Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2023
Μια θάλασσα τραγούδια πλημύρισε την κατάμεστη αυλή του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος είχε τη θεματική «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής».

Η παρουσίαση «Μια θάλασσα τραγούδια… στην πόλη» της γυναικείας ομάδας Amalgamation Choir, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Αναστασίου, καθήλωσε το ακροατήριο. Παρευρέθηκαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ανάμεσα στους οποίους ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρώτη Κυρία κα Φιλίππα Καρσερά, ο Αντιδήμαρχος Λευκωσίας κ. Χρίστος Ιωσήφ, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης κα Λουκία Λοΐζου Χατζηγαβριήλ.

Στη συναυλία ακούστηκαν ηχοτοπία και μουσικές παραδόσεις της Κύπρου, της Ελλάδας, των Βαλκανίων και άλλων παρακείμενων χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο, τραγούδια σε ποικίλες γλώσσες και διαλέκτους που χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη γειτονία μας, με τη χορωδία να παραμένει πιστή στη συνεχή διερεύνηση και απόδοση παραδοσιακών και πρωτότυπων τραγουδιών.

Οι γυναικείες φωνές συνάντησαν τις οικείες μελωδίες και αρμονίες, εξερευνώντας θραύσματα γνωστών και άτυπων ιστοριών και τραγουδιών. Παράλληλα, διακεκριμένοι μουσικοί –οι Γιώργος Καλογήρου (λαούτο και τραγούδι), Ερμής Μιχαήλ (κιθάρα) και Ρόδος Παναγιώτου (κρουστά)– συνόδευσαν τα τραγούδια, αγγίζοντας νοερά την παράδοση του τόπου μας και την ψυχή της πόλης μας μέσα στα χρόνια.

Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα