Eating News , Εστιατόρια

Εύκολες σος για σαλάτα που μπορείς να φτιάξεις με ελάχιστα υλικά

Τσακ μπαμ και ορίστε… έτοιμα!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2021

Αν και χειμώνας, όσο κρύο κι αν κάνει η σαλάτα στην καθημερινότητά μας είναι απαραίτητη. Παρόλα αυτά αρκετές φορές, η σαλάτα δεν «τολμάει» να πάει στο στομάχι μας. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι την τρώμε σκέτη, χωρίς κάποιο συνοδευτικό, ή πολύ απλά επειδή βάζουμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια υλικά.

Ένα από τα μυστικά, για μια πιο γευστική σαλάτα είναι μεν τα υλικά, αλλά και το sauce που κάλλιστα, μπορείς να βάλεις από πάνω και να το ανακατώσεις, απολαμβάνοντάς την… καλύτερα!

  • Αν θα προτιμήσεις, η σαλάτα σου να έχει κοτόπουλο, προτίμησε να φτιάξεις μια ελαφριά, νόστιμη σάλτσα από μπάρμπεκιου. Σ’ ένα μικρό μπολ, ακόμα και σ’ ένα φλιτζάνι, βάλε ¼ έτοιμη sauce από μπάρμπεκιου.  Με την ίδια ποσότητα πρόσθεσε το γιαούρτι της επιλογής σου και ανακάτεψε.
  • Για κοτόπουλο πάλι, μπορείς να φτιάξεις μια εναλλακτική sauce του «Καίσαρα» με λίγα υλικά.  Δεν θα χρησιμοποιήσεις παρά μόνο γιαούρτι, μουστάρδα, γιαούρτι, ελαιόλαδο, ξύδι, φρέσκο λεμόνι και σκόρδο.  Σ’ ένα μπολ, ρίξε τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ένα κουταλάκι της σούπας μουστάρδας.  Κατά τη διάρκεια του ανακατώματος, πρόσθεσε ένα κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, και ελάχιστο χυμό από το φρέσκο λεμόνι σου.  Αργότερα, κόψε μέχρι και το τελευταίο κομμάτι του σκόρδου, σε πολύ μικρά-μικρά κομματάκια και ανακάτεψε.
  • Αν η σαλάτα σου θα έχει αποκλειστικά ρόκα και μαρούλι, προτίμησε την εξωτερική σάλτσα, με ελάχιστο μέλι, γαλλική μουστάρδα, ξύδι άσπρο, ξύδι βαλσάμικο και ελάχιστο αλάτι.  Όταν τα βάλεις σ’ ένα ποτήρι, πρόσθεσε και λίγο-ελάχιστο νεράκι, ώστε να ανακατωθεί.  Σ’ αυτή τη σαλάτα, ταιριάζει τέλεια το παστό σύκο και το τυρί, όπως επίσης και το ρόδι.

Λίγο κρασάκι ή καμία μπυρίτσα και όλα τέλεια.  

Καλή όρεξη!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close