Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2014
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ γεύσης, που καθιερώθηκε ταχύτατα στις συνειδήσεις ειδικών και μη, χάρη στην αρτιότητα της διοργάνωσης και τη θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε από το κοινό. Στο Sani Gourmet ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί δημιουργίες βραβευμένων Ελλήνων και διεθνών σεφ τιμημένων με αστέρια Michelin, και να αφεθεί σε ένα γευστικό ταξίδι με μυρωδιές της ελληνικής γης και κοσμοπολίτικο αέρα. Στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης θα βρεθούν οι κουζίνες του κόσμου και η επίδραση της ασιατικής γεύσης σε αυτές, εξ ου και ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης "O Δρόμος του Μεταξιού: Από το Πεκίνο στη Ρώμη". Οι προσκεκλημένοι σεφ θα φωτίσουν με τα μενού τους πτυχές μιας γαστρονομικής διαδρομής που χαράχτηκε μέσα στους αιώνες πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού, ξεκινώντας από την Κίνα και, μέσω Ινδίας, Ιράν, Τουρκίας, Ελλάδας –για να αναφέρουμε κάποιους σταθμούς στη διαδρομή των Δρόμων του Μεταξιού- κατέληξε στην Ιταλία. Όλες αυτές οι διαφορετικές κουλτούρες θα μελετηθούν μέσα από γεύσεις και αρώματα που συνθέτουν πολλές διαφορετικές φιλοσοφίες, και όλες μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό μιας γαστρονομίας τόσο ιδιαίτερης για κάθε χώρα ξεχωριστά, κι όμως με τόσα πολλά κοινά στοιχεία για όλες. Αυτή η διαπίστωση αποτελεί και τον τελικό στόχο του Sani Gourmet 2014: να κατανοήσουμε ότι, τελικά, το φαγητό "δένει" πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη. Mεταξύ των σεφ που θα λάβουν μέρος στο φετινό Sani Gourmet, έχουμε τον Jereme Leung, "Σεφ της Χρονιάς" από τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, τον Riccardo Di Giacinto με 1 αστέρι Michelin από τη Ρώμη, τον Andrea Fusco, επίσης από τη Ρώμη με 1 Michelin επί τέσσερα συνεχή έτη (2011-2014), εργάστηκε για λογαριασμό σταρ όπως ο Αλμπέρτο Σόρντι και εκπροσώπων της μόδας όπως η Frida Giannini και οι οίκοι Valentino και Bulgari, τον Ελλαδίτη ‘’αλχημιστή’’ των γεύσεων, Χρύσανθο Καραμολέγκο ενώ από τη γειτονική Τουρκία, θα μαγειρέψει ο Ugur Alparlan, αυθεντία στην Οθωμανική κουζίνα.
Σχετικά
Πέθανε ο ηθοποιός Pat Finn - Γνωστός από τα Φιλαράκια και το Seinfeld
Ο ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του
Το νέο αγροτουριστικό στο χωριό, έχει jacuzzi και υπέροχη θέα
Το σπίτι της Ευτυχίας στη Λόφου είναι ένας πραγματικός προορισμός που συνδυάζει αρμονικά την αυθεντικότητα με τη σύγχρονη πολυτέλεια
Χριστούγεννα με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο Τρόοδος
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Το Σαββατοκύριακο που η πόλη έκανε “check-in” στη Lidl Food Academy
Lidl Christmas Days από τη Lidl Κύπρου: ένα διήμερο γεύσης, δημιουργίας και χριστουγεννιάτικης θαλπωρής, ανοιχτό για όλους
Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον... βυθό του Πρωταρά (Βίντεο)
Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από το εκπαιδευτικό κέντρο SCUBA Dive Cyprus
Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί στον κόσμο για ταξίδι του μέλιτος το 2026
Ταξίδι του μέλιτος 2026: Όταν ο ρομαντισμός συναντά την εμπειρία και την αυθεντικότητα
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε από τη Λαπωνία το ταξίδι των Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)
Το παραδοσιακό εορταστικό ταξίδι ξεκίνησε και φέτος, σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους
Χριστούγεννα στο χιόνι: 4 προορισμοί στην Ευρώπη με μαγική γιορτινή ατμόσφαιρα
Χιονισμένες πλαγιές, παγωμένες λίμνες, ζεστή σοκολάτα και το Βόρειο Σέλας να χρωματίζει τον ουρανό.