Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2023
Στην καρδιά των κρασοχωριών της Λεμεσού, στους γραφικούς χώρους του οινοποιείου της ΚΕΟ στη Μαλλιά δίπλα στους καταπράσινους αμπελώνες, ο Σύνδεσμος Οινοποιείων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Οινοχόων Κύπρου και η εταιρεία ΚΕΟ διοργάνωσαν εκδήλωση γευσιγνωσίας λευκών οίνων αποκλειστικά́ για την Κυπριακή γηγενή ποικιλία Ξυνιστέρι, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ξυνιστεριού.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος. Ο Υπουργός, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, δήλωσε ότι το Ξυνιστέρι αποτελεί κομμάτι της κληρονομιάς της χώρας μας και πολύ σημαντικό στοιχείο της οινικής ταυτότητας των Κυπριακών κρασιών. Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοποιείων Κύπρου κ. Χαράλαμπος Παναγιώτου τόνισε ότι η κυπριακή οινοποιία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια με αιχμή του δόρατος τις κυπριακές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού. Πρόσθεσε επίσης ότι γίνονται συνεχώς ενέργειες για τη μεγαλύτερη δυνατή προώθηση των Κυπριακών κρασιών στο εξωτερικό. Υπογράμμισε επίσης ότι το κράτος πρέπει να στηρίζει τον κλάδο και να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες καθώς προβάλλουν τη χώρα μας διεθνώς. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου κ. Γιώργος Κασσιανός επιβεβαίωσε πως οι επαγγελματίες του χώρου νιώθουν περήφανοι για την κυπριακή οινοποιία και ότι προωθούν τα κρασιά του τόπου μας, τόσο στους ξένους επισκέπτες όσο και στο κυπριακό καταναλωτικό κοινό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα οινοποιεία μέλη του ΣΟΚ, οινογνώστες, επαγγελματίες οινοχόοι, ιδιοκτήτες χώρων εστίασης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ξυνιστέρια από όλα τα οινοποιεία μέλη του ΣΟΚ και περιηγήθηκαν στο οινοποιείο της Μαλλιάς που φιλοξένησε την εκδήλωση.
Σχετικά
Πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο Nomad Bread & Coffee που άνοιξε σήμερα τις πόρτες του
Η Λεμεσός μόλις απέκτησε ένα ακόμα Nomad Bread Coffee, το τέταρτο στην πόλη
10+1 εστιατόρια με πλούσιο μπουφέ, για Καθαρά Δευτέρα στο βουνό
Mε πλούσιους μπουφέδες που περιλαμβάνουν νηστήσιμα ορεκτικά, λαχταριστά μαγειρευτά και εκλεκτά θαλασσινά σχάρας
7 artisan bakeries του νησιού για τις λαγάνες της Καθαράς Δευτέρας
Οι πιο μυρωδάτες, προζυμένιες και δημιουργικές λαγάνες που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος
Πού θα φας καλά στη Λευκωσία την Καθαρά Δευτέρα
Σ' αυτή την αυλή, η Σαρακοστή ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο!
16 ταβέρνες στη Λεμεσό για το τριήμερο του καρναβαλιού
Μεζέδες που δεν τελειώνουν, ζωντανή μουσική και παρεΐστικη διάθεση, οι πιο γευστικές στάσεις πριν και μετά τις παρελάσεις
Τις Τρίτες του Μάρτη η Λευκωσία απολαμβάνει steak σε μία γνωστή ταβέρνα
Κάθε Τρίτη στα Λατσιά καθιερώνεται ως Steak Night
Φιλανθρωπικό γλέντι στη Λεμεσό με «επίτιμους σερβιτόρους»
Δίνουμε ραντεβού για καλό σκοπό
Η Kawacom’s παρουσιάζει το 28ο κατάστημά της στο Στρόβολο και το πρώτο sitting concept της αλυσίδας
Το νέο Kawacom’s στεγάζεται στο Karyatides Building, στην οδό Αθηνών 176
Το θαλασσινό εστιατόριο, με τη μαγική θέα, ανοίγει ξανά τις πόρτες του
Μία δοκιμασμένη ψαροταβέρνα στον Πρωταρά, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα
10 εστιατόρια και ταβέρνες με θαλασσινά, για την Καθαρά Δευτέρα
Για να κλείσεις θέση από νωρίς
1+1 δωρεάν pasta για να γιορτάσεις τον έρωτα!
Όποιο κι αν είναι το ταίρι σου, ο Άγιος Βαλεντίνος θα είναι φέτος λαχταριστός