Πάμε Ταξίδι , Guide

Ζήσαμε την απόλυτη εμπειρία διακοπών στη Μύκονο και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Ένα μοναδικό διήμερο γεμάτο εικόνες, γεύσεις και εμπειρίες

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουνίου 2023

Μύκονος… το Νησί των Ανέμων, των κυκλαδικών χρωμάτων, της ατέλειωτης ενέργειας, με τα γαλανόλευκα σοκάκια και τα κρυστάλλινα νερά. Αν αφήσεις πίσω σου τα στερεότυπα που τη συνοδεύουν, σίγουρα θα ανακαλύψεις έναν -πολύ- ξεχωριστό προορισμό στον οποίο θα βρεις ό,τι επιθυμείς.

Με το που πατήσαμε το πόδι μας στη Μύκονο τη λατρέψαμε, έχει αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό των αντιθέσεων και της απόλυτης διασκέδασης, αν και… η πολυδιαφημισμένη Μύκονος δεν είναι μόνο αυτό, αλλά πολλά παραπάνω που σε κάνουν να την επισκεφτείς ξανά και ξανά. Tη Μύκονο θα την αγαπήσεις και θα σε αγαπήσει και αυτή, αν η εμπειρία σου ξεκινήσει με τον σωστό τρόπο.

Η δική μας εμπειρία ξεκίνησε μόλις βρεθήκαμε στην είσοδο του γοητευτικού resort Once in Mykonos της Louis Hotels με τον πήχη να ανεβαίνει πολύ ψηλά. Πρόκειται για εκείνα τα ξενοδοχεία που σου μένουν αξέχαστα. Για τη φιλοξενία, την αύρα, τις παροχές και τις μοναδικές στιγμές που σου προσφέρουν.

IMG_1727.JPG

Διαμονή σε ένα ξενοδοχείο που ξεχωρίζει
Το 5* Once In Mykonos Luxury Resort, χτισμένο στην πανέμορφη ακτογραμμή του νησιού και με θέα τον εμβληματικό κόλπο του Ορνού ( που απέχει 2 χιλ. από τη Χώρα), απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και ενσαρκώνει τη σύγχρονη κομψότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η αρχιτεκτονική του θα σε εντυπωσιάσει. Η minimal αισθητική του, οι μπεζ και υπόλευκοι τόνοι σε συνδυασμό με την πέτρα, αποτελούν χαρακτηριστικά που εγγυόνται χαλάρωση.

Πανοραμικό Δίκλινο Δωμάτιο με θέα στη Θάλασσα


Μείναμε σε ένα μοναδικής αισθητικής δωμάτιο, το οποίο συνδυάζει την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και το παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ του νησιού, με την boho μοντέρνα διακόσμηση και με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Φυσικά, το θέρετρο διαθέτει δωμάτια και σουίτες που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις, όπως με εξωτερική πισίνα και jacuzzi, για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία.

Αν ψάχνεις εντυπωσιακή θέα και μπλε της θάλασσας για να γεμίσεις το μάτι σου, τότε την πισίνα θα τη λατρέψεις όπως κι εμείς! Δροσιστήκαμε, κάναμε ηλιοθεραπεία και χαλαρώσαμε στα sunbeds που κυριολεκτικά αιωρούνται μέσα στην πισίνα και είναι ό,τι καλύτερο για instagrammable φωτογραφίες!

Όσον αφορά τον πρωινό μπουφέ, είναι πραγματικά "βασιλικός". Θα βρεις από pancakes, scrambled eggs, ομελέτες, ελληνικό γιαούρτι, άφθονα φρούτα εποχής και πολλές healthy επιλογές που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις -αν και προσπαθήσαμε να τα δοκιμάσουμε όλα-.

Καλαμάρι Σχάρας
Αυθεντικό πεινιρλί με γαρίδες σαγανάκι


Κάτα τη διαμονή μας, απολαύσαμε και μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια από το έμπειρο προσωπικό στο ατμοσφαιρικό Infinity Bar, όπου τα πιάτα αναδεικνύουν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η μεσογειακή κουζίνα, προβάλλοντας παράλληλα τα τοπικά εδέσματα του νησιού και δροσιστήκαμε με signature cocktails με φόντο το χρυσό ηλιοβασίλεμα. Όσα πιάτα δοκίμασα ήταν πεντανόστιμα. Ξεχώρισα το "Καλαμάρι Σχάρας" με ταραμά, λαχανικά εποχής και μοσχολέμονο βινεγκρετ.

IMG_1878.JPG


Αξίζει να αναφερθεί πως για τη φετινή σεζόν, το Once in Mykonos έχει σχεδιάσει μια πληθώρα από ξεχωριστές εμπειρίες για τους θαμώνες του, που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της Μυκόνου και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της στο έπακρον, όπως για παράδειγμα το boat trip και οι δροσερές βουτιές που απολαύσαμε στα παραδεισένια κρυστάλλινα νερά.


Γαστρονομική βραδιά στο εστιατόριο του Mykonos Theoxenia
Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τη μοναδική γαστρονομική βραδιά που ζήσαμε στο Aπaνέμι, το εστιατόριο - δημιούργημα μίας εικοσάχρονης βαθιάς φιλίας που συνδέει δύο υπεύθυνους και σπουδαίους chefs, τον Γιάννη Μπαξεβάνη και τον Jerome Serres, εντός του Mykonos Theoxenia. Πήραμε θέση σε ένα από τα κομψά τραπέζια του, με φόντο ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στο νησί και 3... 2... 1... η γευστική πανδαισία ξεκινάει. Κάθε πιάτο μάς ταξίδεψε σε ένα ονειρικό γαστρονομικό ταξίδι, αφήνοντάς μας άκρως εντυπωσιασμένους με κάθε έννοια, τόσο με τις gourmet γεύσεις όσο και το άψογο σέρβις του.


Μία ανάσα πριν τη θάλασσα
Αν θέλεις απολαύσεις τις πιο αξέχαστες στιγμές στο νησί, μία ακόμα σούπερ επιλογή διαμονής (εκτός από το Once in Mykonos) είναι και το Mykonos Theoxenia. Το boutique ξενοδοχείο της Louis Hotels, μέλος των Design Hotels, συνδυάζει αρμονικά τη μοντέρνα διακόσμηση με έντονα στοιχεία από τη δεκαετία του '60 και αποπνέει μια αίγλη και σαγήνη που αγκαλιάζει την επιτομή του στυλ. Το luxury boutique hotel βρίσκεται στη Χώρα της Μυκόνου, δίπλα ακριβώς στους ανεμόμυλους, πρόκειται για την ιδανικότερη επιλογή για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση στο κέντρο του νησιού. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα ανακαινισμένα δωμάτια του ξενοδοχείου και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε!

355077341_286768600464712_2502708968445198104_n.jpg


Όταν κάνεις τη βόλτα σου στη Μικρή Βενετία θα αντιληφθείς ότι η Μύκονος είναι κοσμοπολίτικη αλλά και ρομαντική, έντονη αλλά και ειδυλλιακή… είναι ένα νησί για όλα τα γούστα. Κάνε στάση σε ένα από τα εστιατόρια και τα μπαρ που βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα ή απόλαυσε τη θέα του νησιού και τη δύση του ήλιου από τους διάσημους ανεμόμυλους. Πήγαινε μια βόλτα στην οδό Ματογιάννη, το πολυσύχναστο σοκάκι του νησιού και κάθησε σε κάποιο από τα εντυπωσιακά εστιατόρια και μπαρ της περιοχής.

Πάντως, μετά απ' όλες εκείνες τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισε η Μύκονος και οι άνθρωποί της, ψυχικά βρισκόμαστε ακόμη Μύκονο!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ξενοδοχεία επισκεφθείτε το Louishotels.com.

Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοδούλου

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close