Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2021
Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου «No Ifs, Ands, or Butts» της τρίτης σαιζόν της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, η Κάρι Μπράντσο κι η Μιράντα Κερ βρέθηκαν έξω από τον φούρνο Magnolia στην Νέας Υόρκης συζητώντας για το νέο ερωτικό σκίρτημα της Κάρι (κατά κόσμο Σάρα Τζέσικα Πάρκερ). Την συζήτησή τους συνόδευσε γευσιγνωστική εμπειρία με ροζ καπ κέικς από τον συγκεκριμένο φούρνο. Τα καπ κέικ αυτά δεν άργησαν να γίνουν ανάρπαστα.
Για να τιμήσει την συγκεκριμένη σειρά, λοιπόν, το Magnolia Bakery έδωσε στο συγκεκριμένο αρτο-δημιούργημα το όνομα «Κάρι Μπράντσο».
Και τώρα, με την ευκαιρία της αναβίωσης της τηλεοπτικής σειράς, το Magnolia Bakery μοιράστηκε τη συνταγή των περίφημων «Κάρι Μπράντσο καπ κέικ».
Για να κάνουμε 24 «Κάρι καπ κέικς» στο σπίτι θα χρειαστούμε:
3 κούπες αλεύρι
1 3/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κούπα πλήρες γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 στικς ανάλατου βουτύρου (θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 κούπες ζάχαρη σε κόκκους
1 3/4 κουταλάκια καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 ασπράδια αυγών
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Στην συνέχεια, σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ με ενδείξεις μέτρησης, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Γυρίζουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε αργά το ασπράδι αυγού λίγο κάθε φορά. Ας βεβαιωθούμε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί πριν προσθέσουμε περισσότερο. Σταματάμε το μίξερ, ξύνουμε απαλά προς τα κάτω τις πλευρές, το κάτω μέρος του μπολ και ανακατεύουμε ξανά.
Στη συνέχεια, γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού τρεις φορές, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε τα πάντα για περίπου 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα.
Στη συνέχεια, μοιράζουμε το μείγμα σε σε φόρμες μάφιν που έχουμε ελαφρά αλείψει με βούτυρο. Ψήνουμε τα κέικ για 20-22 λεπτά, έως ότου οι κορυφές αρχίσουν να εξέχουν και η οδοντογλυφίδα που βάλουμε σ′ αυτά βγει στεγνή.
Η κρέμα βουτύρου με άρωμα βανίλια του Magnolia απαιτεί μόνο μερικά συστατικά:
2 στικς ανάλατου βουτύρου (θερμοκρασία δωματίου)
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 κούπες ζάχαρη άχνη
3 - 4 κουτάλια σούπας πλήρες γάλα
χρωστική ουσία σε μορφή τζελ
διακοσμητική ζαχαρένια μαργαρίτα
Χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για τρία έως τέσσερα λεπτά, έως ότου γίνει ελαφρύ και αφράτο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, χτυπάμε για ένα λεπτό και ξύνουμε ελαφρά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ για να πάει παντού. Με το μίξερ να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη, ένα φλιτζάνι κάθε φορά. Ξύνουμε ξανά απαλά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ. Όταν προσθέσουμε το τρίτο φλιτζάνι ζάχαρη, το μείγμα θα αρχίσει να πυκνώνει και να φαίνεται ξηρό. Προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας γάλα και, στη συνέχεια, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη - προσθέτουμε περισσότερο γάλα εάν η κρέμα βουτύρου είναι πολύ σκληρή. Ας ξύσουμε απαλά το κάτω μέρος και τις πλευρές του μπολ να ανακατευθεί καλά.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας σε χαμηλή ταχύτητα για ένα έως δύο λεπτά ακόμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Ας προσθέσουμε μερικές σταγόνες του επιθυμητού χρωματισμού των τροφίμων - μία σταγόνα κάθε φορά - κι ας ανακατέψουμε καλά για να πάρει το σωστό χρώμα.
Τοποθετούμε το μείγμα με μια μικρή σπάτουλα πάνω από τα κέικ και ολοκληρώνουμε με την διακοσμητική μαργαρίτα.
ΠΗΓΗ: insider.com
Σχετικά
Πήγαμε στο Spin, το νέο pizza spot της Λευκωσίας
Πήγαμε μια βόλτα μέχρι το κέντρο και μπήκαμε στο νέο pizza & vinyl spot, για το οποίο θα ακούσεις να μιλάνε όλοι στην πόλη
Lunch, Βrunch και Swings: Μια διαφορετική έξοδος στη Λεμεσό
Το νέο all-day σημείο συνάντησης της πόλης, βρίσκεται σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θέα το πράσινο
Μοναδικές παραδοσιακές πασχαλινές νοστιμιές από τα χέρια της κυρία Κίκας
Με αφορμή το Πάσχα ο παραδοσιακός ξυλόφουρος της γεμίζει τσουρέκια, ψωμιά κολοκύθας και άλλες νομστιμιές
Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των κέντρων εστίασης και διασκέδασης
Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο προβλέπονται αλλαγές στην κατηγοριοποίηση των χώρων εστίασης και αναψυχής, στη λειτουργία και αδειοδότησή τους, καθώς και στα ωράρια λειτουργίας τους
Το πάσχα φέτος, το Legouter σας ψήνει την γουρουνιά!
Επιλέξτε από τον κατάλογό του Legouter τα πιάτα που επιθυμείτε και θα σας τα παραδώσουν στο σπίτι σας, παρουσιασμένα σε εκλεπτυσμένες. πιατέλες, ώστε να τα απολαύσετε με άνεση και στυλ.
7 κυπριακά εστιατόρια που φτιάχνουν τον περίφημο μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου
Πού θα φας τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά την 25η Μαρτίου
Το Matilda cake είναι το γλυκό που θα θες να φτιάχνεις ξανά και ξανά
Ιδανικό για κάθε γιορτή!
8 προορισμοί για ψάρι στο ψαροχώρι της Κύπρου
Αν ψάχνεις πού να πας για ένα καλό τραπέζι με θέα τη θάλασσα, αυτοί είναι 8 σίγουροι προορισμοί
Zebra Beer Garden: ο νέος κήπος της πόλης, σε περιμένει για BBQ και κρύα μπύρα
Το μεξικανικό Tio έκλεισε και στη θέση του ήρθε το Zebra
Συκαμινιά Λεμεσού: 60+ χρόνια αυθεντικής κυπριακής κουζίνας
Από το 1963 μέχρι σήμερα, ένα εμβληματικό μαγερείο που τιμήθηκε με το Βραβείο Διαχρονικής Αξίας στα Cyprus Eating Awards 2025, συνεχίζει να σερβίρει αυθεντική κυπριακή παράδοση σαν… στο σπίτι της γιαγιάς σου
Το αγαπημένο μεξικάνικο της Αγίας Ναπας ανακοίνωσε την επιστροφή του
Ετοιμάσου για αυθεντικές γεύσεις, μοναδικά cocktails και ατέλειωτη fiesta κάθε βράδυ