Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2014
Το Σπίτι της Συνεργασίας, είναι ένα εκπαιδευτικό κέντρο. Βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία έναντι του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλλας και είναι αποτέλεσμα ενός έργου το οποίο υλοποιήθηκε τα έτη 2009-2011 από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό "Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας" με την ευγενή προσφορά διαφόρων διεθνών χορηγών. Στα βραβεία της πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra 2014, επελέγησαν συνολικά 27 επιτυχόντες μεταξύ 160 προτεινόμενων έργων από 30 χώρες, τα οποία τιμώνται για επιτεύγματα σε τέσσερις τομείς: συντήρηση, έρευνα, ειδικές υπηρεσίες και εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση. Και το Σπίτι της Συνεργασίας αποτελεί το μοναδικό έργο που βραβεύεται από την Κύπρο.
Σήμερα, αποστολή για το Σπίτι της Συνεργασίας είναι η εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προώθηση της έρευνας και του διαλόγου, και, όπως δηλώνουν οι διαχειριστές τους “η ενδυνάμωσή μας ως κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες της Κύπρου, της Ευρώπης και του κόσμου”. Παρέχοντας πρόσβαση και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής παρέχει ένα κοινό χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Με τον τρόπο αυτό συμβολίζει τη φιλοσοφία των κυπριακών κοινοτήτων να εργάζονται μαζί σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα – ιδεώδη τα οποία φυσικά ασπάζεται η Europa Nostra. “Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής αισθάνθηκαν ότι το Σπίτι της Συνεργασίας ήταν κάτι για το οποίο κάποιος μπορεί να είναι πραγματικά περήφανος. Μια ουσιαστική συνεισφορά στην αναζωογόνηση της ελεγχόμενης από τα Ηνωμένα Έθνη Νεκρής Ζώνης στη Λευκωσία όπως και στην ευρύτερη διαδικασία ειρήνευσης. Περαιτέρω αντιπροσωπεύει ένα τυπικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’50 στην Κύπρο, η οποία, προς το παρόν, έχει λίγους υποστηρικτές, όμως είναι μια αρχιτεκτονική την οποία έχουμε ξεκινήσει και πάλι να βλέπουμε ως μια γενναία και ιδιαίτερη δήλωση για τον χαρακτήρα της περιόδου της".
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά