Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2023
Στους τρελούς ρυθμούς του καρναβαλιού επιστρέφει η Λεμεσός, η οποία υποκλίνεται το βράδυ στο νέο της «Βασιλιά της φλόγας», που θα στεφθεί στις 19:00 στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).
Ο Δήμος Λεμεσού υπόσχεται, σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, ένα αξέχαστο 11ήμερο γλέντι, μετά από δυο χρόνια περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και καλεί τον κόσμο να επισκεφθεί τη Λεμεσό και να γιορτάσει, με χορό και τραγούδι, το μεγάλο Λεμεσιανό Καρναβάλι.
Αν και επίσημα οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Τσικνοπέμπτη, χθες ο Δήμος καλωσόρισε το Λεμεσιανό Καρναβάλι με καρναβαλίστικες καντάδες από φωνητικά σύνολα σε διάφορα σημεία της πόλης. Συγκεκριμένα, σε μια περιδιάβαση στα στενά και ρομαντικά δρομάκια της πόλης, τραγούδησε το φωνητικό σύνολο του Πολιτιστικού Ομίλου Διάσταση, στην πλατεία Σαριπόλου και στην παλιά αγορά η ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων και στην μαρίνα Λεμεσού η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού.
Νωρίτερα, εγκαινιάστηκε στην αίθουσα τέχνης «Θεομαρία», για 16η συνεχή χρονιά, έκθεση μάσκας από διάφορες χώρες του κόσμου και καλλιτεχνική έκθεση με μάσκες της περσινής βασίλισσας του καρναβαλιού, Βέρας Ευθυμίου Παρλαλίδου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Λεμεσού, οι σημερινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, στις 11:00 καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).
Στη 13:30 η ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού θα τραγουδούν στην πλατεία Σαριπόλου, ενώ στις 17:30, ο Δήμος Λεμεσού, σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού), διοργανώνουν στο Δημοτικό Μέγαρο έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2023», με τη συμμετοχή της δημοτικής και παιδικής χορωδίας του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
Επίκεντρο των σημερινών εκδηλώσεων αποτελεί η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο), όπου στις 18:00 η ομάδα σημαιοφόρων της πόλης «Καστιλλιόν Φιορτεντίνο» θα παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό σόου με τεράστιες σημαίες, εντυπωσιακά κοστούμια και ζωντανή μουσική, ενώ θα ακολουθήσει η ομάδα κρουστών Batukinio και το συγκρότημα Brazilian Band.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού, θα κατευθυνθούν εν πομπή προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου στις 19:00 θα γίνει η είσοδος του νέου βασιλιά με το άρμα και τη συνοδεία του.
Της στέψης του «Βασιλιά της φλόγας» που ενσαρκώνει ο Δημήτρης Γιαννακού, θα ακολουθήσει παρέλαση με διαδρομή τις οδούς Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη, Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και κατάληξη πίσω στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, για ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού καλεί τους πολίτες να αποφύγουν σήμερα τη στάθμευση οχημάτων, από η ώρα 9.00π.μ μέχρι τις 8.00μ.μ, στις οδούς Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη, Στασίνου , Α. Δρουσιώτη και Πλατεία Ηρώων, για την απρόσκοπτη διακίνηση του άρματος και της συνοδείας του βασιλιά του Καρναβαλιού. Οι οδηγοί, σημειώνει, μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλους τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο, καθώς και άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, εκτός της πιο πάνω διαδρομής.
Σχετικά
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.