Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2023
Σήμερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως σε περιοχές νοτιοανατολικά του Τροόδους, καθώς και στα ανατολικά του νησιού, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι το Σάββατο και μικρή πτώση την Κυριακή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σταδιακά από το Σάββατο αναμένεται χαμηλή πίεση.
Σήμερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως σε περιοχές νοτιοανατολικά του Τροόδους, καθώς και στα ανατολικά του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα βόρεια, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα βόρεια και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά το απόγευμα αναμένεται να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι το Σάββατο και μικρή πτώση την Κυριακή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Κυρίως αίθριος ο καιρός – Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών την Τετάρτη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Gmail: Διέρρευσαν πάνω από 180 εκ. κωδικοί-Πως να ελέγξετε τον λογαριασμό σας
Πώς θα ελέγξετε αν περιλαμβάνεται ο δικός σας λογαριασμός Gmail
Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανοίξει τις πύλες της
Η Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη θα στηθεί για ακόμη μια χρονιά στην τάφρο Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης
Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2026 σύμφωνα με το National Geographic
Από το επιβλητικό Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Ντακότα έως το γοητευτικό Χαλ της Αγγλίας – Οι 25 προορισμοί που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά
Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία
Δείτε ποιοι δρόμοι κλείνουν και που μπορείτε να σταθμεύσετε
Κοινή διοργάνωση Ανθεστηρίων και Κατακλυσμού Αμμοχώστου από Δήμους Παραλιμνίου – Δερύνειας και Αμμοχώστου
Aναβίωση των εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα στην Αμμόχωστο πριν από το 1974
H Leonardo Hotels ανακοίνωσε δύο νέα ξενοδοχεία στην Κύπρο
Το GrandResort Leonardo Limited Edition διοργάνωσε εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους πολύτιμους συνεργάτες του
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές σήμερα σε περιοχές της Κύπρου - Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης
Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αξιόλογη για να ζει κανείς;
Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ευρώπη κυριαρχεί
Στη Συκόπετρα θα απολαύσουμε παραδοσιακό κλέφτικο με πατάτες, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο
Μια όμορφη εκδήλωση στήριξης της εκκλησίας, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου