Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2023
Η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία σε προσκαλεί στην Ετήσια Έκθεση των πιο Νεαρών της Δημιουργών, η οποία διοργανώνεται μεταξύ 18 Μαρτίου και 12 Απριλίου 2023.
Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε χρώματα, πινελιές, γλυπτά, κεραμικά, κουστούμια, πίνακες, ψηφιδωτά, χαρακτήρες, αντικείμενα, ιστορίες. Τα παιδιά μάς δείχνουν με τον μοναδικό τους τρόπο τι θα πει δημιουργικότητα, στοιχείο πλέον σημαντικό για εξεύρεση λύσεων στις σύγχρονες προκλήσεις της ανθρωπότητας.
Τα εξειδικευμένα εργαστήρια που είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν οι ομάδες μας σε κυκλική εναλλαγή, τους έφεραν σε επαφή με την πληθώρα των κλάδων των Καλών Τεχνών και του Design. Ανέπτυξαν έτσι μια σφαιρική εικαστική αντίληψη, η οποία αντανακλάται και στην έκθεση που όλα τα παιδιά λαμβάνουν μέρος.
Στόχος μας η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για την σημασία της πολιτιστικής καλλιέργειας του ατόμου που ασχολείται με τις τέχνες από την παιδική ηλικία, καθώς και η εκτίμηση των εικαστικών τεχνών, σαν στοιχείο πολιτισμού. Μέσω των ποικίλων δραστηριοτήτων προκαλούμε το ενδιαφέρον των παιδιών, παροτρύνοντας τα να αποτυπώνουν με περιέργεια και αυθορμητισμό το ότι συμβαίνει γύρω τους. Να εκφράζουν τον εσωτερικό τους κόσμο, να καταγράφουν εμπειρίες και αναμνήσεις, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη, να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προσφέρεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για παιδιά, το οποίο θα μπορεί να παρακολουθηθεί από τάξεις, αλλά και οικογένειες. Ο άψογος διδακτικός χαρακτήρας των εκθεμάτων δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς να επισκεφτούν με τμήματα διαφόρων ηλικιών τον χώρο και να «ανακαλύψουν» θεματολογίες, ιδέες και νοήματα, προσφέροντας έτσι στους μαθητές τους μια ξεχωριστή διδακτική εμπειρία.
Σχετικά

Κινδυνεύει να κλείσει το Μουσείο Βαν Γκοχ
Το Μουσείο Βαν Γκοχ στο Άμστερνταμ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι είναι αντιμέτωπο με κλείσιμο χωρίς περισσότερη κρατική βοήθεια

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με τίτλο «Θρησκευτική Παράδοση»
Μία έκθεση του καλλιτέχνη Πανίκου Παναγή Χατζηδάκη και συμμετεχόντων καλλιτεχνών

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία


15 (ξεχωριστές) εικόνες από την έκθεση που πρέπει να δεις αυτό το καλοκαίρι
Πήγαμε στα εγκαίνια της έκθεσης "Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί”, που φιλοξενείται στο υπέροχο Almyra Hotel

«Το μήνυμα των χρυσαλλίδων»: Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Αρχαίο Κάστρο Κολοσσίου
Σε επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή


«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

Κλείνει σήμερα η έκθεση με τις σπάνιες φωτογραφίες των Κυπρίων στην Αίγυπτο
«Το Ταξίδι για την Ιθάκη» – Φωτογραφική Έκθεση και Αναμνήσεις των Κυπρίων της Αιγύπτου (1920–1970)

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Η Cypria Auctions επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή δημοπρασία
Μια δημοπρασία που δεν αναδεικνύει απλώς έργα τέχνης, αλλά ανοίγει περάσματα σε κόσμους πνευματικούς, συμβολικούς και εσωτερικούς.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.