Bars & Clubs , News & Events

Αυτή είναι η συνταγή που έχει κατακτήσει το ίντερνετ

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το διαδικτυακό κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμβουλές που αφορούν την υγεία του πεπτικού συστήματος, τη χρονιά που αποχαιρετήσαμε.

Oι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας, οι διατροφικές μας συνήθειες, το στρες, οι συνθήκες εργασίες και η αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τις ανάγκες του μπορούν να αποτελέσουν τους παράγοντες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία του πεπτικού μας συστήματος. Ενα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα αυτή τη στιγμή, το Pinterest, έχει γίνει εργαλείο τόσο για την διαμόρφωση όσο και την εξάπλωση των τάσεων σε μόδα, διακόσμηση, υγεία και άλλους τομείς της ζωής μας.

Οι αναζητήσεις στο Pinterest για την υγεία του πεπτικού συστήματος αυξήθηκαν κατά 251% τη χρονιά που έφυγε. Μια συνταγή φαίνεται ότι έχει κατακτήσει το ενδιαφέρον των διαδικτυακών χρηστών (οι αναζητήσεις ξεπερνούν τις 39.000), πραγματικά ευεργετική για την υγεία του πεπτικού συστήματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά αποτελεσματικά στις στομαχικές διαταραχές και στο κρυολόγημα. Αληθινό βάλσαμο.

Μπορεί η εκτέλεση της συνταγής να είναι χρονοβόρα (μιας και τα υλικά πρέπει να βράσουν για αρκετές ώρες) ωστόσο αυτό φαίνεται να μην πτοεί τους διαδικτυακούς χρήστες που την έχουν μέσα στις αγαπημένες τους αυτή τη χρονιά.

O ζωμός βοδινού που ακολουθεί έχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βέβαια έχει εξαιρετική γεύση. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά
1 κιλό κόκκαλα από βοδινό κρέας (ή μοσχάρι)
3 λίτρα νερό
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 1/5 κούπα ψιλοκομμένα καρότα
1 1/5 κούπα ψιλοκομμένα πράσα
3 φύλλα δάφνης
δενδρολίβανο
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα κόκκαλα από βοδινό και ψήστε τα σε (προθερμασμένο) φούρνο για 40 λεπτά.

Μόλις βγάλετε τα κόκκαλα από τον φούρνο, τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα προσθέτοντας το νερό. Προσθέστε το ξύδι και για 30 λεπτά αφήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και αφήστε το μείγμα να βράσει για λίγη ώρα. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει για αρκετές ώρες (η συνταγή θέλει το μείγμα να σιγοβράζει για 48 ώρες για να απελευθερωθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά των υλικών του). 

Έπειτα αφαιρέστε τα κόκκαλα, τα λαχανικά και τα μυρωδικά και βάλτε τον ζωμό στο ψυγείο για 4 με 6 ώρες. Oταν ξαναζεσταθεί, θα απολαύσετε ένα πιάτο που θα καλμάρει το στομάχι σας! 

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο την εκτέλεση.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close