News , Guide

Kritou Basket: Όσα θα ήθελες να ξέρεις για το καλάθι γεμάτο φρέσκα κυπριακά προϊόντα

Πήραμε το Kritou Basket και καταγράφουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2023

Η πρώτη φορά που είδα για το Kritou Basket αυτό ήταν τυχαία, σε ένα χαλαρό scroll στο Instagram, σε μια ανάρτηση που έκανε λόγο για ένα καλάθι με φρέσκα κυπριακά προϊόντα από το χωριό Κρίτου Τέρρα, της Πάφου. Μιας και έχω ρίζες από το συγκεκριμένο χωριό, δεν χρειάστηκε πολλή σκέψη μέχρι να ενδώσω και να θέλω να μάθω περισσότερα.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του ηθοποιού Γιώργου Ευαγόρου, εξέλιξη μιας ιδέας που ήρθε αυθόρμητα, από μια... άνοστη έτοιμη σαλάτα και μια διαφήμιση για ψάθινα καλάθια. Τόσο απλά.

Έχεις επιλογή ανάμεσα σε καλάθια που περιλαμβάνουν τα βασικά προϊόντα αλλά εμπλουτίζονται από διάφορα άλλα, αναλόγως της προτίμησής σου (και η τιμή είναι ανάλογη των προϊόντων που επιλέγεις). Αν είσαι vegan, τότε μπορείς να διαλέξεις καλάθι ειδικά για σένα, με επιπλέον όσπρια.

Η δική μου παραγγελιά ήταν το Kritou Terra Basket, με ψωμί, ελιές, μαρμελάδες, εποχιακά φρούτα και λαχανικά, βότανα και μυρωδικά, παραδοσιακά κρασάτα λουκάνικα, αυγά, παραδοσιακό χαλούμι, τραχανά και αλάτι του Ακάμα. Delivery στην πόρτα σου και το καλάθι δικό σου.

330026721_516893063910711_8178032959251084619_n.jpg

Ψωμί φρέσκο, η λεγώμενη κουμουλιά, που με το σχήμα της σε δελεάζει να κόψεις με το χέρι (και αυτό κάνεις εννοείται) και να απολαύσεις σκέτο ή με τις μαρμελάδες που έχεις μπροστά σου. Ένα καλάθι γεμάτο, με τις μυρωδιές από τα μυρωδικά και τα βότανα να σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στον χωριό. Κρασάτα λουκάνικα, ίσως τα πιο νόστιμα που δοκίμασα τα τελευταία χρόνια και τραχανάς που γίνεται πεντανόστιμη σούπα, ό,τι πρέπει για αυτές τις παγωμένες μέρες.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, χωρίς φυτοφάρμακα, με πλούσια γεύση, για σαλάτα, για σάντουιτς, για ό,τι θες εσύ, που θα απολαύσεις και με το παραπάνω γιατί καταλαβαίνεις πως τρως αγνά προϊόντα της Κύπρου.

Στην τελική, είναι μια προσπάθεια που προωθεί και διαδίδει προϊόντα της Κύπρου και σε γεμίζει με γεύσεις και μυρωδιές του χωριού, από έναν άνθρωπο που το τρέχει με απίστευτη όρεξη και αγάπη, που μπορεί να σου το φέρει στην πόρτα σου μετά τη δουλειά και να σου μιλά με απεριόριστο κέφι για αυτό που κάνει.

Πώς να μην αγαπήσεις και εσύ αυτό το καλάθι;

Βρείτε τα (και κάν'τε τη δική σας παραγγελία) εδώ.

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close