Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2023
Ύστερα από τις sold out εμφανίσεις του στo VOX, αλλά και τα τηλεοπτικά "Νούμερα" του Φοίβου Δεληβοριά, ο πολυτάλαντος Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει τώρα, για πρώτη φορά, ένα παράξενο, αυτοβιογραφικό, εσώψυχο, μουσικοσατυρικό πρόγραμμα στο Σκαλί Αγλαντζιάς στις 19 Ιουνίου!
"40+Βγαίνω!"
Ένα μεγάλο γενέθλιο πάρτυ που ο Θανάσης Αλευράς σχεδίαζε να το κάνει όταν έκλεινε τα 40 του χρόνια, αλλά, λόγω του ιού, κάθε χρόνο αναβαλλόταν! Φέτος όμως έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Βέβαια είναι πια 43, αλλά δεν του πήγαινε η καρδιά να αλλάξει τον τίτλο. Όπως λέει και ο ίδιος "Αν το έγραφα 43+Βγαίνω, θα ακουγόταν σαν νούμερο παπουτσιού, άλλωστε το ομότιτλο τραγούδι της έναρξης το είχε ήδη γράψει ο φίλος μου Αντώνης Θυσιάδης και το είχε μελοποιήσει ο Νίκος Μερτζάνος. Έτσι είπα ο τίτλος να γίνει "40plusΒγαίνω" . Ένα αυτοβιογραφικό ταξίδι μέσα από προσωπικές ιστορίες που είναι συγχρόνως και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του '80".
Σε αυτή τη μοναδική γιορτή θα είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, τα αδέλφια του όπως τα λέει, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερεις δεκαετίες.
Εκεί και μια ομάδα από ταλαντούχους συγγραφείς, που έχει γράψει τα κείμενα της παράστασης. Η παλιά αγαπημένη του συνεργάτης Ελένη Γκασούκα, ο soul mate Φοίβος Δεληβοριάς και ο απροσδόκητος Γιώργος Παυριανός, που ξαφνικά εμφανίστηκε και έδωσε κείμενα και στίχους. Κείμενα έχει γράψει επίσης και ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έχει συμπεριλάβει και κάποιες παλιές του επιτυχίες από την μέχρι τώρα πορεία του στο θέατρο και στα μουσικά προγράμματα.
Tις ενορχηστρώσεις έχει αναλάβει ο genius Αντώνης Σκόκος, που έδωσε το δικό χρώμα στις μουσικές και τα τραγούδια. Ζωντανή μουσική παίζουν επί σκηνής οι Ζεμενίδης Ευριπίδης κιθάρες, Κούρος Αλέξανδρος πλήκτρα, Μιχαηλίδης Θάνος τύμπανα, Μπουλντής Γιώργος μπάσο, Παπαδόπουλος Χρήστος σαξόφωνο, κλαρίνο.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
"Ο Φωκάς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που άκουσε την ιδέα μου για αυτό το πρόγραμμα" λέει ο Θανάσης Αλευράς. "Μαζί το φανταστήκαμε και το δουλεύαμε τόσο καιρό και ήρθε επιτέλους η ώρα να σας το δείξουμε!".
Μία ξεχωριστή, πολύπλευρη και ευφορική μουσικοθεατρική παράσταση, με το μεγάλο ταλέντο του Θανάση Αλευρά και των υπέροχων συνεργατών του,
για πρώτη φορά στη Λευκωσία!
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΣΚΑΛΙ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 99059257(RED)
Τιμές εισιτηρίων: 25 & 20 ΕΥΡΩ
Προπώληση: Tickethour & acs courier (77777040)
Ώρα Έναρξης: 21:00
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΟΚΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, ΘΡΑΣΟΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΑΘΙΕΛΛΗΣ
ARTWORK: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ VIDEO: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΚΚΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΡΟΥΛΑ ΡΕΒΗ
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΓΡΕΔΑΚΗΣ
ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΑΜΑΛΙΑ ΒΙΝΟΣ
Σχετικά
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ζωντανεύει από τον ΘΟΚ
Μια ιστορία-βουτιά στο δάσος του ονείρου της Κοκκινοσκουφίτσας, που μιλά για το θάρρος να προχωράς, να αμφισβητείς τους φόβους σου και να ανακαλύπτεις τη δική σου αλήθεια.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ιονέσκο ανεβαίνει στη Λευκωσία
Η θεατρική ομάδα «Δώδεκα και κάτι» παρουσιάζει στο ARTOS HOUSE την εμβληματική σάτιρα του Θεάτρου του Παραλόγου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έρχεται στον ΘΟΚ
Μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και με την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Φώτη Νικολάου, να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μικρών και μεγάλων θεατών.
Ξανά στο Όριεντ Εξπρές: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στον ΘΟΚ
H θεατρική σεζόν ανοίγει με νέο κύκλο παραστάσεων μετά από απαίτηση του κοινού
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η «Μαντάμ Μαριάννα» σε μια ολοκαίνουργια θεατρική παραγωγή
Η Αστυνομική κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους, που αγαπήθηκε στην Αθήνα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη και παραγωγή Πάνου Στρούθου
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν