότητα αποτελεί το θεμέλιο του Shinseina Contemporary Japanese Restaurant
Χριστουγεννιάτικο Media Brunch στη Lidl Food Academy
Σε μία ζεστή, γιορτινή συνάντηση, η Lidl Κύπρου φιλοξένησε - όπως κάθε χρόνο - φίλους και συνεργάτες από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.
SeaNatra: Όταν οι γιορτές αποκτούν γεύση, στυλ και θέα θάλασσα
Γιορτινή ατμόσφαιρα, χειμερινό μενού και fine dining παραμονή Πρωτοχρονιάς - Μια εμπειρία γεύσης δίπλα στη θάλασσα
Η νέα χριστουγεννιάτικη διαφήμιση των Φούρνων ΖΟΡΠΑΣ, μας έβαλε σε σκέψεις!
Οι φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ πιστοί στις αξίες τους όπως η φροντίδα, η προσφορά και η ανθρωπιά, μας θυμίζουν ότι οι γιορτές αποκτούν νόημα μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις, την ενσυναίσθηση, την προσφορά και τη σύνδεση
Οι καλύτεροι γαστρονομικοί προορισμοί στον κόσμο για το 2026
Από τη Σεβίλλη μέχρι το Σίδνεϊ, αυτά τα μέρη ξεχωρίζουν για το φαγητό τους!
Οι τέσσερις πιο γευστικές πόλεις του κόσμου σύμφωνα με την UNESCO
Οι ιστορίες που κρύβει το φαγητό τους
Ξέρουμε ποιος θα σου ετοιμάσει γουρουνιά για το γιορτινό τραπέζι
Γουρουνιές, ψημένες με μεράκι, για να μοιραστούν και να εντυπωσιάσουν
Γνωστή κυπριακή αλυσίδα artisan bakery ανοίγει το 5ο της κατάστημα στη Λεμεσό
Το αγαπημένο artisan concept του νησιού επεκτείνεται
Οι γιορτές στο Novikov Limassol είναι γεμάτες ζεστασιά, λάμψη και μεσογειακή κομψότητα
Ένα πλούσιο πρόγραμμα ειδικών εκδηλώσεων προσθέτει μαγεία στην εορταστική περίοδο