News , Guide

Πότε θα υποχωρήσει το σπάνιο κύμα σκόνης από την ατμόσφαιρα;

Δεν γλυτώνουμε από τη σκόνη...

Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2023

Η σκόνη που ήρθε από την Αίγυπτο προκαλεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο νησί τις τελευταίες ημέρες, με το φαινόμενο να ήταν πάρα πολύ έντονο χθες, Κυριακή. Τόσο έντονο μάλιστα, που ο φωτογράφος Ρώμος Κωτσόνης έβγαλε μια συγκλονιστική εναέρια φωτογραφία της Λεμεσού η οποία θύμιζε περιοχή της Σαχάρα.


Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι» ο Προϊστάμενος Κλάδου Ποιότητας Αέρα, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως χθες καταγράφηκαν συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων που έφτασαν τα 900 μικρογραμμάρια, με το νομοθετικό όριο να βρίσκεται στα 50 μικρογραμμάρια. Στη συνέχεια τόνισε πως τέτοιου μεγέθους συγκεντρώσεις σκόνης δεν μας επισκέπτονται συχνά και αποτελεί ένα σπάνιο φαινόμενο.


Πότε θα υποχωρήσει και πότε θα επιστρέψει η σκόνη, σύμφωνα με το Kitasweather:

Ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα και αύριο, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά (και κυρίως στο βόρειο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, στο εσωτερικό και βόρεια) ενώ την Τετάρτη, η αστάθεια φαίνεται να περιορίζεται με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό.

Η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι απόψε. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή μέχρι και την Τετάρτη.

Νέο βαρομετρικό χαμηλό από την βόρειο Αφρική θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας προοδευτικά από αργά την Πέμπτη και αρχικά την Παρασκευή φέρνοντας εκ νέου σκόνη και πιθανότητα λίγων σταγόνων λάσπης από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και περίπου το πρώτο μισό της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά το διήμερο.

Πηγή: cityfreepress

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close