News , Guide

Θα κάνουν οι Κύπριοι διακοπές φέτος;

Ηδρ. Ζωή Δωροθέα Πανά απαντά

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαρτίου 2021

Φλέγον ζήτημα για πολλούς και χιλιοειπωμένο: οι διακοπές. Καλοκαιρινές ή μη αποτελούν όνειρο και στόχο για τους περισσότερους.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η δρ.Ζωή Δωροθέα Πανά η οποία αφού αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό της Υγείας όπου έγινε αποτίμηση της αύξησης των τελευταίων ημερών ερωτήθηκε και για το ζήτημα των διακοπών.

Θα πάμε διακοπές φέτος;

Στόχος και της Κύπρου και των περισσοτέρων χωρών είναι να πετύχουμε εμβολιαστική κάλυψη σε υψηλό ποσοστό μέχρι τον Μάη, είπε η δρ.Πανά. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται σε ποσοστά πάνω από 30%-40%, συμπλήρωσε.

«Η Κύπρος εκτός απροόπτου θα το πετύχει αυτό. Το καλοκαίρι και λόγω των συνθηκών θα πετύχουμε μια ύφεση, όπως ακριβώς έγινε και πέρσι. Δεν θα υπάρξει όμως παγκόσμια ύφεση γι'αυτό να είμαστε συνετοί. Να κάνουμε ελεγχόμενα τις διακοπές μας και να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε πέρσι», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι ως επιστήμονες εμφανίζονται συγκρατημένοι γιατί θέλουν να αποκτήσουν λίγη περισσότερη γνώση σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις του ιού.

«Λόγω των εμβολίων η πανδημία θα αλλάξει πρόσωπο. Αν καταφέρουμε όλα τα κράτη μέλη να ελέγξουμε την πανδημία ενδεχομένως να φθάσουμε το επόμενο καλοκαίρι σε αυτό που είχαμε προ πανδημίας», είπε.

Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο βίντεο πιο κάτω:

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close