Cine News , Κινηματογράφος

Η Κύπρος πόλος έλξης για παραγωγούς του Χόλιγουντ, σύμφωνα με την Telegraph

"ΗΚύπρος είναι ένα μεγάλο φυσικό στούντιο με διαφορετικά τοπία σε κοντινή απόσταση"

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2021

Στην ελκυστικότητα της Κύπρου ως τόπου παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών του Χόλιγουντ αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι κυπριακές Αρχές προσφέρουν «επιθετικά» κίνητρα για τους παραγωγούς, όπως επιστροφή μετρητών έως και στο 35% των εξόδων εταιρειών παραγωγής, αλλά επιπλέον ένα όμορφο σκηνικό με ηλιοφάνεια 320 ημέρες το χρόνο.

Ο υπεύθυνος για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών στο νησί Λευτέρης Ελευθέριου δηλώνει στην Telegraph ότι η Κύπρος είναι ένα μεγάλο φυσικό στούντιο με διαφορετικά τοπία σε κοντινή απόσταση.

Τονίζει μάλιστα ότι το φως πέφτει στο τοπίο με την ίδια γωνία όπως στο Λος Άντζελες, καθώς βρίσκονται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος.

Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης δηλώσεις του σκηνοθέτη Δημήτρη Λογοθέτη, που βρίσκεται πίσω από την ταινία Jiu Jitsu με τον Νίκολας Κέιτζ, η οποία, όπως επισημαίνεται, έγινε η πρώτη παραγωγή του Χόλιγουντ που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κύπρο μετά από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες.

Ο κ. Λογοθέτης δηλώνει ότι η ταινία δεν θα μπορούσε να γυριστεί στην πολύ πιο ακριβή Αμερική και ότι τα κίνητρα που προσφέρει η Κύπρος έχουν ανταπόδοση και στην τοπική οικονομία. «Για κάθε ευρώ ή δολάριο που μια χώρα δαπανά σε ένα φιλμ, παίρνει πίσω επτά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημειώνει την έλλειψη υποδομών και προσωπικού για κινηματογραφικές παραγωγές στην Κύπρο, αλλά θεωρεί πως σε λίγα χρόνια το τοπίο θα έχει βελτιωθεί.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close