Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2023
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθήκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις που διοργάνωσε το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA για την Εβδομάδα Μουσειακής Αγωγής, 15 Μαΐου 2023 – 19 Μαΐου 2023, με ευκαιρία τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που φέτος έχει ως θέμα: «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.
Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA πλημμύρισε από ομάδες παιδιών που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα επτά διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Σ' ένα νοερό ταξίδι πίσω στο χρόνο , με οδηγό τη φαντασία, τα παιδιά ξετύλιξαν το νήμα της ιστορίας , άντλησαν πληροφορίες για τη ζωή στην αρχαιότητα, υποδύθηκαν ρόλους, ζωγράφισαν, έλυσαν γρίφους, και έμαθαν πόσο σημαντική είναι η προστασία του περιβάλλοντος, με χαμόγελο και μέσα σ’ ένα κλίμα συνεργασίας, έφεραν σε πέρας όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Ομάδες από συνταξιούχους της Αγίας Νάπας, του Λιοπετρίου, του Αυγόρου, και ομάδες από το πρόγραμμα "Γνωρίστε την Κύπρο" των επιμορφωτικών κέντρων του Υπουργείου Παιδιάς, Αθλητισμού και Νεολαίας καθώς επίσης και ομάδες παιδιών μαζί με τους γονείς τους ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA και στο Αγροτόσπιτο Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Νάπας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας .
Στις 17 Μαΐου 2023, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη χαρά για εμάς που μας τίμησε με την παρουσία του ο τέως Δήμαρχος Kερύνειας κ. Γλαύκο Καριόλου με την διάλεξη: " Το καράβι της Κερύνειας και η Κερύνεια" ο οποίος συγκίνησε το κοινό αφού μοιράστηκε τα βιώματα του κοντά στον πατέρα του Ανδρέα Καριόλου, τον άνθρωπος που ανακάλυψε το ιστορικό καράβι της Κερύνειας ένα Σαββατιάτικο πρωινό του Νοεμβρίου του 1965.
Μέσα σε μία πολύ όμορφη και χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, στις 18 Μαΐου 2023, παρακολουθήσαν ολοι μαζί την παιδική θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» με το Θέατρο PICCOLO. Αρκετοί γονείς εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συνυπάρξουν μαζί με τα παιδιά τους σε ένα μουσειακό χώρο.
Η Εβδομάδα Μουσειακής Αγωγής ολοκληρώθηκε με την μουσική παράσταση "3000 χρόνια Ελληνική Μουσική" από το Μουσικό Σύνολο ΛύρΑυλος. 20 σπάνια Αρχαιοελληνικά και Παραδοσιακά μουσικά όργανα ζωντάνεψαν μπροστά στα έκθαμβα μάτια του κοινού γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες με τρόπο καθηλωτικό.
Σχετικά
11 πολυτελείς σουίτες με θέα τη θάλασσα του Πρωταρά, σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!
Ο ολοκαίνουριος boutique παραθαλάσσιος προορισμός στον Πρωταρά, είναι άκρως εντυπωσιακός
Αυτή είναι η νέα αεροπορική που θα συνδέει την Κύπρο με έναν νέο προορισμό
H Kύπρος από τον ερχόμενο Ιούνιο συνδέεται με τη μεγαλύτερη οικονομία της Κεντρικής Ασίας
Κλείνουν δρόμοι (την Πέμπτη) στην Πάφο για το Καρναβάλι
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.
Το Μουντιάλ… παίζει ΣΙΓΜΑ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA World Cup 2026 έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην τηλεόραση SIGMA
Limassol Greens: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον lifestyle προορισμό της Λεμεσού
Σε πλήρη λειτουργία και νέα φάση επέκτασης το 2026
4 υπέροχα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Αυθεντικές εμπειρίες φιλοξενίας και μοναδικές γεύσεις σε Λεμεσό, Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς.
Το ΡΙΚ απαντά στις αντιδράσεις για το "Jalla"
Θανάσης Τσώκος: "Οι αντιδράσεις από ειδικούς και φίλους του διαγωνισμού είναι στην ολότητα τους θετικές"
Θύελλα αντιδράσεων για το Jalla: Επιστολή πολιτών στο ΡΙΚ για τη Eurovision - Ζητούν απόσυρση του τραγουδιού και videoclip
Καταγγέλλουν ότι το videoclip της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2026 προσβάλλει την παράδοση της χώρας
Χάνουν έδαφος τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το 2026 -Προορισμός η Ευρώπη
Συγκρατημένη εμφανίζεται η διεθνής ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το 2026, με την Ευρώπη να διατηρεί ισχυρή θέση χάρη στην εικόνα ασφάλειας και την αυξανόμενη απαίτηση για ευέλικτα και εμπειρικά ταξίδια