Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2023
Η Gallery 45 παρουσιάζει την ατομική έκθεση "A Figure of Speech" του διεθνούς φήμης Ρώσου Αρμένιου καλλιτέχνη Grigorii Pavlychev, με έδρα την Κύπρο.
Ο Pavlychev είναι ένας έμπειρος ζωγράφος του οποίου το έργο έχει παρουσιαστεί σε μια σειρά από διεθνείς ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Οι πίνακές του είναι ένα μείγμα αφηρημένου εξπρεσιονισμού και παραστατικής ζωγραφικής, γεμάτοι ρυθμό και βάθος. Πρόκειται για μια αποκάλυψη ασυμβίβαστου με λάδι και κάρβουνο που συνδυάζονται για να αντανακλούν μια φρέσκια αντίληψη της Αναγέννησης μέσα από το αστικό πρίσμα- κλασική σχολή καρυκευμένη με ενέσεις γκράφιτι.
Αυτό το επιμελημένο σύνολο έργων δημιουργεί νέους προβληματισμούς σχετικά με την αντίληψή μας για την κλασική τέχνη και τα ανθρώπινα σώματα σε αυτήν, αυτό που ο καλλιτέχνης κάποτε υπαινίχθηκε ως αφηρημένη εξπρεσιονιστική σύνθεση ή την ήσυχη και κινούμενη μορφή του θέματος. Οι πίνακες αγκαλιάζουν το πνεύμα της μεταμόρφωσης, της ασταμάτητης κίνησης και της δύναμης, αλλά και ένα συναίσθημα. Το φως της ημέρας έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τους πίνακες και να προσφέρει νέα ζωή καθώς φωτίζονται από μέσα.
Αυτή η έκθεση οδηγεί τον θεατή σε ένα ταξίδι για να εξερευνήσει την πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη: το ανθρώπινο σώμα και τις φιγούρες που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Τα συνηθισμένα αντικείμενα απεικονίζονται υπό ένα εναλλακτικό φως για να γίνουν κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο τους νόημα. Ο καλλιτέχνης καλεί τον θεατή να δει από άλλη οπτική γωνία το οικείο ανθρώπινο σώμα, ένα αντικείμενο στο οποίο έχουμε συνηθίσει. Ακριβώς όπως ένα σχήμα λόγου, το έργο του Grigorii είναι μια μορφή έκφρασης που μεταφέρει νόημα συχνά παρεκκλίνοντας σκόπιμα από τη συνηθισμένη γλώσσα που χρησιμοποιείται προκειμένου να παραχθεί ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του καλλιτέχνη, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του έργου του είναι περισσότερο παρατηρητής παρά ζωγράφος, και η The Gallery 45 σας προσκαλεί να παρατηρήσετε μαζί με τον καλλιτέχνη.
Ο Grigorii Pavlychev αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης. Το 2012 συμμετείχε στη διεθνή μπιενάλε Art Helsinki. Είχε ατομική έκθεση στο ιστορικό θέατρο Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης το 2013 - 2014 και έκανε το ντεμπούτο του στην Αμερική το 2016, στη Βοστώνη. Το 2018, έγινε μέλος της Ρωσικής Ένωσης Καλλιτεχνών και έξι πίνακές του έχουν αποκτηθεί από τη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας του Μπαχρέιν μεταξύ άλλων ιδιωτικών και εταιρικών συλλογών.

Σχετικά με την γκαλερί
Η Gallery 45 είναι ένας εκθεσιακός χώρος σύγχρονης τέχνης και design στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού. Έχει θέσει ως στόχο της να εκθέτει σύγχρονους καλλιτέχνες τόσο από την τοπική όσο και από τη διεθνή σκηνή, ενώ παράλληλα παρουσιάζει στην κυπριακή καλλιτεχνική σκηνή ανερχόμενους καλλιτέχνες και σχεδιαστές. Ιδρυτής του είναι ο Sanaz Nazemi Agha και σήμερα συνεργάζεται με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
24 Μαρτίου - 21 Απριλίου 2023
The Gallery 45, Αγίου Ανδρέου 45, Λεμεσός
Σχετικά

1721 ώρες: Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Χαραλάμπους
Με 30 έργα της η ζωγράφος αφομοιώνει μέσα από μια πλούσια ενεργητική χειρονομία μια ποιητική ταυτότητα

Transcendent Rhapsody: Η ανοιξιάτικη έκθεση της Gallery 45
Μια έκθεση που καλεί το κοινό σε έναν διάλογο μεταξύ χρώματος, μορφής και συναισθήματος

Ο πολυβραβευμένος Γιώργος Λάνθιμος παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση φωτογραφίας
Εγκαινιάζεται και περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τα γυρίσματα των ταινιών του

Η εικαστικός Λία Βογιατζή εκθέτει τα νέα έργα της, που καθηλώνουν
Με τίτλο «Οι μεγάλες φτερούγες πρέπει να λυγίσουν για να μπουν σε ένα σαλόνι»

Oops! I broke the sun: Εικαστική έκθεση από τον PASHIAS στην Αθήνα
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας από τον οργανισμό Art Futures – Serendipity in Action

«Πτυχώσεις»: Η νέα ατομική έκθεση της Αντρεάνας Καμπανέλλα στο Γκαράζ
Η γυναικεία φιγούρα μονοπωλεί τις σειρές που απαρτίζουν τον τελευταίο αυτό κύκλο δουλειάς

Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς: 22 καλλιτέχνες συναντώνται στην Isnotgallery
Και παρουσιάζουν μια επιλεγμένη συλλογή έργων τέχνης σε προσιτές τιμές

Φωτογράφισε τα δάση και τα τρόφιμα... και λάβε μέρος στον διαγωνισμό του Τμήματος Δασών
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες

Μεγάλη έκθεση γελοιογραφίας και σκίτσου για τα 50 χρόνια κατοχής στη Λεμεσό
Παρουσιάζει 200 και πλέον έργα που απεικονίζουν τις συνέπειες του πραξικοπήμματος και της εισβολής

Mία ακόμα συναρπαστική έκθεση, σε μία σπουδαία γκαλερί
Η γκαλερί XeniArtSpace παρουσιάζει την έκθεση "BioPhilia: Enchanted Realities” - «Βιοφιλία: Ονειρικές Πραγματικότητες» του Max Naylor

"Εικαστικές Αφηγήσεις": Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής της Άννας Βασιλείου
Η 8η ατομική έκθεση της εικαστικού, φιλοξενείται στην γκαλερύ Αποκάλυψη

Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση Echoes of the Min του David Hanley
Η έκθεση περιλαμβάνει μια επιμελημένη επιλογή ζωγραφικών έργων που διατρέχουν ολόκληρη την καλλιτεχνική πορεία του