Εκδρομές να πας , Guide

11 λόγοι να επισκεφτείς τον Αγρό αυτό το σαββατοκύριακο

Πάμε Αγρό, με αφορμή τη Γιορτή Τριανταφύλλου

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2023

Ο Αγρός είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κύπρου και αγαπημένος προορισμός για αποδράσεις ολόχρονα. Το καλοκαίρι όμως έχει άλλη χάρη.

Η Γιορτή Τριανταφύλλου επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά. Για δύο σαββατοκύριακα και συγκεκριμένα στις 13 & 14 Μαΐου και στις 20 & 21 Μαΐου, ο Αγρός θα έχει και πάλι την τιμητική του!

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν μια υπέροχη έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, αλλά και να διασκεδάσουν με ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς. Για τους μικρούς μας φίλους θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τα Ρόδα του Αγρού, ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη γιορτή ο Αγρός μοιάζει σαν ιδανικός προορισμός για εκδρομή αυτό το σαββατοκύριακο αλλά και το επόμενο.

Πιο κάτω, μαζέψαμε 5 λόγους για να επισκεφτείς το κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς που σίγουρα θα γεμίσουν ευχάριστα τη μέρα σου αλλά και όλα τα εστιατόρια όπου μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα για νόστιμο φαγητό.

Κατ’ αρχάς, μιας και το τριαντάφυλλο έχει την τιμητική του, δεν μπορείς να μην επισκεφτείς το Εργοστάσιο Τριανταφύλλων Χριστάκης Τσολάκης. Εκεί θα ανακαλύψεις την ενδιαφέρουσα ιστορία του εργοστασίου και θα δοκιμάσεις γεύσεις από λικέρ και κρασί μέχρι πεντανόστιμες σοκολάτες και θα γνωρίσεις τα αιθέρια έλαια και τα βιολογικά καλλυντικά. Παράγονται όλα με βασικό συστατικό το τριαντάφυλλο.

agroosss2.jpg

Στη συνέχεια, πας από Τα Σπιτικά της Νίκης. Εκεί έχεις ό,τι γλυκό του κουταλιού φανταστείς, φρεσκοφτιαγμένο και έτοιμο να το απολαύσεις, από τα πιο κλασικά και αγαπημένα (καρυδάκι, κιτρόμηλο κτλ) μέχρι τα πιο πρωτότυπα και νόστιμα (καρότο, κεράσι, μήλο, ελιά κ.ά.). Θα βρεις, επίσης, διάφορες μαρμελάδες και γλυκά χωρίς ζάχαρη αλλά και διάφορες άλλες κυπριακές λιχουδιές για να απολαύσεις είτε στην όμορφη βεράντα ή να πάρεις μαζί σου.

Αν αγαπάς τη φύση και την άθληση, μπορείς να κάνεις να βγεις έξω από το κέντρο, για περπάτημα στη φύση, ακολουθώντας ένα από τα τρία μονοπάτια. Στο μονοπάτι Αγρός - Μαδαρή θα περπατήσεις 3 χιλιόμετρα για περίπου 3 ώρες, στο «Λαγουδερά – Αγρός» για 6 χιλιόμετρα και 2μιση ώρες και στο «Αγρός - Κάτω Μύλος» για 6 χιλιόμετρα και 2 ώρες.

vrisi.jpg

Η περιήγηση στο χωριό όμως, επιβάλλεται! Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «αξιοθέατα» είναι η Βρύση του Κάουρα στην πλατεία. Η επιβλητική μπλε βρύση, σε μια όμορφη γωνιά μέσα στη φύση, σίγουρα θα αποτελέσει θέμα για φωτογραφία.

Τέλος, δεν μπορείς να φύγεις χωρίς μια βόλτα από τα αλλαντοπωλεία Δασκάλου (25522505) και Καυκαλιά (25521426). Μια σειρά από παραδοσιακά και κρασάτα αλλαντικά φτιαγμένα με πατροπαράδοτο τρόπο, από ένα χωριό που φημίζεται για τα αλλαντικά του, είναι πάντα καλή ιδέα για να ολοκληρώσεις την επίσκεψή σου.

Πού θα φας

  • Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το Λινάρι (99434884) για φραπέ και σνακ , ή μπορείς να καθήσεις για να απολαύσεις τον πλούσιο μεζέ του μαζί με κρασάκι.
  • Το Πέζεμα (99 294616) είναι μια καθαρόαιμη κυπριακή ταβέρνα με νόστιμους μεζέδες.
  • Δύο άλλες επιλογές στο χωριό είναι ο Κάουρας (99793801) καθώς και η Κοιλάδα (25521303), ένας πιο μεγάλος χώρος που σερβίρει νόστιμη σούβλα.
  • Για καφέ, σνακ και νόστιμο φαγητό μπορείς να σημειώσεις και το Seven Hills (25 521152).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close