Things to Do , Εκδηλώσεις

23 καλοκαιρινά φεστιβάλ μάς πάνε φέτος σε όλη την Κύπρο

Οι καλοκαιρινοί μήνες γεμίζουν με τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2023

Φωτογραφία: Marios Pisis / Κοιλάνι

Αν κάτι είναι συνδυασμένο και ταυτισμένο με το καλοκαίρι, αυτό είναι τα διάφορα φεστιβάλ που μας ταξιδεύουν σε κάθε άκρη της Κύπρου. Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι πόλεις και τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν με μια σειρά από υπέροχα φεστιβάλ με κάτι για όλους.

Από τέχνη σε διάφορες μορφές της, μέχρι γιορτές φρούτων και λαχανικών και από εκθέσεις παχυφύτων μέχρι παγωμένες μπίρες, ό,τι κι αν απολαμβάνεις το καλοκαίρι θα το βρεις στην πιο κάτω λίστα.

Limassol Art Fest

Καλλιτέχνες απ' όλη την πόλη δίνουν ραντεβού στον Μόλο, το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαϊου,για μια μεγάλη γιορτή της τέχνης, με έργα βασισμένα στην ελευθερία της έκφρασης.

Στο Limassol Art Fest συναντάμε πάνω από 30 συμμετέχοντες που ασχολούνται με ζωγραφική, κοσμήματα, μόδα, γλυπτά κ.ά. στη μεγαλύτερη έκθεση με crafts της Λεμεσού.
>> Σάββατο 6 Μαϊου, Μόλος Λεμεσού

Vegan Fam Flavours

Το Vegan Fam Flavours είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή! Σε κάθε μορφή ζωής. Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής, να περάσουν δύο όμορφες μέρες στη φύση. Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο Πάρκο των Αιωνόβιων Ελαιών στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας, στις 6 και 7 Μαΐου 2023.

Το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο σε βίγκαν αλλά σε όσους ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τους ίδιους αλλά και για τον πλανήτη. Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα και έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού στο ελάχιστο. Είναι ανοικτό για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο.

Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε νόστιμα φαγητά, ποτά και γλυκά, να παρακολουθήσετε επιδείξεις μαγειρικής, να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς μαγειρικής και να ακούσετε ζωντανή μουσική.
>> Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαϊου, Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών, Ψεματισμένος, επ. Λάρνακας

foinigiorti2023.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Γιορτή του καϊκανά | Τιμή στην πολύτεκνη μητέρα

Ο Όμιλος Γυναικών σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Φοινιού μάς προσκαλούν σε ένα αξέχαστο απόγευμα στο Φοινί στη διπλή «Γιορτή του καϊκανά | Τιμή στην πολύτεκνη μητέρα», με κυπριακή παραδοσιακή μουσική, τσιαττιστά, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι. Παράλληλα ένα μίνι παζαράκι θα πλαισιώσει τον χώρο. Θα διατίθενται σπιτικά γλυκά, μαρμελάδες, Φοινιώτικα λουκούμια και άλλα Φοινιώτικα παραδοσιακά εδέσματα. Φοινιώτες αγγειοπλάστες και αγγειοπλάστριες θα κατασκευάζουν επί τόπου παραδοσιακά πήλινα αγγεία χαρακτηριστικά δείγματα της Φοινιώτικης παραδοσιακής αγγειοπλαστικής τεχνοτροπίας. Επί τόπου θα γίνεται επίδειξη κατασκευής και δέσιμο της περίφημης χειροποίητης Φοινιώτικης ξύλινης καρέκλας.

Για το καλλιτεχνικό μέρος, ετοιμάζουν για όλους εμάς ένα μουσικό ταξίδι με χορούς και τραγούδια σε κυπριακούς και νησιώτικους παραδοσιακούς ρυθμούς. Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει φουσκωτό.
>> Κυριακή 7 Μαϊου, 16:00, Κεντρική Πλατεία Φοινιού, Φοινί

Φεστιβάλ Θέατρου

Ο Δήμος Στροβόλου παρουσιάζει το 7ο Φεστιβάλ Θεάτρου με κυπριακά και ελληνικά θεατρικά σχήματα τον Μάιο και Ιούνιο, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου αποτελεί έναν πολυαναμενόμενο θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της μείζονος Λευκωσίας, ο οποίος αγαπήθηκε από το φιλότεχνο κοινό, που το στηρίζει διαχρονικά με την παρουσία του. Κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι η στήριξη της κυπριακής, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει και ελληνικές παραγωγές. Το Φεστιβάλ Θεάτρου έχει επίσης κοινωνική πτυχή, καθώς από την ίδρυσή του το 2017, καθιερώθηκε η παραχώρηση των εσόδων των παραστάσεών του σε φιλανθρωπικούς φορείς. Μπείτε εδώ για το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Θεάτρου.
>> Κυριακή 7 Μαϊου - Δευτέρα 12 Ιουνίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Παγκύπριο Messy Play Festival

Το φεστιβάλ επιστρέφει για να ξετρελάνει τα παιδιά! Το 2ο Παγκύπριο Messy Play Festival θα λάβει χώρα στον πολυχώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας Ύψωνα, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Σάββα στον Ύψωνα την Κυριακή 7 Μαϊου 16:00 - 18:00. Απαραίτητη η προκράτηση και αγορά εισιτηρίων.

Για εγγραφή και πληροφορίες πατήστε εδώ.
>> Κυριακή 7 Μαϊου, 16:00 - 18:00, Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας Ύψωνα, Ύψωνας, Λεμεσός

B53FC0C5-CAD5-41E9-A4DA-BEBA0EC73.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γιορτή Τριαντάφυλλου

Η μεγαλύτερη γιορτή στην ύπαιθρο της Λεμεσού πραγματοποιείται για 2 σαββατοκύριακα στον Αγρό με όλα τα φώτα στραμμένα στο τοπικό, ευωδιαστό τριαντάφυλλο και εμείς μετράμε ήδη αντίστροφα! 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν μια υπέροχη έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, αλλά και να διασκεδάσουν με ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς.

Για τους μικρούς μας φίλους θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τα Ρόδα του Αγρού, ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
>> Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαϊου & Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαϊου

Bike Festival

Το 8ο Bike Festival είναι η συνέχεια της πετυχημένης πολύχρονης εκδήλωσης που διοργανώνεται από το 2012 από την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας "ΛΗΔΡΑ".

Το φεστιβάλ αναβαθμίζεται σημαντικά φέτος, αφού για πρώτη φορά μεταφέρεται στους χώρους της κρατικής έκθεσης και θα έχει την στήριξη και συμβολή των διοργανωτών του Moto Expo και του Boyz Stuff Show, της εταιρείας STS Events.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν νέα μοντέλα μοτοσικλετών, αξεσουάρ και ανταλλακτικά, Clubs μοτοσικλετών, άλλα παρεμφερή προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ θα υπάρχουν διαγωνισμοί, παιγνίδια και δραστηριότητες family friendly, gaming. Παράλληλα, θα υπάρχει συνεχής ροή μουσικής από djs και γνωστά κυπριακά συγκροτήματα, άφθονο street food και ποτό.
>> Σάββατο και Κυριακή 13 & 14 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, Hall 6 και εξωτερικοί χώροι Κρατικής Έκθεσης, Λευκωσία

Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων

Είναι φέτος η 14η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων. Όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, η ίδια πετυχημένη φόρμουλα.

Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Λαράς, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κάκτων και άλλων Παχυφύτων, πεπειραμένος συλλέκτης και παγκοσμίως γνωστός ερευνητής των κάκτων του Μεξικού.

Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα!
>> Κυριακή 14 Μαΐου, Εκθεσιακός Χώρος Σπηλιών, Πάρκο Ακρόπολης, 10πμ-7μμ.

martin-adams-5XXfyMMan84-unsplash.2e16d0ba.fill-1375x729_SIQGMqs.jpg

Φεστιβάλ Αγκινάρας
Το Φεστιβάλ Αγκινάρας ανανενώνει το ραντεβού του μαζί μας την Κυριακή 14 Μαΐου στις 18.00 η ώρα, στην Πλατεία Κιτίου.

Εκεί, θα προσφέρονται δωρεάν street food φαγητά με κύριο υλικο την αγκινάρα, φτιαγμένα από έμπειρους chefs της κοινότητας. Για παράδειγμα, πίτσα, κούπες, κουπέπια, κριθαράκι, κ.ά
>> Κυριακή 14 Μαϊου, 18:00, Πλατεία Κιτίου, Κίτι, επ. Λάρνακας

Limassol Boat Show

Μετά τη άνευ προηγουμένου επιτυχία και διεθνής αναγνώριση του Limassol Boat Show 2022, ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά τόσο από μεριάς διοργανωτών όσο και από όλους τους εμπλεκόμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία διοργάνωση έχει σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία με ρεκόρ συμμετοχών, μοναδικές παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και μεγάλες εμπορικές συμφωνίες.

Η δυναμική τετραήμερη έκθεση θα παρουσιάσει μια μοναδική σειρά θαλάσσιων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, από κορυφαίες επωνυμίες κατασκευαστών και προμηθευτών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Πιο αναλυτικά, στην έκθεση θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία μοντέλα του κλάδου, όπως superyachts και ρυμουλκούμενα σκάφη, καθώς επίσης και προϊόντα αναψυχής και κατάδυσης, εξοπλισμούς για θαλάσσια sports, jet-skis, αξεσουάρ και άλλα.

Το Limassol Boat Show 2023 αναμένεται να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες, με τους διοργανωτές ήδη να εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς για τη πραγματοποίηση του όγδοου Ναυτικού Σαλονιού της Κύπρου.
>> Πέμπτη 18 Μαϊου μέχρι Κυριακή 21 Μαΐου, Μαρίνα Λεμεσού

Φεστιβάλ Τοιχογραφίας

Το Φεστιβάλ Τοιχογραφίας 2023 με θεματική την "Αγάπη", σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τη ζωή και να μεταδώσει αγάπη, μέσω της προβολής των ιδιαιτεροτήτων της κάθε κοινότητας, έχοντας ως μέσο την τέχνη και τη δημιουργία.

Η καλλιτεχνική αυτή δράση αποτελείται από τριήμερα εργαστήρια τοιχογραφίας για παιδιά, όπου θα διεξαχθούν σε τρεις ορεινές κοινότητες της Κύπρου, από την εικαστικό Ανθή Πάφιου. Οι τοιχογραφίες θα ολοκληρώνονται από την ίδια.

Στόχοι του φεστιβάλ είναι: 1) Ο ρόλος του καλλιτέχνη στην κοινωνία και ο αντίκτυπος των καλλιτεχνικών του δράσεων ως προς τη βοήθεια ανάδειξης και επίλυσης ζητημάτων.

2) Η εξάπλωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε ορεινές περιοχές της Κύπρου, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά να ζωγραφίσουν τους τοίχους της κοινότητας . Τα εργαστήρια, βοηθάνε τα παιδιά στην κατανόηση της συνεργασίας, της αισθητικής και στην οικειοποίηση του δημόσιου χώρου

3) Η ανάδειξη των κοινοτήτων.
>> Παρασκευή 19 μέχρι Κυριακή 21 Μαϊου, Πραστειό Αυδήμου, επ. Λεμεσού
>> Παρασκευή 4 μέχρι Κυριακή 8 Αυγούστου, Φαρμακάς, επ. Λευκωσίας

Γιορτή Μέλισσας

Η Γιορτή για την Παγκόσμια Μέρα Μέλισσας διοργανώνεται και φέτος στο όμορφο χωριό Ορά της ορεινής Λάρνακας. Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, από τις 10.30 - 18.00, με χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού και είναι ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια!

Εκεί θα συναντήσουμε διαδραστικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, ενώ πρόκειται για ένα φεστιβάλ με πέραν των 30 εκθετών, αφιερωμένο στην προστασία της μέλισσας και την υπέροχη προσφορά της.
Αναμένονται περισσότερα σύντομα.
>> 21 Μαϊου, 10:30 - 18:00, Ορά, επ. Λάρνακας

Ανα-βιώματα

Την Κυριακή 28 Μαΐου, στη Δορά, θα γευτούμε παράδοση, σε ένα μεγάλο, ζωντανό Φεστιβάλ με γαστρονομικά ταξίδια σε παραδοσιακές γεύσεις.

Αν θέλετε να επιστρέψετε στο παρελθόν, να γευτείτε λίγο από παράδοση, με μουσική, καλούς φίλους και μπόλικες παραδοσιακές γεύσεις, αφήστε τον καναπέ σας και επισκεφτείτε τη Δορά την Κυριακή 28 Μαΐου 2023. Το Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» έχει καθιερωθεί και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τοπικά φεστιβάλ των Κρασοχωριών Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, είναι ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
>> Κυριακή 28 Μαϊου, 10:00 πμ. – 18:00 μ.μ., Δορά, επ. Λεμεσού

strawb.jpg

Φεστιβάλ Φράουλας

Ο Δήμος της Δερύνειας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, κι έχει να περηφανέυεται για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς που κάνουν περήφανη τη Δερύνεια και τους κατοίους της είναι για οι φράουλές της. Εξ ου κι έχουν δημιουργήσει παράδοση, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής.  Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Ένα φεστιβάλ που επιστρέφει φέτος, στην 12ή του έκδοση στις 2 Ιουνίου 2023!
>> Παρασκευή 2 Ιουνίου, Δερύνεια, επ.Αμμοχώστου.

Γιορτή του Κερασιού

Ο Πεδουλάς, το πανέμορφο και καταπράσινο χωριό στην κοιλάδα της Μαραθάσας μάς προσκαλεί και φέτος να τον επισκεφθούμε, με αφορμή το 5ο ετήσιο Φεστιβάλ Κερασιού που διοργανώνει τον Ιούνιο. Το φεστιβάλ θα είναι και φέτος διήμερο και θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου, και το πρόγραμμα αναμένεται και φέτος να περιλαμβάνει μουσική, τραγούδι, χορό, κεράσματα, φαγητό, ποτό, παραδοσιακά προϊόντα και φυσικά, άφθονα κεράσια για όσους θέλουν να δοκιμάσουν το απόλυτα καλοκαιρινό φρούτο, στην καλύτερή του εκδοχή!
>> Σάββατο 10 Ιουνίου, 10.00-αργά το βράδυ & Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, 10.00-19.00, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας.

Φεστιβάλ Καρπουζιού

Εδώ και 14 χρόνια το Φρέναρος στην επαρχία Αμμοχώστου διοργανώνει ένα από τα πιο δροσερά φεστιβάλ της Κύπρου, το οποίο τιμά ένα από τα πιο δημοφιλή εποχιακά φρούτα. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Καρπουζιού, που διοργανώνεται στο Φρέναρος, το οποίο φέτος συμπληρώνει φέτος 14 χρόνια ζωής και διοργανώνεται με μεγάλη αγάπη και μεράκι από τους κατοίκους της κοινότητας και τους παραγωγούς καρπουζιού. Εξάλλου, το Φρέναρος φημίζεται για τα εξαιρετικά του καρπούζια όπως ακριβώς και πολλές κοινότητες των Κοκκινοχωρίων. Το φετινό φεστιβάλ επιστρέφει φέτος δριμύτερο την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023. Εκεί, ο κόσμος θα μπορεί να γευτεί δωρεάν το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού και πολλά είδη φτιαγμένα από καρπούζι, όπως γίνεται άλλωστε και κάθε χρόνο.
>> Παρασκευή 14 Ιουλίου, Φρέναρος, επ. Αμμοχώστου

Make Music Cyprus

Το διεθνές μουσικό φεστιβάλ Make Music Day έχει γίνει πλέον θεσμός και στην Κύπρο και διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον ομώνυμο Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό Make Music Cyprus. Περισσότερες από 1000 πόλεις και 120 χώρες ενώνονται στο μεγαλύτερο διεθνή μουσικό εορτασμό, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου! Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό μουσικό φεστιβάλ, το Make Music Cyprus παρουσιάζει μουσικούς όλων των επιπέδων και δεξιοτήτων, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και μουσικού είδους. Την Τετάρτη, 21η Ιουνίου, στο φεστιβάλ θα υπάρχει ζωντανή μουσική και μουσικές δραστηριότητες από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα σε διάφορα σημεία στην καρδιά της Λευκωσίας, δωρεάν για όλους.
>> Τετάρτη 21 Ιουνίου, Λευκωσία, 17.00.

Γιορτή του Γλυτζιστού

Μια γιορτή γεμάτη γλυκά και παράδοση, που διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλανίου και την Ομάδα Πρωτοβουλίας Γυναικών Κοιλανίου.

Φέτος η γιορτή προγραμματίζεται για την Κυριακή 25 Ιουνίου στο όμορφο χωριό Κοιλάνι, το οποίο μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες.
>> Κυριακή 25 Ιουνίου, Κοιλάνι, επ. Λεμεσού

Φεστιβάλ AglanJazz

Ο Δήμος Αγλαντζιάς θα διοργανώσει το 18ο Φεστιβάλ AglanJazz στις 28 και 29 Ιουνίου 2023, με τη συμμετοχή σχημάτων από την Κύπρο και το εξωτερικό, και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε επαγγελματίες μουσικούς και μουσικά σχήματα που εδρεύουν στην Κύπρο να υποβάλλουν τις προτάσεις τους με στόχο τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ (περισσότερα εδώ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση maria.nicolaou@aglantzia.org.cy (τηλ. 22462058, 22462239) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023.
>> Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουνίου, Αγλαντζιά, Λευκωσία

Seaside Street Food Festival

Το Seaside Street Food Festival επιστρέφει και φέτος, σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Κύπρου, στη Λεμεσό μας, την πολυπολιτισμική πρωτεύουσα του νησιού. Μετά από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το περσινό φεστιβάλ, ο διοργανωτής αποφάσισε να μας πάρει και φέτος δίπλα στην ακρογαλιά, για να ξεφαντώσουμε με μπόλικη μουσική και φαγητό.
>> Παρασκευή 30 Ιουνίου μέχρι Σάββατο 2 Ιουλίου, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού

beers (1).jpg

MedFest - Limassol Beer Festival

Το μεγάλο Beer Festival της Κύπρου, θα επιστρέψει και φέτος, στη Λεμεσό, με μία ακόμα διοργάνωση. Το πολυαναμενόμενο MedFest - Limassol Beer Festival έρχεται στη Λεμεσό στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ποταμό Γερμασόγειας, από τις 4 μέχρι τις 8 Ιουλίου 2023 για πέντε συνεχόμενες ανεπανάληπτες βραδιές και απολαυστική μπίρα. Αναμένουμε πολλές εκπλήξεις για αυτές τις αξέχαστες βραδιές!
>> Τρίτη 4 Ιουλίου μέχρι Σάββατο 8 Ιουλίου, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός.

Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου

Το Λιοπέτρι ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί για ακόμα μια χρονιά, στο πλαίσιο του Παγκύπριου Φεστιβάλ Καρότου. Στις 8 Ιουλίου, πάμε στο Κοινοτικό Στάδιο Αχυρώνα Λιοπετρίου για μια μέρα αφιερωμένη στο καρότο και στις διάφορες μορφές του.

Σύντομα περιμένουμε το πρόγραμμα.
>> Σάββατο 8 Ιουλίου, Κοινοτικό Στάδιο Αχυρώνα, Λιοπέτρι, επ. Αμμοχώστου

Φεστιβάλ Ροδάκινου

Και ποιος δεν αγαπά τα ζουμερά και νόστιμα ροδάκινα; Ένα φρούτο που στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι θα έλεγες να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το απολαύσουμε σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σ' αυτό;

Πάμε λοιπόν και φέτος στην καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου, που επανέρχεται και φέτος τον Αύγουστο, στο χωριό Κάτω Μύλος της επαρχίας Λεμεσού, στοχεύοντας να μας δροσίσει και να μας διασκεδάσει!
>> Σάββατο 19 Αυγούστου, Κάτω Μύλος, επ. Λεμεσού.

294998854_111020995018573_4016829.2e16d0ba.fill-1375x729_9uoQFpl.jpg

Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού στην Επαρχία Πάφου, στην κοινότητα Στατού – Αγίου Φώτιου, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023, με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Στατού – Αγίου Φώτιου. Έχουν μάλιστα ανακοινώσει επιπλέον πληροφορίες για το φεστιβάλ και έχουμε ήδη ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα, τα οποία θα πωλούν και θα προσφέρουν κυπριακά προϊόντα όπως παλουζέ, σουτζούκος, παραδοσιακό παστέλι, ρέσι, ζεστά χαλλούμια, ζιβανία, παραδοσιακά αλλαντικά κ.λπ. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρχει ψυχαγωγία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από Κύπρο και Ελλάδα, θεατρική παράσταση, καθώς και ψυχαγωγία για τα παιδιά
>> 9 και 10 Σεπτεμβρίου, Στατός - Άγιος Φώτιος, Πάφος

Everybody Salsa Cyprus Festival

Το 2ο Everybody Salsa Festival στοχεύει να προσθέσει διασκέδαση και χρώμα στη Λεμεσό για δεύτερη χρονιά. Το τριήμερη φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει από τις 22-24 Σεπτεμβρίου με μπόλικη μουσική, χορό, καλλιτέχνες κι άλλες εκπλήξεις που αναμένουμε να ανακοινωθούν σύντομα.
>> Παρασκευή 22 μέχρι Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Atlantica Oasis Hotel, Λεμεσός.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close